Θα δίνατε 1,5 εκ.δολ. για ένα παγωτό; Τα 10 ακριβότερα όλης της γης

mesaralive.gr  23 June, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Θα δίνατε 1,5 εκ.δολ. για ένα παγωτό; Τα 10 ακριβότερα όλης της γης

Υπάρχουν κάποια επιδόρπια που δεν είναι φτιαγμένα για τους κοινούς θνητούς, γιατί είναι τόσο μοναδικά και ακριβά, προσπαθώντας να συνδυάσουν γεύση και χλιδή, που για να τα φας μπορεί να χρειαστεί να βάλεις μέχρι και υποθήκη το σπίτι σου!

Μπορείς να φας το παγωτό σου σκαρφαλωμένος στο Κιλιμάντζαρο ή σε ένα πολυτελές εστιατόριο, αλλά όπου κι αν βρεθείς αυτές οι γλυκές δημιουργίες θα σου μείνουν αξέχαστες. Βασίζονται σε μοναδικά συστατικά από το Ιρανικό σαφράν μέχρι και χρυσό εικοσιτριών καρατίων. Μερικά από αυτά τα παγωτά, σου αφήνουν και μία άλλη ανάμνηση εκτός από αυτή της γεύσης, όπως ενθύμια σαν ένα χρυσό βραχιόλι, χρυσό  κουτάλι μέχρι και κύπελλο.

Ας δούμε τη δεκάδα με τα ακριβότερα παγωτά του κόσμου, ξεκινώντας από τη χαμηλότερη θέση:

 

10 - Παγωτό τρούφα: 95 δολάρια

Το παγωτό τρούφα του μπαρ Masa, δημιουργείται από τον σεφ Masa Takayama, στο εστιατόριο του ARIA Resort & Casino στο Λας Βέγκας.  Το επιδόρπιο φτιάχνεται από παγωτό λευκής τρούφα, διακοσμημένο με φύλλα χρυσού και σερβιρισμένο σε ένα γυάλινο ποτήρι.  Η γεύση του περιγράφεται εξαιρετική και η υφή του είναι κρεμώδης. Ο σεφ Masa Takayama ισχυρίζεται ότι θέλει τα πιάτα του να είναι ένας συνδυασμός απλότητας και αγνότητας, επικεντρωμένος στα φρέσκα υλικά.

 

9- Capannari: 190 δολάρια

Το κατάστημα Capannari Ice Cream βρίσκεται στο Σικάγο και χρειάζεσαι για να το απολαύσεις 190 δολάρια, αλλά μπορείς να φας μέχρι και 6 μεγάλα σερβιριζόμενα πιάτα. Ένας μάστερ σεφ είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία των μοναδικών γεύσεων. Μπορείς να απολαύσεις από παγωτό με τσιπς μαύρου βατόμουρου μέχρι κρέμα καφέ.Η κρέμα γκανάζ με τζίντζερ και φουντούκι σοκολάτα είναι μία από τις πιο γκουρμέ γεύσεις.  Η οικογένεια των ιδιοκτητών είναι υπερήφανη για κάθε γραμμάριο παγωτού που φτιάχνει, για την ιδιαιτερότητα και τη μοναδικότητά του. 

 

8-The Black Diamond: 817 δολάρια

Μπορείτε να το απολαύσετε στο Scoopi Café στο Ντουμπάι. Ο ιδιοκτήτης του καφέ εξηγεί ότι του παίρνει πέντε εβδομάδες ώστε να βρίσκει κάθε φορά τον σωστό συνδυασμό των υλικών. Το παγωτό φτιάχνεται από σπάνια υλικά, συμπεριλαμβανομένων της μαύρης τρούφας και των κλωστών σαφράν. Οι κόκκοι βανίλιας Μαδαγασκάρης χρησιμοποιούνται ως βάση για το παγωτό και η διακόσμησή του είναι από φύλλα χρυσού 23 καρατίων. Το παγωτό Black Diamond σερβίρεται σε ένα ιδιαίτερο μπολ Versace, το οποίο και μπορείτε να κρατήσετε. Αν θέλετε μπορείτε να πάρετε και το κουταλάκι με το οποίο έχετε φάει το παγωτό σας.

 

7- Mauboussin Mega Sundae: 1.000 δολάρια

Το παγωτό Mauboussin Mega Sundae στο εστιατόριο Bagatelle είναι φτιαγμένο από παγωτό βανίλια, κρέμα σαντιγί, τρούφα σοκολάτα, γαλλικά μακαρόν, σιρόπι, φύλλα χρυσού, μαύρη σοκολάτα, brownies και σάλτσα βότκα σοκολάτα. and chocolate vodka sauce. Τα brownies είναι καλυμμένα με χρυσό 24 καρατίων, ενώ το σπέσιαλ σορμπέ είναι φτιαγμένο από ροζ σαμπάνια Dom Perignon. Σερβίρεται μέσα σε ένα μεγάλο ποτήρι μαρτίνι και έρχεται μαζί με ένα μοναδικό δώρο για εσάς. Όταν τελειώσεις με το επιδόρπιο παίρνεις ένα δαχτυλίδι Mauboussin, αξίας 50 δολαρίων, φτιαγμένο από λευκό χρυσό και μαύρο ατσάλι και διαμάντια. «Σερβίρεται» μέσα σε ένα μαύρο κουτάκι της διάσημης Γαλλικής εταιρίας που δημιουργεί κοσμήματα από το 1827. 

 

6- Victoria: 1.000 δολάρια

Το παγωτό Victoria σερβίρεται στο ξενοδοχείο Langham, στο εστιατόριό του το Pavilion. Φτιάχνεται με γνήσιο κονιάκ Hennessy VSOP, παγωτό βανίλια και σοκολάτα. Πασπαλίζεται με σκόνη 24 καρατίων και διακοσμείται με ένα φύλλο χρυσού. Επίσης έχει ως συστατικά αλμυρή καραμέλα, καραμελωμένα χρυσά φιστίκια, κροκάν σκούρας σοκολάτας καραμέλας, καραμέλα, σαντιγί, ζεστό φοντάν και ένα στέμμα στην κορυφήφ, φτιαγμένο από σοκολάτα. Σερβίρεται σε ένα κρυστάλλινο μπολ Wedgewood, το οποίο μπορείτε να το κρατήσετε για το σπίτι, ενώ έρχεται μαζί με ένα μπουκάλι σαμπάνια Dom Perignon.

 

5- «Χρυσή πολυτέλεια Sundae: 1.000 δολάρια

Στο Νεϋορκέζικο Serendipity 3 φτιάχνεται Golden Opulence Sundae. Είναι ένα πιο οικονομικό επιδόρπιο αν σκεφτείτε ότι έχει ως συστατικά  παγωτό από καρπό βανίλιας, σοκολάτα και φύλλα χρυσού 23 καρατίων. Το περίπλοκο παγωτό έχει ως συστατικά το χαβιάρι, τα ζαχαρωμένα φρούτα, τις τρούφες, τα επιχρυσωμένα ζαχαρωτά λουλούδια και πάστα αμυγδάλου. Οι σοκολάτες που χρησιμοποιούνται είναι οι σπάνιες και ακριβές Amedei Porcelana και Venezuelan Chuao. Το χαβιάρι είναι αρωματισμένο με εσπεριδοειδή και κονιάκ Armagnac. Σερβίρεται σε ένα γυάλινο ποτήρι-κύλικα με ένα ιδιαίτερο χρυσό κουτάλι. Για να το φάτε πρέπει να το έχετε παραγγείλει 48 ώρες νωρίτερα.

 

4- Τα τρία... δίδυμα παγωτά: 3.333,33 δολάρια

Είναι γνωστό με την ονομασία «The Three Twins Ice Cream». Είναι μία προσφορά της εταιρίας για όλους εκείνους που θέλουν ένα φθηνότερο σε σχέση με τα πολύ ακριβά επιδόρπια και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα επιδόρπιο όπως το Absurdity Sundae, αλλά θέλουν να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία. Περιλαμβάνει ένα παγωτό banana split καλυμμένο με σιρόπι από σπάνια κρασιά: το γερμανικό Trockenbeerenausiese και ένα παλαιωμένο πορτό του '60 το Chateau D’Yquem. Η εταιρία υπόσχεται ότι το ένα τρίτο των χρημάτων από την αγορά του πηγαίνει σε φιλανθρωπίες και ενίσχυση ιδρυμάτων. Το παγωτό σερβίρεται με ένα κουτάλι αντίκα του 1850. Ταυτόχρονα μπορείτε ενώ το τρώτε να έχετε μόνο για εσάς έναν τσελίστα να παίζει κλασσική μουσική!

 

3- Frozen Chocolate Haute: 25.000 δολάρια

Το εστιατόριο Serendipity 3 της Νέας Υόρκης, θέλοντας να κατακτήσει το ρεκόρ Guinness, δημιούργησε το  επιδόρπιο Frozen Chocolate Haute. Είναι ένας δελεαστικός συνδυασμός από σπάνιο μείγμα κακάο, γάλα, σαντιγί και κομμάτια τρούφας. Ο σεφ προσθέτει 5 γραμμάρια χρυσού 23 καρατίων. Σερβίρεται σε ένα σπάνιο χρυσό κύλικα με ένα χρυσό κουτάλι. Ο κύλικας έχει μία σειρά από διαμάντια, που σαφέστατα αυξάνουν την αξία του. Διαμάντια υπάρχουν και στη λαβή του κουταλιού. Το παγωτό περιλαμβάνει και ένα μοναδικό βραχιόλι 18 καρατίων, δώρο για εσάς ως αναμνηστικό της απόλαυσης!

 

 2- Το παράλογο επιδόρπιο: 60.000 δολάρια

Θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά παγωτά στον κόσμο. Το Absurdity Sundae φτιάχτηκε από την εταιρία που δημιούργησε και το Three Twins Ice Cream company. Με αυτό το παγωτό παίρνεις πολύ περισσότερα από όσα φαντάζεσαι. Η εταιρία έφτιαξε το παγωτό ώστε να είναι μία ταξιδιωτική εμπειρία, που έχει ένα πολύ γλυκό τέλος, της προσφοράς στο περιβάλλον. Δίνονται χρήματα σε ΜΚΟ της Αφρικής που μάχεται για το περιβάλλον. Καταρχήν το παγωτό που θα φας θα είναι φτιαγμένο με φρέσκο πάγο από το Κιλιμάντζαρο! Ο πάγος από το Κιλιμάντζαρο έρχεται με εισιτήριο πρώτης θέσης στην Τανζανία, όπου θα διαμένεις σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων. Στην ειδική περιποίηση συμπεριλαμβάνεται μία ανάβαση σε βουνό της περιοχής, από όπου και θα κρατήσετε το ειδικό αναμνηστικό μπλουζάκι. Ο ιδρυτής της εταιρίας θα είναι ο προσωπικός σας σεφ, που θα δημιουργήσει το παγωτό μπροστά στα μάτια σας! 

 

1- Strawberries Arnaud: 1.4 εκατομμύρια δολάρια

Για να το απολαύσετε και να πληρώσετε αυτό το εξωφρενικό ποσό θα πρέπει να ταξιδέψετε στη Λουιζιάνα, Αυτό είναι το ακριβότερο παγωτό στον κόσμο. Το επιδόρπιο με τις Φράουλες Arnaud (φτιάχνεται στο εστιατόριο Arnaud( συμπεριλαμβάνει παγωτό βανίλια, φράουλες, κρασί, κρέμα, μπαχαρικά και μέντα σερβιρισμένα σε ένα υπέροχο πιάτο. Η άπιαστη τιμή του οφείλεται αποκλειστικά στο δαχτυλίδι με το τεράστιο σπάνιο ροζ διαμάντι των 4.7 καρατίων που διακοσμεί την κορυφή των φραουλών!  Το δαχτυλίδι ανήκε στον Sir Ernest Cassel, ο οποίος ήταν κάτοχος του διαμαντιού. Σερβιτόροι με λευκά γάντια σε σερβίρουν κρασί πορτό από τη συλλογή της κάβας Charles X Crystal Cave Liqueur collection, ενώ απολαμβάνεις τις φράουλες με το παγωτό. Το επιδόρπιο και η απόλαυση του να μπορείς να πιάσεις ένα μοναδικό κόσμημα σε όλο τον κόσμο ολοκληρώνεται με ένα σύνολο τζαζ που παίζει για χατίρι σου ενώ τρως τις φράουλές σου. 

Πηγή: thetoc.gr

 

mesaralive.gr  23 June, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα