Δημοκσόπηση-Ευρωεκλογές: Ισχυρό προβάδισμα με μειωμένο ποσοστό για τη Ν.Δ

  29 May, 2024 ΑΡΘΡΑ
Δημοκσόπηση-Ευρωεκλογές: Ισχυρό προβάδισμα με μειωμένο ποσοστό για τη Ν.Δ

Προβάδισμα 15,3 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Στην πανελλαδική έρευνα κοινής γνώμης, που παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, καταγράφονται οι τάσεις του εκλογικού σώματος λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

Metron Analysis: Πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει προβάδισμα 12,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεντρώνει ποσοστό 25,4%, έναντι 12,9% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο με 10,5% και ακολουθούν ΚΚΕ 6,4%, Λύση 6%, Νίκη 3,1%, Πλεύση 3,4%, ΜέΡΑ25 2,7%, Νέα Αριστερά με 2,5%, Φωνή Λογικής με 2%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 11,2%.


Metron: Εκτίμηση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ έχει προβάδισμα 15,3 μονάδων, καθώς συγκεντρώνει 31% (χάνοντας 1,3 μονάδες), έναντι 15,7% του ΣΥΡΙΖΑ (άνοδος 0,3%).

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 12,9% και ακολουθούν με σημαντική πτώση το ΚΚΕ (7,9%) και η Ελληνική Λύση (7,3%).



Metron: Ο Μητσοτάκης καταλληλότερος για πρωθυπουργός λέει το 36%, στο 7% ο Κασσελάκης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μακράν καταλληλότερος για πρωθυπουργός με διαφορά 29 μονάδων, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 36%, έναντι μόλις 7% του Στέφανου Κασσελάκη.


Metron: Πρώτος ο Μητσοτάκης σε δημοφιλία
Ο Κ. Μητσοτάκης είναι επίσης πρώτος σε δημοφιλία, συγκεντρώνοντας 40% θετικές γνώμες. Δεύτερος είναι ο Δ. Κουτσούμπας με 37%, τρίτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, πάνω από τον Νίκο Ανδρουλάκη, και πιο πίσω από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ο Στέφανος Κασσελάκης.


Metron: Αξιολόγηση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης
Το 30% αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση, έναντι 14% που πράττει το ίδιο για την αξιωματική αντιπολίτευση. Εξάλλου, το 77% κρίνει αρνητικά την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 63% που λέει το ίδιο για τη διακυβέρνηση ΝΔ.


Metron: Αξιολόγηση Μητσοτάκη-Κασσελάκη
Στο «κρας τεστ» Μητσοτάκη-Κασσελάκη, ο πρωθυπουργός κερδίζει καθαρά, καθώς έχει 34% θετικές γνώμες, έναντι μόλις 19% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, και λιγότερες αρνητικές γνώμες (59%, έναντι 72% που έχει ο κ. Κασσελάκης).


Metron Analysis: Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα
Η ακρίβεια παραμένει μακράν το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα της κυβέρνησης με ποσοστό 40%, ενώ έχει «εξαφανιστεί» η εγκληματικότητα.

 

  29 May, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα