Super League: Στην κορυφή η ΑΕΚ-Τα αποτελέσματα (hl)

  30 September, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Στην κορυφή η ΑΕΚ-Τα αποτελέσματα (hl)

Με γκολ του Φρέντζι Πιερό στο 30΄ και πέναλτι του Νόρντιν Άμραμπατ στο 90+3΄, η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού στο κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Super League. Έτσι, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Πολύ προσεκτικές οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, απόρροια τόσο της κρισιμότητας του αγώνα όσο και του σωστού «διαβάσματος» που είχαν κάνει οι Αλμέιδα και Αλόνσο. Δυο φίλοι από τα παλιά, που είχαν θερμό εναγκαλισμό πριν από την έναρξη. Με τον Ορμπελίν Πινέδα σε εξαιρετική κατάσταση η Ένωση κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα, χωρίς να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις με εξαίρεση ένα λάθος του Νταγκόβσκι (14΄) που εκμεταλλεύτηκε ο Ελίασον, αλλά πρόλαβε να απομακρύνει ο Γεβντάι. 

Το σκορ άνοιξε στο 30ο λεπτό στην πρώτη σοβαρή επιθετική ενέργεια της ΑΕΚ. Σέντρα του Ρότα από δεξιά, κεφαλιά-δυναμίτης από τον Πιερό και η μπάλα στα δίχτυα! Προβάδισμα με τρόπο που τείνει να γίνει σήμα κατατεθέν της ΑΕΚ από τον Αϊτινό επιθετικό. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα με κεφαλιά του Αράο από κόρνερ του Τζούριτσιτς στο 40΄, αλλά ο Στρακόσα πραγματοποίησε δύσκολη επέμβαση. Πέραν τούτου, οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν άνετα το προβάδισμα και δεν απειλήθηκαν αφού οι Βίντα, Κάλενς είχαν καταφέρει να κρατήσουν στα «ρηχά» τους Ιωαννίδη, Τετέ.  

Η εκρηκτική άνοδος του Τετέ στο β΄ ημίχρονο, είχε ως αποτέλεσμα να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός σχεδόν ολοκληρωτική κυριαρχία. Από τα πρώτα λεπτά «ανησύχησε» αρκετές φορές τον Στρακόσα, αλλά οι αμυντικοί της ΑΕΚ είχαν την απάντηση και ειδικά ο Κάλενς που πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με τα κιτρινόμαυρα. Ο Ντιέγκο Αλόνσο άρχισε να «φορτώνει» την επίθεση της ομάδας του, ρίχνοντας στο ματς ταυτόχρονα τους Πελίστρι, Μαντσίνι, ενώ ο Αλμέιδα ενίσχυε το κέντρο με τρεις αλλαγές στα χαφ (Λιούμπιτσιτς, Μάνταλος, Γιόνσον). 

Η τακτική αυτή «βγήκε» στον Αργεντινό αφού η ΑΕΚ έκλεισε τους διαδρόμους, ανέκοψε την ορμή των φιλοξενούμενων και έκανε το έργο της πιο εύκολο. Μάλιστα στις καθυστερήσεις η Ένωση «σφράγισε» τη νίκη με το πέναλτι που κέρδισε ο Πιερό (χέρι του Τσέριν) και εκτέλεσε εύστοχα ο Άμραμπατ στο 90+3΄. 

Διαιτητής: Στέγκεμαν

Κίτρινες: Ρότα, Σιμάνσκι, Ελίασον, Μάνταλος - Μπάλντοκ, Αράο, Τετέ, Ίνγκασον

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος, Ρότα (89΄ Μήτογλου), Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι (71΄ Λιούμπιτσιτς), Πινέδα (64΄ Γιόνσον), Κοϊτά, Ελίασον (89΄ Άμραμπατ), Περέιρα (71΄ Μάνταλος), Πιερό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόβσκι, Μπάλντοκ, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μακσίμοβιτς (66΄ Πελίστρι), Αράο (80΄ Τσέριν), Ουναχί (80΄ Μπακασέτας), Τετέ (86΄ Γερεμέγεφ), Τζούριτσιτς (66΄ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

Eπέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός

Με αρκετό «φρέσκο αίμα» στη σύνθεσή του και ικανοποιητική εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός διέκοψε το σερί των τριών παιχνιδιών χωρίς νίκη κι επικρατώντας του Ατρόμητου με 2-0 επέστρεψε στις επιτυχίες.

Η πειραϊκή ομάδα έφτασε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση και περιμένει τα αποτελέσματα στα δύο ντέρμπι που ακολουθούν για να δει που θα βρίσκεται μετά την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής, ενώ οι Περιστεριώτες παρέμειναν στους 8 βαθμούς. 

Ο Μεντιλίμπαρ παρέταξε μια ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές, αφού ο αγωνιστικός Γολγοθάς της ομάδας του με τη διπλή υποχρέωση (Super League Λίγκα, Ευρώπη) έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ την Πέμπτη ακολουθεί η απαιτητική συνάντηση με την Μπράγκα για το Europa League.

Έτσι, ο Αποστολόπουλος πήρε τη θέση του Ορτέγκα, Στάμενιτς και Μουζακίτης ξεκίνησαν αντί των Έσε, Τσικίνιο και ο Κωστούλας στη θέση του Ελ Κααμπί, με τον Κοστίνια να παίζει δεξί μπακ και τον Ροντινέι μπροστά του ως δεξιός επιθετικός.

Η πίεση του Ολυμπιακού άρχισε από το πρώτο σφύριγμα και μόλις στο 5΄ και στη σέντρα του Ροντινέι ο Βέλντε δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά την οποία έκανε στη συνέχεια ο Κωστούλας, με τον Χουτεσιώτη να αποκρούει σε κόρνερ.

Με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν επιβάλει το ρυθμό τους, ο εξαιρετικά δραστήριος Ροντινέι απείλησε με το αριστερό στο 26΄ και ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου σε δύσκολη επέμβαση στην αριστερή γωνία του.

Νέο σουτ, από τον Κοστίνια αυτή τη φορά στο 34΄, έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χουτεσιώτη, ο οποίος υπήρξε μοιραίος δύο λεπτά αργότερα, όταν με κάκιστη έξοδο γκρέμισε τον Βέλντε μέσα στην περιοχή.

Πέναλτι που εκτέλεσε στο 40΄ ο Ροντινέι κι έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια προηγούμενη 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαζαν φρεσκάδα στο παιχνίδι τους αλλά δημιουργικά και πάλι κάτι έλειπε, με τον Μεντιλίμπαρ να παρεμβαίνει στη συνέχεια και να το διορθώνει βάζοντας τους έμπειρους παίκτες του.

Πριν απ΄ αυτό ο Ροντινέι είχε «σημαδέψει» το οριζόντιο δοκάρι με σουτ από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 60΄ ο επίσης διακριθείς Κοστίνια ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε δύσκολη επέμβαση σουτάροντας με το αριστερό.

Ο Κοστίνια είδε στο 68΄ τη σέντρα του να καταλήγει στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και έφυγε εκτός αλλά στο 75΄ ο Ελ Κααμπί διασφάλισε τους τρεις βαθμούς για τον Ολυμπιακό με ένα πολύ όμορφο γκολ από ασίστ του Μουζακίτη, το τέταρτο στο εφετινό πρωτάθλημα για τον Μαροκινό.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Παπαπέτρου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αποστολόπουλος, Κωστούλας - Μπρόρσον

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Αποστολόπουλος (69΄ Ορτέγκα), Στάμενιτς (61΄ Έσε), Μουζακίτης, Ροντινέι, Ολιβέιρα (61΄ Τσικίνιο), Βέλντε (46΄ Γουίλιαν), Κωστούλας (69΄ Ελ Κααμπί).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χουτεσώτης, Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Αθανασίου, Ουεντραόγκο, Τσιγγάρας (71΄ Μίχορλ), Ουάρντα, Γκονζάλες (82΄ Καλοσκάμης), Μπάκου, Φαν Βέερτ (61΄ Γιουμπιτάνα). 

Θριάμβος του ΑΡΗ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Χάρη σε ένα γκολ του Μάνου Γκαρθία στο 63ο λεπτό, ο Άρης θριάμβευσε στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης επί του ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Ο Ισπανός μέσος πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα κι έκανε τη διαφορά, αφού οι γηπεδούχοι είδαν, μεταξύ άλλων, και δύο προσπάθειές τους να σταματούν στα δοκάρια του Χουλιάν Κουέστα.

 
Αρκετά λάθη χαρακτήρισαν τις προσπάθειες των παικτών των δυο ομάδων στα πρώτα λεπτά. Πιο χαρακτηριστικό, αυτό του Φραν Βέλεθ στο 16’, με τον Μάρτιν Μοντόγια να βάζει την κόντρα στις διαδοχικές προσπάθειες των Ταρίκ Τισουντάλι και Γιάννη Κωνσταντέλια. Έξι λεπτά αργότερα, έχοντας και τον αέρα με το μέρος του, ο Μόντσου Ροντρίγκεθ πήγε να σκοράρει απευθείας από κόρνερ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Στην αμέσως επόμενη φάση, Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Γιόνι Ότο συνεργάστηκαν - σε φάση που θύμισε το γκολ στην Πόλη με τη Γαλατάσαραϊ - αλλά ο Κουέστα απομάκρυνε σωστά το γύρισμα του Ισπανού μπακ. Στο 25’ ο Λορέν Μορόν βγήκε στην κόντρα με τρεις συμπαίκτες του έναντι δύο του ΠΑΟΚ, αλλά καθυστέρησε υπερβολικά, έχασε κι οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Τισουντάλι να πλασάρει στο οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα - υποδείχθηκε πάντως οφσάιντ ο Τάισον στο ξεκίνημα της φάσης.

Κι αν το πρώτο δοκάρι δε... μέτρησε, το δεύτερο στο 27’ ήταν κανονικό. Γύρισμα του Τάισον από τα δεξιά, πλασέ του Τισουντάλι, με την μπάλα να χτυπάει στη ρίζα της αριστερής δοκού και να απομακρύνεται. Στο 35’ οι κόντρες ευνόησαν τον Κλέιτον Ντιαντί, αλλά το μονοκόμματο σουτ του Σενεγαλέζου βρήκε τον Ντομινίκ Κοτάρσκι σε ετοιμότητα στην αριστερή γωνιά του. Την καλύτερη στιγμή τους οι «ασπρόμαυροι» την είχαν στο 39’, με τον Κωνσταντέλια να πλασάρει άσχημα όντας αφύλακτος από το σημείο του πέναλτι, μετά το συνδυασμό των Ζίβκοβιτς, Ότο.

Κι αφού ο Βέλεθ έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Λίντσεϊ Ρόουζ να περνάει στη θέση του, ο Κωνσταντέλιας αστόχησε εκ νέου με διαγώνιο σουτ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Η κεφαλιά του Τισουντάλι (53’) και το σουτ του Τάισον (54’) δεν μαρτυρούσαν αυτό που θα ακολουθήσει στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι «κίτρινοι» προειδοποίησαν στο 57’, με τον Κοτάρσκι να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Μορόν, μετά την κόντρα στον Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα. Τρία λεπτά μετά, ο Τόμας Κεντζιόρα πρόλαβε την ύστατη στιγμή τον Νταντί μετά την κάθετη του Μάνου Γκαρθία, με τον Ισπανό να κρατάει το καλύτερο για τον εαυτό του. Τρομερή ατομική ενέργεια, άδειασε τρεις αντιπάλους και «εκτέλεσε» από πλάγια θέση τον Κοτάρσκι για το 0-1 στο 63’.

 Ο ΠΑΟΚ πίεσε στο διάστημα που απέμενε, με τον Άρη να αρέσκεται να δίνει χώρο και να ψάχνει μια καλή αντεπίθεση. Παραλίγο να το πληρώσει στο 84’, όταν το οριζόντιο δοκάρι απομάκρυνε αντί του Κουέστα το κοντινό σουτ του Μπάμπα, έπειτα από την κεφαλιά-πάσα του Τόμας Κεντζιόρα στο κόρνερ του Κιρίλ Ντεσπόντοφ.  

Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε, με τον Άρη να υποχρεώνει τον συμπολίτη στην πρώτη φετινή του ήττα. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πήρε δεύτερη διαδοχική νίκη σε ντέρμπι, έπειτα από το 2-1 επί του Ολυμπιακού, κι έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται. Οι πρωταθλητές του Ραζβάν Λουτσέσκου, από την άλλη, καλούνται να στρέψουν το βλέμμα τους στο ματς με τη Στεάουα Βουκουρεστίου (Πέμπτη 3/10, 22:00 - Γήπεδο Τούμπας) για τη 2η αγωνιστική της League Phase του UEFA Europa League.
 
Διαιτητής: Χαρμ Όσμερς (Γερμανία)
Κίτρινες: Μιχαηλίδης, Μπάμπα - Βέλεθ, Μάνου Γκαρθία, Κουέστα.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (68’ Καμαρά), Μπακαγιόκο (76’ Οζντόεφ), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Τάισον (76’ Ντεσπόντοφ), Τισουντάλι (68’ Τσάλοφ).
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Φρίντεκ, Μοντόγια, Μπράμπετς, Βέλεθ (45’+1’ Ρόουζ), Σιφουέντες, Μόντσου, Σίστο (74’ Σαβέριο), Μάνου Γκαρθία (81’ Νταρίντα), Ντιαντί (74’ Σουλεϊμάνοφ), Μορόν (81’ Σαμόρα).
*Κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία αντίκρισε ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Χρήστος Καρυπίδης, στο 22ο λεπτό. Επτά λεπτά μετά «κιτρινίστηκε» και ο μεταφραστής και βοηθός αποκατάστασης των γηπεδούχων, Γιώργος Τσανάκας.
*Σε σουίτα του γηπέδου της Τούμπας ήταν ο 32χρονος διεθνής Τσέχος τερματοφύλακας Γίρι Παβλένκα που αναμένεται αύριο να ανακοινωθεί επίσημα από τον ΠΑΟΚ.

Ήττα-πισωγύρισμα για τον ΟΦΗ

Νικητής και μάλιστα με ανατροπή έφυγε από το «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» ο Παναιτωλικός, που υπέταξε με 2-1 τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής κι έδωσε συνέχεια στην πολύ καλή μέχρι στιγμής πορεία του στο πρωτάθλημα φτάνοντας στους 8 βαθμούς, όσους και ο αντίπαλός του.

Ύστερα από ένα φλύαρο ξεκίνημα, το σκορ στο Ηράκλειο άνοιξε στην πρώτη αξιόλογη προσπάθεια των ομάδων και ήταν ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό γκολ που σημείωσε ο Μπαΐνοβιτς στο 18ο λεπτό με έναν «κεραυνό» από μακριά, που δεν άφησε περιθώριο στον Τσάβες.

Τα «Καναρίνια» άργησαν να βρουν τα πατήματά τους και φάνηκαν στο παιχνίδι μόλις στο 35ο λεπτό με ένα άστοχο σουτ του Ντίας από την περιοχή. Ουσιαστικά, αυτές ήταν και οι δύο καλύτερες στιγμές στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός ανέβασε στροφές κι έγινε επικίνδυνος.

Στο 51΄ νέο σουτ του Ντίας δεν βρήκε στόχο, στο 52΄ ο ίδιος είδε την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Χριστογεώργου και αφού ο Τσάβες κράτησε το σκορ στην προσπάθεια του Σενγκέλια (58΄), οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 66΄ με κεφαλιά του Στάγιτς σε εκτέλεση φάουλ.

Οι Αγρινιώτες είχαν πια το momentum του αγώνα στα χέρια τους και δεν επαναπαύτηκαν από την ισοφάριση αλλά ζήτησαν κι άλλα από το παιχνίδι και τελικά τα πήραν, έστω κι αν γι΄ αυτό χρειάστηκαν τα φίλια πυρά του Χριστόπουλου, ο οποίος στο 81ο λεπτό μπήκε στην πορεία της μπάλας σε σουτ του Μπελεβώνη που δεν φαινόταν να απειλεί, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του για την πλήρη ανατροπή.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χριστόπουλος, Νους - Λιάβας, Σιέλης, Μαΐντεβατς  

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Γκονζάλες (84΄ Μαρινάκης), Λαμπρόπουλος, Χριστόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης, Κουτεντάκης (70΄ Αποστολάκης), Μπαΐνοβιτς (84΄ Ριέρα), Σενγκέλια, Φούντας (66΄ Μπάκιτς), Νους, Γιούνγκ (66΄ Σαλσίδο)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σίλβα (69΄ Μπελεβώνης), Λιάβας, Παντελάκης, Σιέλης, Μαυρίας, Στάγιτς, Πέρες (69΄ Λουίς Μιγκέλ), Μπουζούκης (46΄ Ρόα), Ντίας (78΄ Νικολάου), Λομόνακο (69΄ Μαϊντέβατς)

 

  30 September, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα