ΤΑΛΩΣ: Ο Μιχάλης Σφακιανάκης ξέρει να μάς …σκανδαλίζει στην κρητική διάλεκτο

cretalive.gr  11 July, 2023 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
ΤΑΛΩΣ: Ο Μιχάλης Σφακιανάκης ξέρει να μάς …σκανδαλίζει στην κρητική διάλεκτο

Ένα σατυρικό δράμα που φέρει την "σφραγίδα" του μοναδικού Μιχάλη Σφακιανάκη, τόσο σε επίπεδο συγγραφής όσο και υποκριτικής στο ρόλο του Σειλινού.

Ο Μιχάλης έκλεψε, όπως ήταν αναμενόμενο, τις εντυπώσεις. Με το πηγαίο ταλέντο του πρόσφερε ατόφιο γέλιο στο κοινό που πραγματικά τον αποθέωσε ως …σάτυρο αλλά και ως δημιουργό αυτού του φοβερού σατυρικού δράματος σε άπταιστη κρητική διάλεκτο.

Εξαιρετική στο ρόλο της …πατσάβρας «Μήδειας» η Κέλυ Γαρεφαλάκη. Έβλεπαν τα κάλλη της οι σατανάδες σάτυροι και σκανδαλίζονταν από την κεφαλή μέχρι τις πατούσες. Και μπορεί η καλλονή με τα αγαλματένια στήθη να είχε στο πλευρό της τον τρομερό και ξακουστό για την αντρειοσύνη του (και τη φωνή του) Ιάσονα (Μάνο Χριστοφακάκη) , τον ήρωα που ηγήθηκε της Αργοναυτικής Εκστρατείας, όμως μάταια η γυναίκα πάλευε να ξεδιψάσει τον πόθο της. Ήταν ο μυθικός «ΤΑΛΩΣ» (Στέλλα Διακάκη) που έμελε να την …δροσίσει με τις κρυφές αρετές του.

Μην αυταπατάστε: η θωριά του μόνο θρυλική δεν ήταν. Τον λες και μισοριξιά. Είχε όμως ένα …θρύλο στο παντελόνι του με τη βοήθεια της Ήρας (Μαρία Φιλιππάκη). Εκείνη, αν και πανίσχυρη βασίλισσα, που όλοι έτρεμαν μη …μανίσει και χατίρι δεν της χαλούσαν, είχε τον δικό της τον καημό με τον άπιστο τον απίστων Δία.

Μοναδικές οι Ναϊάδες, οι μεγαλοκοπέλες νύμφες του Σειλινού (Κατερίνα Δουλγεράκη και Μαρίνα Φανιουδάκη), οι οποίες ξέρουν να γλεντούν ακόμα τη ζωή. Μικρά «διαμαντάκια» (ο θεός να σε φυλάει από τέτοιους διαόλους) οι σάτυροι: Αθηνά Γαρυφαλάκη, Μαρία Δαμανάκη, Κωστής Δασκαλάκης, Μαριάννα Δερμιτζάκη, Δέσποινα Καραπάνου, Χάρης Λαγουδάκης, Έλλη Μιχελάκη, Ευα Πατρικαλάκη, Δέσποινα Σαϊτάκη, Γιάννης Σμπώκος, Αλεξάνδρα Σπυριδάκη και Ελένη Χαφνάκη.

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Σοφίας Δερμιτζάκη, θα παρουσιαστεί και απόψε το βράδυ στις 9.30 στο κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης.

 

cretalive.gr  11 July, 2023 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα