«Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά» στο Πολύκεντρο

mesaralive.gr  07 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά» στο Πολύκεντρο

Υπάρχει για τους Ουρανουπολίτες σωτηρία από ένα μέλλον που διαγράφεται μαύρο, αφού ο βασιλιάς Αρπατίλαος τους στύβει σαν λεμονόκουπες, για να δουλεύουν όλο και περισσότερο και να γεμίζουν το στέμμα του πετράδια;

Η απάντηση θα δοθεί στη θεατρική παράσταση του έργου «Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά από την παιδική θεατρική σκηνή που λειτουργεί στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Ομάδας Γυναικών Μοιρών (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας), στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού, σήμερα  Πέμπτη 7 Ιουνίου στις 19:30.

Το στήσιμο και η δράση  της παιδικής θεατρικής σκηνής έχει πρωταγωνιστές τα παιδιά, την ανάγκη των παιδιών μας για δημιουργική απασχόληση, για επαφή με τον πολιτισμό, το συλλογικό παιχνίδι. Ανάγκες που παραγκωνίζονται από την πολιτική που σπρώχνει στην ολοένα και μεγαλύτερη εξαθλίωση τις λαϊκές οικογένειες και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά που βιώνουν και αυτά τα άγχη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η εργατική - λαϊκή οικογένεια.                                                

Υπόθεση:
Ο βασιλιάς Αρπατίλαος στύβει τους υπηκόους του σαν λεμονόκουπες, για να δουλεύουν όλο και περισσότερο και να γεμίζουν το στέμμα του πετράδια. Η ζωή των Ουρανοπολιτών έχει μετατραπεί σε μια γκρίζα κόλαση. Όπως είναι φυσικό όλοι τον μισούν γι' αυτό έτσι, στρώνουν στο δρόμο του μπανανόφλουδες για να πέφτει. Τότε και κείνος, συγκαλεί την Τρόικα των συμβούλων του, που καταλήγει σε ένα καταχθόνιο σχέδιο:  Να κατασκευάσουν για τους Ουρανουπολίτες μαγικά μαξιλάρια που θα τους στερήσουν τα όμορφά τους όνειρα και θα τους γεμίσουν με απαίσιους εφιάλτες!

                         

Επιμέλεια-Σκηνοθεσία: Ρίμπα Χρύσα

Συντελεστές: Καργάκης Φανούριος, Καργάκη Ναταλία, Ροδουσάκη Τζωρτζίνα, Ροδουσάκη Ραφαέλα, Ματαλλιωτάκη Ανδριάννα, Κονιός Νικήτας, Κονιού Ελένη, Λαδουκάκης Γιώργος, Λεμονάκης Γιώργος, Λεμονάκης Λουκάς, Μπάνκιου Άννα-Μαρία, Μιστρεάνου Ντενίσα Φλορίνα, Χαλκιαδάκη Κωνσταντίνα, Ρουκουνάκη Ευαγγελία, Κουτσάκη Χρύσα, Δουλγεράκης Στέλιος.

 

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

 

mesaralive.gr  07 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα