Τα ποσοστά των κομμάτων λίγο πριν την ευρωκάλπη – Οι δύο αστάθμητοι παράγοντες

  02 June, 2024 ΑΡΘΡΑ
Τα ποσοστά των κομμάτων λίγο πριν την ευρωκάλπη – Οι δύο αστάθμητοι παράγοντες

Τον σχεδόν παγιωμένο συσχετισμό δυνάμεων που καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος, επιβεβαιώνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας  Marc, μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές,  με την αποχή και την τελική επιλογή των αναποφάσιστων να αποτελούν τους μοναδικούς αστάθμητους παράγοντες οι οποίοι μπορεί να οδηγήσουν και σε εκπλήξεις.

Το 5,5% των αναποφάσιστων δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει

Σύμφωνα με την έρευνα της Marc, για το Πρώτο Θέμα η διαφορά μεταξύ ΝΔ και του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε διψήφια επίπεδα, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Τα ποσοστά των κομμάτων

Σύμφωνα με την έρευνα η κυβερνητική παράταξη, κινείται στην εκτίμηση ψήφου, εντός του 33% που έχει θέσει ως στόχο ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση αποτελέσματος, η ΝΔ συγκεντρώνει  33,3% (μέση τιμή). Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 16,4% (μέση τιμή) και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ ΜΕ 12,1%.

Ακολουθούν με 8,7% η Ελληνική Λύση, με  7,5% το ΚΚΕ, με 4,6% η Πλεύση Ελευθερίας και με 3,6% η Νίκη, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δίνουν μάχη για το 3%.

Τι επιλέγουν οι αναποφάσιστοι

Το 20,6% των αναποφάσιστων σκέφτονται να ψηφίσουν ΝΔ ή άλλο κόμμα.

Το 15,4% ΣΥΡΙΖΑ ή άλλο. Το 25,7% ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ή άλλο.

Το 9,7% ΚΚΕ ή άλλο.

Το 17,7% Ελληνική Λύση ή άλλο.

Το 4,1% Νίκη ή άλλο. Το 14,8% Πλεύση Ελευθερίας ή άλλο. Το 6,8 Νέα Αριστερά ή άλλο. Το 5,3% ΜέΡΑ25 ή άλλο. Το 8,8% Δημοκράτες ή άλλο. Το 2,5% Φωνή Λογικής ή άλλο. Το 4,8% μικρότερο κόμμα ή άλλο.

Το 5,8% άκυρο – λευκό. Ενώ το 5,5% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει.

 

  02 June, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα