Super League: Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (hl)

  06 November, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (hl)

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής, νίκησε με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα και μείωσε προσωρινά στο -11 από τον πρωτοπόρο, Παναθηναϊκό. 

Η τέταρτη χρονικά αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής της Super League, με την οποία ολοκληρώθηκε το «πρώτο μέρος» του προγράμματος, κρίθηκε εν πολλοίς στο δίλεπτο 8΄-10΄ διάστημα στο οποίο οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με 2-0 και με σωστή διαχείριση στο δεύτερο μέρος έφτασαν σχετικά άνετα στην 5η εφετινή τους νίκη. 

Η έκτη ήττα για τους Ηπειρώτες δεν τους επέτρεψε να «ανασάνουν» βαθμολογικά (ισοβαθμούν στην 9η θέση με Λαμία και Αστλερα Τρίπολης) και, πλέον ελπίζουν σε «στραβοπατήματα» των Αρκάδων με την ΑΕΚ και Λεβαδειακού στο Αγρίνιο, έτσι ώστε να μην τους ξεπεράσουν στη βαθμολογία (Οι Βοιωτοί με νίκη τους «πιάνουν» στους 9 βαθμούς).

Οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς κι αφού απείλησαν στο 2΄ και στο 4΄ με τους Ζίφκοβιτς και Ελ Καντουρί, στο 8΄ προηγήθηκαν με την κεφαλιά του Ίνγκασον μετά το φάουλ του Σοάρες και στο 10΄ ζευγάρωσαν τα τέρματά τους με το πέναλτι του Σβαμπ, το οποίο υποδείχθηκε μετά το κράτημα του Σόρια στον Ολιβέιρα.

Στο 23΄ οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να δώσουν πρόωρο τέλος στο ματς, αλλά το σουτ του Κωνσταντέλια έφυγε ελάχιστα άουτ. Το ίδιο συνέβη και στο 40΄ όταν μετά από υπέροχη ενέργεια και σουτ του Ολιβέιρα, ο Αθανασίου με σπουδαία επέμβαση απεσόβησε τα χειρότερα.

Στο 41΄ νέα μεγάλη ευκαιρία για το «Δικέφαλο», με την κεφαλιά του Ίνγκασοιν να περνά ελάχιστα άουτ. Ο ΠΑΣ στη μοναδική του ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, στο 43΄, έφτασε πολύ κοντά στη μείωση του σκορ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ μετά την άστοχη έξοδο του Κοτάρσκι και τον Παντελάκη να μην μπορεί να σκοράρει από πολύ κοντά.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους, όταν η μπάλα κόντραρε σε γύρισμα του Ροσέρο και λίγο έλλειψε να καταλήξει στα δίχτυα του Κοτάρσκι, που έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ στο 50ό λεπτό. Μετά το 70΄ ο ΠΑΟΚ έριξε το ρυθμό του και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να «κλειδώσει» τη νίκη του, αλλά δεν τα κατάφερε. Παράλληλα, όμως, δεν απειλήθηκε από τον αντίπαλό του, που σε ένα ακόμη ματς απέδειξε τις επιθετικές του αδυναμίες.


Διαιτητής: Περράκης
Κίτρινες: Ελ Καντουρί, Ζίφκοβιτς, Σάστρε - Λιάσος, Σόρια, Μορέιρα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (64΄ Νάσμπεργκ), Ρ. Σοάρες, Ντάντας, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (70΄ Φ.Σοάρες), Κωνσταντέλιας (79΄ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (79΄ Τόμας)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θ. Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Μπιλμπάο, Λώλης (81΄ Παμλίδης), Ροσέρο (90΄+1 Τσάβος), Φοφανά (46΄ Μορέιρα), Λιάσος (90΄+1 Τσίρης), Μπαλάν (64΄ Σταματελόπουλος)

Όλα... μηδέν στο Περιστέρι

Ισόπαλο δίχως τέρματα ολοκληρώθηκε το παιχνίδι ανάμεσα σε Ατρόμητο και Άρη στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Λίγα πράγματα από την ομάδα του Κρις Κόουλμαν που, ωστόσο, κράτησε στα ρηχά τους Θεσσαλονικείς και πήρε σχετικά εύκολα το βαθμό. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό. Ο Χουάν Ιτούρμπε με φάουλ στο 9' κι ο Ντορίν Ροτάριου στο επόμενο λεπτό με ατομική ενέργεια έστειλαν την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 14', από κόρνερ του Ντάνιελ Μαντσίνι, ο Φαμπιάνο σκόραρε, αλλά έπειτα από παρέμβαση του VAR, το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού του Άρη.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν, ωστόσο οι Περιστεριώτες έκλειναν καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Ανδρέα Γιαννιώτη. Χρειάστηκε να φτάσουμε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Ιτούρμπε να αστοχεί με το δεξί από πλεονεκτική θέση. 

Εκτός στόχου ήταν και το γύρισμα του Αντρέ Γκρέι, έπειτα από τη σέντρα του Σαλέμ Εμπακατά, στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης, με τον Άρη να παρουσιάζεται πιο δραστήριος έπειτα κι από τις αλλαγές του Άλαν Πάρντιου.

Ο Ατρόμητος, όμως, ήταν αυτός που σπατάλησε σπουδαία δίπλα ευκαιρία με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, με τον Χουλιάν Κουέστα να σταματάει και το τακουνάκι του Αντρέας Κουέν αλλά και το πλασέ του Γκαετάν Ρομπάιγ στη συνέχεια.

Ο Γιαννιώτης έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Πίτερ Ετέμπο στο 63' ενώ δέκα λεπτά μετά, ο Γκρέι ξεπέρασε την αντίσταση του τερματοφύλακα του Ατρόμητου, αλλά από πλάγια θέση δε γύρισε σωστά την μπάλα. 

Ο Βίνταρ Κιάρτανσον αστόχησε από το ύψος του πέναλτι στο 82' ενώ έξι λεπτά μετά, το φάουλ του Χουάν Μουνίθ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Κουέστα.

Ο Άρης έχασε την ευκαιρία να πάρει το "τρίποντο" στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Γιαννιώτης σταμάτησε το σουτ του Μανού Γκαρθία μέσα από την περιοχή. 

Ήταν κι η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό και να παραμένουν μακριά από τους στόχους τους.

Διαιτητής: Σπυρίδων Ζαμπάλας (Ηπείρου)  

Κίτρινες: Γκονζάλες, Κουέν, Μουνίθ - Μαντσίνι,  Φαμπιάνο, Μανού Γκαρθία. 

Οι συνθέσεις:  

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζηισαϊας, Μαυρομμάτης, Γκονζάλες, Κουέν (88' Μουνίθ), Ερλινγκμαρκ (88' Οικονομίδης), Ροτάριου, Κλωναρίδης (74' Κιάρτανσον), Ρομπάιγ. 

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο (46' Εμπακατά), Μαζικού, Μπράμπετς (66' Ενκουλού), Φαμπιάνο, Νταμπό (46' Μανού Γκαρθία), Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε (60' Καμάτσο), Μαντσίνι, Γκρέι (72' Πάλμα).  

Μεγάλο διπλό για τον Ιωνικό- "Βυθίζεται" ο ΟΦΗ

Την πρώτη του νίκη στη Super League και, μάλιστα, εκτός έδρας, πανηγύρισε το βράδυ του Σαββάτου ο Ιωνικός στο Ηράκλειο με 2-0 επί του ΟΦΗ, στο δεύτερο χρονικά ματς της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Μετά από 4 ισοπαλίες στα πρώτα 10 ματς, η ομάδα του Δημήτρη Σπανού «έσπασε το ρόδι» με τα δύο γκολ του Μάντζη στο δεύτερο ημίχρονο, ένα «τρίποντο» που της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει σε ακόμη καλύτερη συνέχεια. Ο ΟΦΗ παρότι προερχόταν από τη σπουδαία ισοπαλία στην Θεσσαλονίκη επί του Αρη, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα του και παρέμεινε στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. 

Οι δύο ομάδες βρίσκονται χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Ο Ιωνικός είναι στην τελευταία θέση με μόλις 4 βαθμούς και ο ΟΦΗ είναι στη 12η θέση με 7 βαθμούς. Οπότε και για τους δύο το μοναδικό ζητούμενο στο αποψινό παιχνίδι είναι η νίκη. 

Αν και ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, ο Ιωνικός ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη με το σουτ του Σεμπά στο 5ο λεπτό να αιφνιδιάζει τον Μανδά, ο οποίος δεν έβαλε σωστά τα χέρια του και η μπάλα αφού πήρε περίεργη τροχιά κατέληξε κόρνερ. 

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 20΄ με τον Τζου να πιάνει το διαγώνιο σουτ και τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει με δυσκολία. Στο 26΄ ο Ιωνικός είχε τη δεύτερη καλή στιγμή του στον αγώνα. Μετά το γύρισμα του Σεμπά στο ύψος του πέναλτι, ο Μάντζης επιχείρησε το πλασέ κι έστειλε τη μπάλα αρκετά μακριά από την εστία του Μανδά. 

Και πάλι οι Νικαιώτες έφτασαν με αξιώσεις στην εστία των Κρητών, στο 32ο λεπτό με τον Ελευθεριάδη να επιχειρεί το πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής και τον Μανδά να μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία. Το ημίχρονο έκλεισε με το διαγώνιο σουτ του Γκερέρο στο 44΄ να φεύγει εκτός εστίας. 

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 56΄. Ο Λοβέρα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μάντζης με κεφαλιά νίκησε στον αέρα τον Μπαλογιάννη κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μανδά για το 0-1.

Τα πάντα τελείωσαν στο 84΄ με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Μάντζη, με το οποίο κρίθηκε η αναμέτρηση. Ο σκόρερ του Ιωνικού έφυγε στην αντεπίθεση από τα δεξιά, γύρισε στον Ρομαό ο τελευταίος νικήθηκε από τον Μανδά, αλλά ο Μάντζης με διπλή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. 

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κάτοικος
Κίτρινες: Διαμαντής, Μπαλογιάννης - Ελευθεριάδης, Φαντιγκά, Κάνιας, Μασάς, Μάντζης, Μύγας

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Μπαλογιάννης (63΄ Θοράρινσον), Βούρος, Διαμαντής, Περέα, Μεγιάδο (74΄ Ντίκο), Ντιουσέ (63΄ Ντουρμισάι), Τοράλ (25΄ λ.τρ. Μπουζούκης), Τζου (46΄ Θεοδοσουλάκης), Γκερέρο

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Σάκιτς, Ρομαό, Φαντιγκά (76΄ Μασάς), Λοβέρα (66΄ Κάνιας), Σεμπά (87΄ Αντούνες), Ελευθεριάδης, Μάντζης (87΄ Ιωαννίδης).

Μοιρασιά στη Λαμία

Λαμία και Βόλος κυνήγησαν με πάθος το «ρίποντο» στο «Αθανάσιος Διάκος» στο εναρκτήριο ματς της 11ης αγωνιστικής της Super League, αλλά στο φινάλε δεν πανηγύρισε καμία. Το τελικό 2-2 «σφράγισε» τις προσπάθειες των 22 παικτών, με τους γηπεδούχους να αισθάνονται άτυχοι, καθώς είχαν και δύο δοκάρια με τους Σλίβκα στο 2΄ κι από την προσπάθεια του Τσιλούλη στο 59΄.

Μετά τη συντριβή από τον Παναθηναϊκό (1-5) ο Βόλος, αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ κατάφερε ν΄ απαντήσει ισάριθμες κι έφυγε με το βαθμό, χωρίς να είναι καλύτερος από την Λαμία.

Οι γηπεδούχοι, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, προηγήθηκαν 1-0 και 2-1 και είχαν άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες για να σημειώσουν περισσότερα τέρματα. Δεν το έκαναν κι έτσι έμειναν για πέμπτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη.

Το ματς ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημά του, με τη Λαμία να μπαίνει πιο... ζωντανή και αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 2ο λεπτό οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το γκολ, αλλά η κεφαλιά του Σλίβκα μετά το φάοιυλ του Ντε Βινσέντι, σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Κλέιμαν.

Δύο λεπτά μετά οι Βολιώτες απείλησαν με την κοντινή προβολή του Εσκοβάλ, που έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 10΄ η ομάδα του Τζανλούκα Φέστα πήρε το προβάδισμα. Ο Νοκέρ έχασε την μπάλα κι ο Ντε Βινσέντι που καραδοκούσε με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή «έγραψε» το 1-0.

Λίγο έλλειψε να γίνει το 2-0 στο 13΄, όταν μετά από βαθιά μπαλιά προς τον Τσιλούλη, ο Κλέιμαν βγήκε από την εστία του για ν΄ απομακρύνει τη μπάλα, η οποία βρήκε πάνω στον Ουές κι έφυγε κόρνερ. Η Λαμία συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ματς, παρότι οι Βολιώτες επιδίωξαν να κυριαρχήσουν στη μεσαία γραμμή. Ένα σουτ του Μπαριέντος στο 29΄ ήταν η καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων μετά το γκολ που δέχτηκαν (ο Σαράνοφ βρισκόταν σε καλή θέση και μπλόκαρε τη μπάλα).

Η Λαμία έφτασε ξανά πολύ κοντά στη δεύτερη επιτυχία της στο 35΄, όταν σε ταχύτατη αντεπίθεση που έβγαλαν οι γηπεδούχοι ο Μανούσος έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Βόλου, μπήκε στην περιοχή και προ του εξερχόμενου Κλέιμαν πλάσαρε άουτ!

Στο 37΄ το σουτ του Τσιλούλη απέρκουσε ο Κλέιμαν κι ένα λεπτό αργότερα ο Βόλος χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητικός στο ματς κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με το εκπληκτικό μακρινό σουτ του Φερνάντες. Ο Ισπανός, μάλιστα, πανηγύρισε το γκολ κρατώντας την φανέλα με το όνομα του συμπαίκτη του, Παπαδόπουλου, ο οποίος μεσοβδόμαδα υπέστη σοβαρό τραυματισμό.

Πριν καλά-καλά κωπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων η Λαμία πήρε ξανά το προβάδισμα στο 39΄. Οι Φθιώτες βγήκαν αμέσως στην επίθεση, ο Σιμόν έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, όπου ο Νούνιες με προβολή έκανε το 2-1. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ πριν μπουν στ΄ αποδυτήρια, αλλά η κεφαλιά του Τζανδάρη στο φινάλε του πρώτου μέρους δεν βρήκε το στόχο της.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε ο Κώστας Μπράτσος προχώρησε σε δύο διορθωτικές κινήσεις στην ενδεκάδα του Βόλου, ρίχνοντας στο ματς τους Λούνα και Μεθκίδα, με στόχο να κάνει ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του.

Αυτό συνέβη στον αγωνιστικό χώρο, στα πρώτα λεπτά της επανάληψης με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στην ισοφάριση στο 56ο λεπτό με το άπιαστο σουτ του Ζαν Πιερ Μπαριέντος έξω από την περιοχή (2-2).

Στα επόμενα τέσσερα λεπτά η Λαμία είχε δεύτερο δοκάρι μετά την προσπάθεια του Τσιλούλη στο 60΄ και τη μπάλα αφού βρήκε στον Τσοκάνη να σταματά στην οριζόντια δοκό του Κλέιμαν. Στο 62΄ το δυνατό σουτ του Ντε Βινσέντι έφυγε λίγο άουτ.

Μετά από το γκολ του Μπαριέντος, το ματς απέκτησε πολύ γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να κυνηγούν το τρίτο γκολ. Γκολ που τελικά δεν ήρθε για καμία, παρά την τεράστια ευκαιρία της Λαμίας στις καθυστερήσεις με τον Μποάκιε (το πλασέ που επιχείρησε εντός περιοχής βρήκε σε ετοιμότητα τον Κλέιμαν).


Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης
Κίτρινες: Μανούσος - Φερνάντες, Μεθκίδα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Κορνέζος, Αντέτζο, Γκοράνοφ, Τζανδάρης, Σλίβκα, Νούνιες, Τζανδάρης, Σλίβκα, Νούνιες (83΄ Ασκόβσκι), Ντε Βινσέντι (77΄ Μπεχαράνο), Τσιλούλης (67΄ Γιακουμάκης), Μανούσος (77΄ Μποάκιε)

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Ουές (46΄ Λούνα), Σιέλης, Εσκοβάλ, Μπαριέντος, Τσοκάνης, Φερνάντες (86΄ Πιρίνεν), Ντέλετιτς (68΄ Κούτσιας), Νοκέρ (46΄ Μεθκίδα), Οζέγκοβιτς (86΄ Ματίγια)

 

  06 November, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ