ΣΥΡΙΖΑ: Στροφή στη καθνμερινότητα μετά τη ΔΕΘ

  23 September, 2022 ΑΡΘΡΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Στροφή στη καθνμερινότητα μετά τη ΔΕΘ

Η ενεργειακή κρίση και η τιμή του ρεύματος που «τρομοκρατεί» τα περισσότερα νοικοκυριά βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Κουμουνδούρου με τον Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη γραμμή.

Μετά τις εξαγγελίες του για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ είδε τους εργαζόμενους και ανέβασε στα ύψη την κριτική στους παρόχους χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις όπως «αρπαχτή» και «κλοπή» για την τακτική του «αγοράζω χαμηλά και πουλάω στα ύψη».

Επιχείρησε δε να «εκθέσει» την κυβέρνηση για την τακτική των επιδομάτων, λέγοντας ουσιαστικά ότι τα παίρνει από τη μια τσέπη των πολιτών και τους τα επιστρέφει από την άλλη, επιδοτώντας την αισχροκέρδεια. Παράλληλα έθεσε τον κίνδυνο της ενεργειακής φτώχειας καθώς στοιχεία που έφτασαν στην Κουμουνδούρου δείχνουν διπλασιασμό των εντολών διακοπών ρεύματος στους καταναλωτές.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για δύσκολο χειμώνα που έρχεται, ζητούν αλλαγή στρατηγικής και προειδοποιούν ότι μπορεί να υπάρξει μια νέα ανθρωπιστική κρίση λόγω της κατάστασης στον ενεργειακό τομέα, τη στιγμή που «αγριεύει» ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά τη μερική επιστράτευση Πούτιν.

Εκστρατεία για τις αλλαγές στην Υγεία

Δεν είναι μόνο όμως η οικονομία. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναλάβει την προώθηση όλου του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και μια από τις έξι προτεραιότητες που έθεσε για σημαντικές αλλαγές είναι ο τομέας της Υγείας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί σήμερα το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» προκειμένου να παρουσιάσει τις εξαγγελίες του για το σύστημα Υγείας αλλά και για να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί καθώς οι πληροφορίες που έχει η Κουμουνδούρου είναι μάλλον αποκαρδιωτικές.

Σύμφωνα με αυτές, «περίπου 3.000 παιδιά, είναι στη λίστα αναμονής λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο» έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας με νόημα πως «αυτά είναι τα αποτελέσματα, σε ένα σύστημα Υγείας που έχει αφεθεί στην τύχη του».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει τη δέσμευση του για άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών και επιπλέον 10.000 μόνιμων υγειονομικών σε βάθος τριετίας.

 

  23 September, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα