Super League: Tα αποτελέσματα της Κυριακής (HL)

  04 October, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Tα αποτελέσματα της Κυριακής (HL)

Βαθμούςκι εντυπώσεις μοιράστηκαν οι "αιώνιοι" στο Φάληρο.Σημαντικά διπλά για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ σε Ηράκλειο και Αγρίνιο αντίστοιχα-Όλα τα αποτελέσματα

Σε ένα ντέρμπι για γερά νεύρα, με σασπένς, αγωνία και καλό ρυθμό, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο μέχρι το 70' οπότε οι Ερυθρόλευκοι πήραν τα ηνία του ματς ολοκληρωτικά, πίεσαν για το γκολ αλλά η αποτελεσματική άμυνα του Τριφυλλιού και ο εξαιρετικός Μπρινιόλι, ο οποίος ήταν αλάνθαστος, είχαν ως αποτέλεσμα να κρατήσουν το μηδέν μέχρι και το 112' που διήρκησε το ματς λόγω διακοπών.

Θολό τοπίο στο ξεκίνημα του ντέρμπι

Το παιχνίδι άρχισε με... διακοπή καθώς λόγω των καπνογόνων ο διαιτητής σταμάτησε το ματς αμέσως μετά τη σέντρα προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Μέχρι το 15' το τέμπο του αγώνα ήταν χαμηλό, σταδιακά όμως άρχισε να ανεβαίνει ο ρυθμός. Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο 15' με κεφαλιά του Σισέ, ενώ στο 23' ο Αγκιμπού με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

 

Ο Παναθηναϊκός πήρε μέτρα στο γήπεδο, κράτησε περισσότερη ώρα την μπάλα και δημιούργησε καλές συνθήκες για να σκοράρει στο 25' με τον Βιτάλ, ο οποίος σούταρε άουτ, στο 31' με τον Ρούμπεν που σούταρε από μακριά άουτ και στο 33' με κεφαλιά του Χατζηγιοβάνη που δεν βρήκε στόχο. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ασκήσει πίεση ψηλά, πάτησε περιοχή στο 40'  με τον Μασούρα που σούταρε άουτ, αλλά συνολικά ο Παναθηναϊκός ήταν αποτελεσματικός ανασταλτικά. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου το Τριφύλλι είχε ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Χατζηγιοβάνη και στη συνέχεια της φάσης ο Ολυμπιακός έκανε γρήγορη αντεπίθεση αλλά το μακρινό σουτ του Αγκιμπού δεν βρήκε στόχο.

Με τη σέντρα το β' ημιχρόνου υπήρξε και πάλι διακοπή στο ματς λόγω καπνογόνων και μέχρι το 70' οι παίκτες και των δύο ομάδων έδειχναν να ψάχνουν τα πατήματά τους. Ο Ολυμπιακός όμως σταδιακά άρχισε να γίνεται πιο απειλητικός την ώρα που ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Στο 70' ο Λαλά με σέντρα-σουτ έστειλε την μπάλα στο πάνω μέρος του δοκαριού του Μπρινιόλι, ενώ στο 72’ ο Ιταλός γκολκίπερ ήταν σε ετοιμότητα στο σουτ από πλάγια θέση του Ρέαμπτσιουκ. Ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η επέμβαση του Μπρινιόλι στο 77’ οπότε απομάκρυνε τον κίνδυνο έπειτα από σουτ του Αγκιμπού Καμαρά μέσα απ' την περιοχή.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (99' Ρόνι Λόπες), Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά (90' Κουντέ), Μασούρας (81' Βαλμπουενά), Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Πέρεθ, Βιτάλ (99' Αϊτόρ), Χατζηγιοβάνης (79' Μακέντα), Παλάσιος (79' Λούντκβιστ), Καρλίτος (93' Μαουρίσιο).

Aπόδραση απο το Αγρίνιο για την ΑΕΚ

Νικηφόρο πέρασμα έκανε απ' το Αγρίνιο η ΑΕΚ, που επικράτησε 3-1 του μαχητικού Παναιτωλικού. Η Ένωση φάνηκε να κάνει περίπατο καθώς βρέθηκε στο 0-2 μόλις στο 26', όμως στη συνέχεια οι γηπεδούχοι αντεπιτέθηκαν κι έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς που στην επίτευξη του 1-2 ένιωσαν ότι θα ξαναπαιχτεί το ίδιο έργο με τον ΟΦΗ, που το 0-3 μετετράπη σε 3-3. Ωστόσο ο πολύτιμος Τσούμπερ έδωσε τη λύση στο τελευταίο δεκάλεπτο σφραγίζοντας το τρίποντο για την ΑΕΚ που επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την περασμένη Κυριακή.

 

Η ΑΕΚ ήταν δραστήρια στο παιχνίδι της από την αρχή και πολύ γρήγορα βρήκε το πρώτο γκολ στο ματς. Στο 13' ο Μοχαμάντι σέντραρε από τα αριστερά και ο Λιβάι Γκαρσία με ένα εκπληκτικό άλμα πήδηξε ψηλότερα απ' όλους πήρε την κεφαλιά κι έγραψε το 0-1 για την Ενωση.

Προτού προλάβει να βρει τρόπο για να αντιδράσει και να απαντήσει ο Παναιτωλικός, η ΑΕΚ σκόραρε για δεύτερη φορά βάζοντας γερά θεμέλια για το τρίποντο. Στο 26' ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ και ο Βράνιες ακούμπησε την μπάλα με το κεφάλι ελάχιστα αλλά όσο χρειαζόταν για να την στείλει στα δίχτυα (0-2).

 

Στη συνέχεια του ματς πάντως η ΑΕΚ έδειξε να χαλαρώνει με τον Παναιτωλικό να εκμεταλλεύεται την κατάσταση, να απειλεί αλλά να μην βρίσκει γκολ λόγω Στάνκοβιτς, ο οποίος αντέδρασε εξαιρετικά σε σουτ και με εκτέλεση φάουλ του Μεντόσα στο 36' και το 39' αντιστοίχως. Τελικά ο Παναιτωλικός βρήκε το γκολ που έψαχνε για να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του ματς με τον Βέργο στο 58'. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του φορ των Αγρινιωτών, ο οποίος γύρισε εξαιρετικά το σώμα του και εκτέλεσε στη γωνία του Στάνκοβιτς για το 1-2.

Όσο περνούσε ο χρόνος η ΑΕΚ φοβόταν ότι θα ζούσε ξανά τον εφιάλτη του Ηρακλείου, όπου το 0-3 μετατράπηκε σε 3-3. Και στο 79' ο Παναιτωλικός έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όμως ο Σιμάνσκι την ύστατη στιγμή απέτρεψε γκολ του Κορνέλιους με κεφαλιά. Τελικά όμως το πάθημα έγινε μάθημα καθώς η ΑΕΚ διαχειρίστηκε καλύτερα το ματς. Στο 83' ο Τσούμπερ σκόραρε μετά από σουτ του Ανσαριφάρντ και απόκρουση του Ροντρίγκες 1-3. Ο Ελβετός ακολούθησε τη φάση, πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε για την Ενωση.

Ο Παναιτωλικός πάντως δεν τα παράτησε καθώς στο 91' θα μπορούσε να έχει πετύχει άλλο ένα γκολ αλλά η κεφαλιά του Βέργου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Παναιτωλικός: Ροντρίγκες, Αντούνες (74' Αποστολάκης), Βργκοτς, Βαρόνε, Λούι (86' Μόρσεϊ), Βέργος, Ντίας, Κορνέλιους, Ντουάρτε (74' Ζεστέντ), Φλόρες, Μεντόσα (41' Μπαρμπόσα).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Λε Ταλέκ (84' Σάκχοβ), Σιμόες (67' Σιμάνσκι), Μάνταλος (75' Χατζισαφί), Τσούμπερ, Γκαρσία (84' Σβάρνας), Αραούχο (75' Ανσαριφάρντ).

Άλωσε το Γεντί Κουλέ ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήταν επιβλητικός στο Ηράκλειο, απ' όπου πέρασε σαν σίφουνας επικρατώντας 3-1 του ΟΦΗ. Ο Δικέφαλος που αρχίζει να αποκτά ξανά το μέταλλο του νικητή υπό τις οδηγίες του Ραζβάν Λουτσέσκου διεύρυνε το νικηφόρο σερί του μετά την ήττα-σοκ στην πρεμιέρα από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα η ομάδα της Θεσσαλονίκης που μετράει πλέον τέσσερις σερί νίκες έχει βγάλει δύσκολο πρόγραμμα καθώς έχει περάσει από Τρίπολη, Αγρίνιο και τώρα Ηράκλειο. Σκόρερ για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Σβιντέρσκι, ο Κούρτιτς με εκπληκτικό φάουλ και ο Αουγκούστο, ενώ για τον ΟΦΗ σκόραρε στην επιστροφή του στα γήπεδα ο Ναμπί.

Φορτσάτος Σβιντέρσκι

Ο ΠΑΟΚ άρχισε πολύ δυνατά την προσπάθειά του στο ματς χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Σβιντέρσκι προτού συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο. Κι αφού μεσολάβησε μια καλή ευκαιρία και για τον ΟΦΗ με τον Ντουρμισάι, που λίγο έλειψε να σκοράρει στο 13' αλλά ο Βιεϊρίνια έσωσε την εστία του προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή, ο Δικέφαλος πήρε κεφάλι στο σκορ. Στο 15' ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά και ο Σβιντέρσκι με κεφαλιά, αυτή τη φορά δεν αστόχησε, κι έγραψε το 0-1. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να γίνει απειλητικός, ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Δικέφαλο να κρατάει το προβάδισμα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με καλό ρυθμό αλλά χωρίς να δημιουργηθούν μεγάλες φάσεις. Μέχρι που στο 58' ο Κούρτιτς με τρομερή εκτέλεση φάουλ έστειλε στην μπάλα στα δίχτυα του Επασί, ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει στον... κεραυνό του Σλοβένου άσου του Δικεφάλου για το 0-2.

Το... πάρτι του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε καθώς στο 71' βρήκε και τρίτο γκολ. Ο Ζίβκοβιτς τροφοδότησε τον Ροντρίγκο, ο οποίος έσπασε ωραία την μπάλα προς τον Αουγκούστο, που πάτησε περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Επασί για το 0-3.

Ο ΟΦΗ δεν παράτησε τη μάχη και στο 92' έφτασε στην επίτευξη ενός πολύ ωραίου γκολ με τον Ναμπί, ο οποίος στην επάνοδό του στα γήπεδα μετά από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό, βρήκε δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

ΟΦΗ: Επασί, Κοροβέσης (65' Γρίβας), Πασαλίδης, Διαμαντής, Μαρινάκης, Νέιρα (85' Γιαννούλης), Σελίμοβιτς, Ντε Γκουζμάν, Φαν Ντάινεν (78' Ναμπί), Ουές (84' Μπαλογιάννης), Ντουρμισάι.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (77' Σίντκλεϊ), Σβαμπ, Κούριτς, Αντρ. Ζίβκοβιτς (85' Κωνσταντέλιας), Αουγκούστο (72' Εσίτι), Μπίσεσβαρ (77' Μιτρίτσα), Σβιντέρσκι (72' Άκπομ).

Πέρασε απο το Περιστέρι ο ασταμάτητος ΠΑΣ

Ούτε τώρα κατόρθωσε ο Ατρόμητος να κατακτήσει το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Περιστερίου που κρατούσε τη νίκη μέχρι το 89', πληγώθηκε στο φινάλε απ' τον Μορέιρα, ο οποίος σκόραρε και χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στον ΠΑΣ Γιάννινα που παρέμεινε αήττητος για πέμπτη σερί αγωνιστική στη Super League.

Δυνατό ξεκίνημα ο Ατρόμητος

Παίζοντας υπό πίεση από το πρώτο λεπτό, ο Ατρόμητος μπήκε στο γήπεδο με το «μαχαίρι στα δόντια» και πολύ νωρίς κατόρθωσε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Στο 6' ο Πίρσμαν επιχείρησε να γυρίσει την μπάλα προς τον Λοντίγκιν αλλά ο Κλωναρίδης πρόλαβε, την έκλεψε, απέφυγε τον γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα και πλάσαρε σε άδειο τέρμα για το 1-0. Στο 15' ο Ατρόμητος είχε διπλή ευκαιρία για να τελειώσει το παιχνίδι από νωρίς αλλά ο Καστεγιάνο προσπάθησε να σκοράρει δύο φορές αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λοντίγκιν. Στο 21' ο ΠΑΣ Γιάννινα απάντησε με ευκαιρία του Περέα αλλά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος και πιο απειλητικός. Απείλησε ξανά με τον Περέα στο 53' και με τον Μπρένερ στο 72' αλλά σπατάλησε και τις δυο φάσεις. Στο 89' όμως η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ο Μίνα γύρισε στον Μορέιρα, ο οποίος με σουτ από κοντά ισοφάρισε (1-1). Το γκολ ακυρώθηκε αρχικά με υπόδειξη του βοηθού αλλά έπειτα από εξέταση της φάσης από το VAR, μέτρησε καθώς διαπιστώθηκε πως ο Μίνα δεν ήταν οφσάιντ παίρνοντας την μπάλα προτού σεντράρει.

Ατρόμητος: Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος (90'+3' Μουνίθ), Χατζηισαΐας, Παπαδόπουλος, Καστεγιάνο, Ντένιτς, Σάλομον, Καρτάλης (61' Νάτσος), Γκαλβάο, Κλωναρίδης (75' Μπεντινέλι), Κουλούρης (76' Κωτσόπουλος).

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε (82' Παντελάκης), Πίρσμαν, Μορέιρα (95' Λιάσος), Καραχάλιος (82' Μίνα), Ντομίνγκεθ, Τριάδης (46' Λώλης), Περέα, Σνάιντερ (65' Μπρένερ).

Πρωτο τρίποντο για τη Λαμία

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Λαμία που επικράτησε 2-1 του Ιωνικού στη Νεάπολη. Οι φιλοξενούμενοι, που είχαν μόλις ένα βαθμό στο ενεργητικό τους κατά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, άνοιξαν το σκορ στο 21' με πέναλτι του Μανούσου έπειτα από χέρι του Ντάλσιο, ο οποίος αποβλήθηκε. Οι Νικαιώτες μολονότι έμειναν από νωρίς με δέκα παίκτες ισοφάρισαν στο 36' με τον Άοσμαν αλλά το τελικό 1-2 διαμόρφωσε ο Γκόλεμιτς στο 55'.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας (76΄ Κωνσταντινίδης), Τσιγκρίνσκι (46΄ Βαφέας), Σάντσεζ (88΄Μπουένο), Βαλεριάνος, Ρομαό, Κάνιας (76΄ Μπάσα), Ντάλσιο, Άοσμαν, Καμπράλ (35΄ Μάναλης), Τουράμ.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης , Βύντρα, Γκόλεμιτς, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Μαζουλουξής, Νούνιες (90' Σκόνδρας), Ρόμανιτς (88΄  Αραμπούλι), Τάιρον (69΄ Μανουσάκης), Μανούσος (68΄ Μπεχαράνο), Καραμάνος.

 

  04 October, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ