Super League:Σοκ στις καθυστερήσεις για τον ΟΦΗ (HL)

  28 September, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League:Σοκ στις καθυστερήσεις για τον ΟΦΗ (HL)

Ο ΟΦΗ δέχτηκε γκολ στις καθυστερήσεις και ενώ ήταν ανώτερος, ήρθε 2-2 με τον Ατρόμητο

Ούτε τώρα κατάφερε ο ΟΦΗ να πανηγυρίσει νίκη στο «Γεντί Κουλέ» σε ματς της τρέχουσας περιόδου. Οι «ασπρόμαυροι» για περίπου 65 λεπτά ήταν σαφώς ανώτεροι, αλλά στο τέλος πήραν μονάχα ένα βαθμό.

Ο Βάτερμαν υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Ουές, Βούρος, Σελίμοβιτς, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Την τετράδα στη μεσαία γραμμή συνέθεσαν οι Νέιρα, Στάικος, Μεγιάδο και Ναμπί και στην κορυφή χρησιμοποιήθηκε ο Σαρδινέρο.

Υπεροχή και...ατυχία

Το σύνολο του Σίμου είχε την κατοχή από τις αρχές της αναμέτρησης, αλλά οι «κυανόλευκοι» ήταν σφιχτοί μεσοαμυντικά και ο ΟΦΗ δεν έβρισκε χώρους για να φτιάξει και ν’ απειλήσει.

Ο Όμιλος πίεζε και έψαχνε τρόπους για να φτάσει απέναντι από τον Γιαννιώτη. Στο 10’ το κατάφερε, με τον Νέιρα, όμως, να πλασάρει «χλιαρά» και τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να διώχνει, ενώ 10 λεπτά αργότερα μπλόκαρε το σουτ του Σαρδινέρο από δεξιά.

Η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ των «ασπρόμαυρων», που κυκλοφορούσαν σωστά μέχρι να φτάσουν έξω από την περιοχή του Ατρόμητου. Στο 32’ ο Σαρδινέρο κέρδισε μια κόντρα, βρέθηκε σε θέση βολής, ωστόσο πλάσαρε αδύναμα.

Οι γηπεδούχοι όλο και ανέβαζαν… στροφές και πριν το φινάλε του πρώτου μέρους είχαν σημαντικές στιγμές για να προηγηθούν. Στο 41’ το φάουλ του Ναμπί βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Σαρδινέρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο ο Ουές, που έκανε την ασίστ ξεκίνησε από θέση οφ σάιντ, όπως «έδειξε» το VAR.

Και ενώ οι Περιστεριώτες ήταν άφαντοι επιθετικά, στο 45’ ο Μανούσος υποδέχτηκε την μπάλα, έπειτα από κόντρα στον Γιαννούλη, σκόραρε και το τέρμα μέτρησε με την χρήση VAR, αν και αρχικά είχε υποδειχτεί οφ σάιντ.

Στο επόμενο λεπτό ο ΟΦΗ θα μπορούσε να ισοφαρίσει, με τον Γιαννιώτη να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Ναμπί από το ύψος του πέναλτι.

Είχε καλή και κακή αντίδραση

Ο Κάναντι θέλησε να θωρακίσει τα μετόπισθεν του με την έναρξη της επανάληψης και έριξε στο ματς τους Ρισβάνη και Ούμπιδες.

Παρόλα αυτά, ιδανικότερο ξεκίνημα δε θα μπορούσαν να έχουν στο δεύτερο μέρος οι «ασπρόμαυροι». Στο 49’ ο Νέιρα έκανε μπροστινή πάσα, ο Ναμπί «χάιδεψε» την μπάλα, που έφτασε στον Σαρδινέρο, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε.

Η ψυχολογία ήταν πια στα… ύψη για τους ποδοσφαιριστές του Σίμου, οι οποίοι συνέχισαν έχουν το πάνω χέρι στο παιχνίδι.

Στο 56’, επομένως, ο Σελίμοβιτς με υπέροχη πάσα βρήκε τον Σαρδινέρο, που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας από αριστερά και με όμορφο πλασέ σημείωσε το 2-1.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος είχε πια κυριαρχήσει, αν και δεν απέφευγε τα λάθη σε επικίνδυνα σημεία του αγωνιστικού χώρου.

Σ’ ένα απ’ αυτά του Μεγιάδο στο 67’, βγήκε… μάτι ο Μανούσος, που σούταρε άστοχα. Μετά το 65’ οι Περιστεριώτες… πατούσαν καλύτερα στο χορτάρι και στο 75’ είχαν ακόμη μία σπουδαία φάση, με τον Μανούσο ν’ αστοχεί σε μονοκόμματο πλασέ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει το κέντρο και είχαν πια την πρωτοβουλία των κινήσεων. Είχαν περισσότερες δυνάμεις και απείλησαν εκ νέου με τον Μανούσο στο 86’.

Στις καθυστερήσεις οι «κυανόλευκοι» έμειναν με 10 παίκτες, καθώς ο Μουνίθ αποβλήθηκε για χτύπημα στον Νέιρα. Το σύνολο του Κάναντι, όμως, στο 93’ ισοφάρισε με κεφαλιά του αφύλακτου Γούτα, έπειτα από σέντρα του Μανούσου.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Σελίμοβιτς, Βούρος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (94’ Γιάννου), Στάικος (77’ Μίγγος), Μεγιάδο, Νέιρα, Ναμπί (87’ Στάρτζεον), Σαρδινέρο (78’ Γκαργκαλατζίδης).

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γούτας, Στρούγγης (46’ Ρισβάνης), Γκάλο, Τομάσεβιτς (41’ Νάτσος), Κιβρακίδης, Χαρίσης (65’ Μουνίθ), Σάλομον, Ραμπέγιο (79’ Ενσικουλού), Γιακουμάκης (46’ Ούμπιδες), Μανούσος.

 

  28 September, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα