Super League: Συνεχίζει αήττητος ο ΠΑΟ-Τα αποτελέσματα της Κυριακής

  17 October, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Συνεχίζει αήττητος ο ΠΑΟ-Τα αποτελέσματα της Κυριακής

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε το εντυπωσιακό, νικηφόρο σερί του στην εφετινή Super League, περνώντας με 2-0 από τη Λαμία και φτάνοντας το «8Χ8».

Μία νίκη που αποδείχθηκε «πύρρειος» για τους «πράσινους», καθώς «έχασαν» με τραυματισμούς πέντε (!) ποδοσφαιριστές τους κατά τη διάρκεια του αγώνα (Αϊτόρ, Τσέριν, Ιωαννίδη, Παλάσιος, Τρουιγιέ).

Τα γκολ των δύο Αργεντινών, Παλάσιος και Σάντσες έκαναν τη... διαφορά για το «τριφύλλι», που συνεχίζει το «απόλυτο» στο πρωτάθλημα, όμως έχει να διαχειριστεί μπροστά του ένα σωρό αγωνιστικά προβλήματα, ορισμένα εκ των οποίων είναι πολύ σοβαρά... 

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μπει πολύ επιθετικά απ’ την εκκίνηση του αγώνα και μόλις στο 4’ είχε την πρώτη τελική του στον αγώνα, όταν από θαυμάσια κίνηση και πλασέ του Αϊτόρ, ο Σαράνοφ μπλόκαρε την μπάλα στη γωνία του.

Στο 6’ από το γύρισμα του Αϊτόρ, ο Παλάσιος έπιασε με τη μία το σουτ με το αριστερό, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να είναι φουλ επιθετικοί και βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 23’.

Από εξαιρετική κίνηση και πάσα του Φώτη Ιωαννίδη, ο Μπερνάρ έβγαλε καταπληκτική ασίστ προς τον Παλάσιος, ο οποίος «τσίμπησε» την μπάλα πάνω απ’ τον Σαράνοφ κι έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς διαχειρίστηκαν με ηρεμία το προβάδισμά τους κι έχασαν ορισμένες καλές στιγμές με τους Παλάσιος και Ιωαννίδη πριν βγει το ημίχρονο για να σημειώσουν δεύτερο γκολ.

Η πρώτη «ζημιά» για τους «πράσινους», ωστόσο, ήταν οι τραυματισμοί του Αϊτόρ (έγινε αλλαγή στο ημίχρονο με μικρή διάταση στον προσαγωγό) και του Άνταμ Τσέριν (στο 52’, έπειτα από πολύ άτσαλο χτύπημα του Τζανδάρη στο κεφάλι του) με τους Βέρμπιτς και Τσόκαϊ να παίρνουν τη θέση τους.

Στο 59’ από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Τσόκαϊ και γύρισμα στη μικρή περιοχή, ο Αντέτζο έδιωξε την μπάλα προτού φτάσει στον αμαρκάριστο Παλάσιος, ενώ στο 69’ οι «πράσινοι» έχασαν με τραυματισμό και τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος δέχθηκε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα από τον Κορνέζο και χτύπησε πολύ σοβαρά στη μύτη του.

Στο 72’ ο Σαράνοφ είπε «όχι» στην καρφωτή του Μάγκνουσον από κόρνερ του Μπερνάρ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό (73’) ο Παναθηναϊκός έφτασε στο δεύτερο γκολ.

Από νέο κόρνερ του Μπερνάρ, ο Σάντσες έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Σιμόν, αλλά ο Αργεντινός μπακ με δεύτερη προσπάθεια έκανε το 2-0 για τους «πράσινους».

Στο 78’ ο Παναθηναϊκός δέχθηκε και τέταρτο πλήγμα με τον τραυματισμό του Παλάσιος στην ποδοκνημική στο σημείο που είχε χτυπήσει πριν από δύο εβδομάδες, ενώ η πλέον σοκαριστική στιγμή για τους «πράσινους» ήρθε στο 82’, όταν ο Τρουιγιέ, που είχε μπει αλλαγή στο 71’ -πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του- «γύρισε» το γόνατό του σε μία ανύποπτη φάση κι αποχώρησε σφαδάζοντας από τους πόνους, με πολύ έντονες ανησυχίες για πολύ σοβαρή «ζημιά».

Ο Παναθηναϊκός είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του κι αναγκάστηκε να παίξει στο τελευταίο δεκάλεπτο με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο. Το ίδιο συνέβη λίγο αργότερα και με τη Λαμία, η οποία «έχασε» τον Σλίβκα στο 87’ με τραυματισμό κι απ’ την στιγμή που είχε κάνει και τις πέντε αλλαγές της, τελείωσε το ματς με δέκα ποδοσφαιριστές.

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)
Κίτρινες: Μπεχαράνο, Τζανδάρης - Χουάνκαρ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Γκοράνοβ, Αντέτζο, Κορνέζος, Σιμόν, Μπεχαράνο, Ασκόφσκι (46’ Νούνιες), Ντε Βινσέντι (82’ Μαρμεντίνι), Τζανδάρης (67’ Σλίβκα), Τσιλούλης (78’ Ρόμανιτς), Μανούσος (78’ Γιακουμάκης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Τσέριν (52’ λ.τρ. Τσόκαϊ), Μπερνάρ (79’ Γκάνεα), Παλάσιος (79’ λ.τρ. Βαγιαννίδης), Αϊτόρ (46’ λ.τρ. Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (71’ λ.τρ. Τρουιγιέ).

Υπέταξε τον μαχητικό Ατρόμητο στη Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ

Με πέναλτι του Άμπραμπατ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο στο πρώτο «θρίλερ» της OPAP Arena, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League. Έτσι η Ένωση παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον Παναθηναϊκό ο οποίος αντιμετωπίζει αργότερα (19:30) τη Λαμία.

Ο Ατρόμητος αποδείχθηκε σίγουρα πιο «διαβασμένος» σε σχέση με τον Ιωνικό που είχε υποταχθεί εύκολα στην ΑΕΚ στην πρεμιέρα της OPAP Arena. Μάλιστα αυτός ήταν που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού με τον Κιάρτανσον να απειλεί άμεσα από μεταβίβαση του Μουνίθ και τον Γιώργο Αθανασιάδη να πραγματοποιεί καθοριστική επέμβαση. 

Οσο περνούσε ο χρόνος η ΑΕΚ κέρδιζε όλο και περισσότερα μέτρα στην πίεση που ασκούσε. Πλησίαζε με άνεση την περιοχή του Γιαννιώτη, κέρδιζε εύκολα κόρνερ, αλλά ευκαιρίες δεν δημιουργούσε. Ένα διαγώνιο σουτ το Πινέδα στο 27΄ που «έβγαλε» ο γκολκίπερ του Ατρόμητου, ήταν και η πιο σοβαρή απειλή. 

Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά με διαθέσεις να δείξει ποιος είναι το «αφεντικό». Ο Ανδρέας Γιαννιώτης, όμως, πραγματοποίησε πολύ σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Πινέδα στο 48΄, ενώ είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις και σε άλλες προσπάθειες των γηπεδούχων.

Ήταν ένα διάστημα στο οποίο η Ένωση κυριαρχούσε ολοκληρωτικά και προσπαθούσε να μετουσιώσει σε γκολ αυτήν τη δυναμική. Όμως ξανά ήταν οι Περιστεριώτες που έφτασαν «μια ανάσα» από το 0-1 από παράλληλη μπαλιά του Ρομπάιγ, πλασέ του Κιάρτανσον και τη μπάλα να «ξύνει» το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη (60΄). 

Ο Ατρόμητος είχε με επιτυχία «απορροφήσει» το επιθετικό «κύμα» της Ένωσης και ο Αλμέιδα προχώρησε στις πρώτες διορθωτικές κινήσεις, ρίχνοντας στο ματς τους Άμπραμπατ και Γιόνσον.

Στο 67΄ ο Γιαννιώτης απέκρουσε ξανά εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μουκουντί από κόρνερ του Άμραμπατ. 
Απόντων των τραυματιών Φαν Βέερτ και Τσούμπερ, η ΑΕΚ εξάντλησε από το 70΄ τις επιθετικές της εναλλακτικές, με τον Πέτρο Μάνταλο να αντικαθιστά τον Γκατσίνοβιτς. Έτσι θα πήγαινε έως το τέλος... 

Στο 78΄ ο Αθανασιάδης έβγαλε πολύ δύσκολα το διαγώνιο σουτ του Κλωναρίδη σε ένα ματς που το έως τότε 0-0 ήταν ξεκάθαρα έργο των δύο τερματοφυλάκων.

Τελικά όλα κρίθηκαν από ένα λάθος του Φάνη Μαυρομάτη, ο οποίος πήγε απρόσεκτα στη μπάλα, ανέτρεψε τον Πέτρο Μάνταλο και παραχώρησε πέναλτι στις καθυστερήσεις. Ο Νόρντιν Άμραμπατ ευστόχησε από τη «βούλα» στο 90+4΄ και χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του. 

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Κίτρινες: Ελίασον, Πινέδα - Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Γιαννιώτης, Μαυρομάτης

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (63΄ Γιόνσον), Ελίασον (63΄ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (70΄ Μάνταλος), Πινέδα (81΄ Χατζισαφί), Γκαρσία, Αραούχο

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας (63΄ λ.τρ. Σουάρεθ), Μαυρομάτης, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ, Μουνίθ (70΄ Κουέν), Κλωναρίδης (79΄ Φριτζόνσον), Κιάρτανσον (70΄ Τζαβίδας), Ρομπάιγ (79΄ Ροτάριου)

Μοιρασία στους Ζωσιμάδες

Έπειτα από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2 στους «Ζωσιμάδες», σε αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Δύο φορές προηγήθηκε ο «Αγιαξ της Ηπείρου», με τους Κέβιν Ροσέρο (19’) και Κλόντιου Μπαλάν (76’), ισάριθμες ισοφάρισε η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, με τους Γιον Τοράλ (56’) και Ασάν Ντιουσέ (90’).  
 
Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό στα πρώτα του λεπτά. Ο Ροσέρο απείλησε μόλις στα 30 δευτερόλεπτα, με τον Χρήστο Μανδά να αποκρούει. Ωστόσο, οι Κρητικοί δεν... πήραν το μήνυμα.

Στο 19’, έπειτα από αντεπίθεση, ο Αχμάντ Μορέιρα έκανε την παράλληλη σέντρα κι ο Ροσέρο με προβολή άνοιξε το σκορ. Το σουτ του Τοράλ στο 38’, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ζερόμ Πριόρ, ήταν ό,τι καλύτερο ως το τέλος του πρώτου μέρους. 
 
Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα στο 49’ - θα ήταν... καρμπόν με το πρώτο - ωστόσο ο Ροσέρο αστόχησε από κοντά. Και το πλήρωσαν επτά λεπτά μετά.

Υπέροχη συνεργασία των Μιγκέλ Μεγιάδο, Φιορίν Ντουρμισάι και Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο, με τελικό αποδέκτη τον Τοράλ που ισοφάρισε σε 1-1. Ο Ροσέρο σπατάλησε ακόμα μία εξαιρετική ευκαιρία με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, με τον Μανδά να διορθώνει με... στυλ το λάθος που ο ίδιος έκανε. 

Στο 76’, ο Μπαλάν παραλίγο να γίνει ο... ορισμός της «χρυσής αλλαγής». Δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο 28χρονος Ρουμάνος φορ βρήκε δίχτυα έπειτα από το γύρισμα του Ικερ Μπιλμπάο.

Ο Ντουρμισάι από κοντά απέτυχε να ισοφαρίσει στο 81’ ωστόσο το έκανε με εντυπωσιακό σουτ ο - επίσης αναπληρωματικός - Ντιουσέ στο 90’! Οι δυο ομάδες πήραν από ένα βαθμό, παραμένοντας ισόβαθμες και στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.  
 
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) 
Κίτρινες: Καραχάλιος
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:  

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πασχάλης Στάικος):  Πρίορ, Σόρια, Εραμούσπε, Κιάκος, Παντελάκης, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Τζίμας (74’ Μπαλάν), Μορέιρα (88’ Μπαγκαλιάνης), Ροσέρο, Παμλίδης (64’ Ριένστρα).  

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας):  Μανδάς, Λάρσον, Μαρινάκης (46’ Τζου), Γκερέρο, Ντικό (30’ Ντουρμισάι), Βούρος, Διαμαντής (80’ Γιαννούλης), Τοράλ (71’ Ντιουσέ), Περέα (80’ Περέα), Μεγιάδο, Μπαλογιάννης.  

Λευκή ισοπάλία στην Τρίπολη

Έπειτα από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι δίχως τέρματα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Από ένα ημίχρονο είχαν οι δυο ομάδες, σε ματς που γρήγορα θα ξεχαστεί.  
 
Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στο ξεκίνημά του κι η πρώτη ευκαιρία άργησε να έρθει. Στο 27’, ο Τζόναθαν Μόρσεϊ βρήκε με κεφαλιά σε πλεονεκτική θέση τον Δημήτρη Κολοβό, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Χουάν Μουνάφο, αλλά δεν ξεγέλασε τον Νίκο Παπαδόπουλο. Ήταν κι η τελευταία του πρώτου μέρους, με τα «καναρίνια» να έχουν τον έλεγχο.  

Οι Αρκάδες του Ηρακλή Μεταξά μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, πλην μιας φάσης στο 49’, με τον Πίτσου Ατιένζα να αστοχεί εξ επαφής με προβολή έπειτα από το φάουλ του Ζουλιάν Μπαρτόλο, δεν απείλησαν περισσότερο την εστία του Αντώνη Στεργιάκη. Το σουτ του Φεντερίκο Αλβαρες στο 64’ δε βρήκε στόχο ενώ στο 77’, αυτό του Γιόχαν Μάρτενσον, μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.  

Κι αφού και το σουτ του Ματίας Ιγκλέσιας (84’) κι η ατομική ενέργεια του Αντριαν Ριέρα (85’) δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους, τα πάντα τελείωσαν.

Οι δυο ομάδες πήραν από ένα βαθμό αλλά σίγουρα αυτή του Γιάννη Αναστασίου έφυγε πιο ικανοποιημένη από την Τρίπολη, μένοντας κοντά στην πρώτη εξάδα κι αφήνοντας τον Αστέρα τρεις βαθμούς πίσω της.   
 
Διαιτητής: Σπυρίδων Ζαμπάλας (Ηπείρου) 
Κίτρινες: Γκαρντάβσκι, Κρέσπι, Μουνάφο - Ντίας, Σενγκέλια, Στεργιάκης.  
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:  

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Ατιένζα, Γκαρντάβσκι (56’ Καρμόνα), Αλβαρες, Ιγκλέσιας (85’ Ντομίγνκεθ), Μουνάφο, Στάνκο (56’ Σίτο), Τιλίκα, Μπαρτόλο (85’ Ριέρα), Κρέσπι (67’ Μπαράλες).  

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στεργιάκης, Μπακάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μλάντεν, Μάρτενσον, Ντίας, Μόρσεϊ (77’ Ντουάρτε), Σενγκέλια (89’ Ξενιτίδης), Κολοβός (88’ Ζοάο Πέδρο).  

 

  17 October, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα