Τα παπούτσια του μέλλοντος θα εφαρμόζουν σαν… δέρμα!

mesaralive  28 February, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Τα παπούτσια του μέλλοντος θα εφαρμόζουν σαν… δέρμα!

φωτο: digitallife.gr

Η σχεδιάστρια και ερευνήτρια Shamees Aden που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο σχεδίασε και δημιούργησε τα παπούτσια του μέλλοντος από βιολογικά κύτταρα τα οποία θα εφαρμόζουν απόλυτα στο πόδι αποτελώντας τρόπον τινά ένα δεύτερο δέρμα!

Το Protocell, όπως ονομάζεται το ζευγάρι, θα έχει τη δυνατότητα να αυτοεπισκευάζεται τη νύχτα εάν και εφόσον τοποθετηθεί μέσα σε ένα ειδικό υγρό: «Το ζευγάρι των παπουτσιών θα λειτουργεί σαν ένα φυτό. Μέσα σε ένα ειδικό υγρό πρωτοκυττάρου θα επιδιορθώνει τις φθορές του από τυχόν καταπόνηση από τον χρήστη», αναφέρει η δημιουργός.

Τα παπούτσια θα μπορούν να βάφονται σε όποιο χρώμα επιθυμεί ο αγοραστής, ενώ θα καταπονούν τα πόδια όσο το δυνατόν λιγότερο. «Τα πρωτοκύτταρα από τα οποία φτιάχνονται τα παπούτσια έχουν την ικανότητα να συστέλλονται και να διαστέλλονται αλλά και να ανταποκρίνονται άριστα στην πίεση. Έτσι το τρέξιμο ή το περπάτημα σε διαφορετικά εδάφη και επιφάνειες γίνεται παιχνιδάκι», επεξηγεί η ίδια. Τα παπούτσια του μέλλοντος θα μπορούν να εκτυπωθούν στο ακριβές μέγεθος των ποδιών του χρήστη με τη βοήθεια της τρισδιάστατης εκτύπωσης και να αποτελέσουν το δεύτερο δέρμα του. «Μέχρι το 2050 θα είναι έτοιμα να φορεθούν από τον καθένα», ολοκληρώνει η σχεδιάστρια.

 

Πηγή: ntokoumentagr.blogspot.gr

 

mesaralive  28 February, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα