Ταλιατέλες καρμπονάρα με λουκάνικο και ντομάτα
Εύκολο γρήγορο και πεντανόστιμο φαγητό με μία παραλλαγή της κλασικής καρμπονάρας, με χωριάτικο λουκάνικο και ντομάτα! Δοκιμάστε τη
Υλικά Συνταγής
4 χωριάτικα λουκάνικα χωρίς το περίβλημα
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
1 κ.σ. πάπρικα
2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
500 γραμ. ταλιατέλες
3 κρόκους από μεγάλα αβγά
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Αποφλοιώνουμε τα λουκάνικα από το περίβλημα. Τα ψιλοκόβουμε.
Σε αντικολλητικό σκεύος τα ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και την πάπρικα. Αφήνουμε για 2′ και προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι. Βράζουμε για 5′ λεπτά.
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό. Χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναβράζουμε στη ζεστή κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη σάλτσα, το μαϊντανό και τους κρόκους με την κρέμα.
Όπως είναι όλα καυτά, ανακατεύουμε καλά να ψηθούν οι κρόκοι με τη θερμοκρασία. Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί.