Super League: Πρώτη νίκη με ανατροπή για τον ΠΑΟ-”Σκόνταψε” στην Τρίπολη ο ΠΑΟΚ (HL)

Με γκολ του Άλεξ Γερεμέγεφ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής απ’ το Αγρίνιο επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-1 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League και πανηγύρισε το πρώτο τρίποντό του στο εφετινό πρωτάθλημα. Οι Αγρινιώτες προηγήθηκαν στο 18’ με πέναλτι του Αγκίρε, ενώ οι «πράσινοι» είχαν φέρει το ματς στα ίσα στο 57’ με τον Τετέ.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στον αγώνα με στόχο να ελέγξουν το τέμπο και να φορτώσουν με αρκετούς παίκτες το δεύτερο μισό του Παναιτωλικού, όμως οι Αγρινιώτες ήταν εκείνοι που πήραν «κεφάλι» στο σκορ. Στο 15’
Ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να ελέγξει το ματς στην εκκίνηση, μεταφέροντας πολλούς παίκτες πάνω απ’ το μισό του γηπέδου, όμως από μία ανύποπτη στιγμή και φάση βρέθηκε να... κυνηγάει το σκορ. Συγκεκριμένα στο 15ο λεπτό έπειτα από κόρνερ του Μάτσαν και κεφαλιά του Στάγιτς, η μπάλα φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του Τσέριν. Ο διαιτητής Τσακαλίδης, έπειτα από ενημέρωση κι απ’ τον VAR Ζαμπαλά, πήγε σε on field review κι έδειξε την άσπρη βούλα.
Ο Αγκίρε που ανέλαβε την εκτέλεση στο 18ο λεπτό και δεν αστόχησε, κάνοντας το 1-0 για τον Παναιτωλικό. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βγάλει αντίδραση κι έχασε σημαντικές ευκαιρίες ως το φινάλε του πρώτου μέρους. Στο 32’ ο Τσιριβέγια βρήκε χώρο και σούταρε, αλλά ο Τσάβες ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε, ενώ στο 33’ ο Τζούριτσιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία από πολύ καλή θέση, όμως ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού απέκρουσε με το πόδι.
Τρία λεπτά μετά (36’) νέο ωραίο συνδυασμό των «πράσινων», ο Μπακασέτας πλάσαρε άστοχα στην κίνηση που έκανε προ του Τσάβες, έπειτα από εξαιρετικό γύρισμα του Τζούριτσιτς.
Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ανέβασε την πίεσή του κι έφερε το ματς στα ίσα στο 57’, όταν από σέντρα του Κυριακόπουλου και άτσαλο διώξιμο της άμυνας του Παναιτωλικού, ο Τετέ υποδέχθηκε την μπάλα, έκανε ωραία ντρίμπλα ακινητοποιώντας δύο παίκτες των γηπεδούχων και πλάσαρε εύστοχα με το δεξί για το 1-1.
Μετά το γκολ ο Παναθηναϊκός αύξησε την πίεσή του και στο 63’ άγγιξε το δεύτερο τέρμα, όταν από χαμηλό γύρισμα του Καλάμπρια, ο Σφιντέρσκι κι ο Ρενάτο Σάντσες δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα προς την εστία.
Στο 79’ ο Παναιτωλικός σκόραρε με την κεφαλιά του Σιέλη που πρόλαβε την έξοδο του Λαφόν, όμως το τέρμα ακυρώθηκε έπειτα από έλεγχο του VAR και του ημί-αυτόματου οφσάιντ που έδειξαν πως ο στόπερ του Παναιτωλικού ήταν για εκατοστά οφσάιντ.
Στο 86ο λεπτό το σουτ του Σιώπη, κόντραρε στον Πάντοβιτς κι έφυγε λίγο άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που έψαχνε. Από σέντρα του Ρενάτο Σάντσες στο 90’+5’ ο Γερεμέγεφ βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-1 για τον Παναθηναϊκό, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς απ’ την πλευρά των φιλοξενουμένων.
Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
Κίτρινες: 48’ Ενκολολό, 90’ Σιέλης- 76’ Γερεμέγεφ, 78’ Ζαρουρί, 82’ Καλάμπρια
Αποβολές: -
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Γαλιάτσος, Σιέλης, Στάγιτς, Νικολάου (77’ Μανρίκε), Μπουχαλάκης, (43’ λ.τρ. Κοντούρης) Ματσάν, Εστέμπαν, Μίχαλακ (70’ Σμυρλής), Ενκολολό, Αγκίρε (70’ Άλεξιτς).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Λαφόν, Καλάμπρια, Πάλμερ-Μπράουν, Ίνγκασον, Κυριακόπουλος, Τσιριβέγια (83’ Σιώπης), Τσέριν (56’ Ρενάτο Σάντσες), Τετέ, Μπακασέτας (83’ Πάντοβιτς), Τζούριτσιτς (56’ Ζαρουρί), Σφιντέρσκι (75’ Γερεμέγεφ)
Γκολ και θέαμα στην Τρίπολη
Έπειτα από ένα παιχνίδι που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι της Premier League, λόγω καιρικών συνθηκών αλλά και γκολ, Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 3-3 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», σε αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.
Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη προηγήθηκε με τον Φεντερίκο Μακέντα (7’), αλλά εκείνη του Ράζβαν Λουτσέσκου γύρισε το ματς ως το 34’ με τα γκολ των Κιρίλ Ντεσπόντοφ (21’ πέν.), Γιάννη Κωνσταντέλιας (27’) και Φεντόρ Τσάλοφ (34’ πέν.). Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και, αφού μείωσαν με τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη (45’+2’) κατάφεραν να φτάσουν στο 3-3 με τη «χρυσή αλλαγή», Νικολάς Τζοακίνι (74’). Άντεξαν, μάλιστα, παρά την αποβολή του Κωνσταντίνου Πομόνη στο 90’.
Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από τα πρώτα του λεπτά, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 7’. Από λάθος του Σουαλιό Μεϊτέ, η μπάλα έφτασε στον Εμμανουηλίδη, αυτός έκανε την κάθετη πάσα στον Μακέντα που πλάσαρε τον Γίρι Παβλένκα για το 1-0. Ωστόσο, οι «ασπρόμαυροι» έβγαλαν αντίδραση, φέρνοντας σχετικά γρήγορα τα... κάτω-πάνω.
Ο Ντεσπόντοφ ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Ντάνι Φερνάντες, με τον ίδιο τον Βούλγαρο να εκτελεί εύστοχα για το 1-1 στο 21’. Τρία λεπτά μετά, ο Μακέντα πίστεψε πως σκόραρε για δεύτερη φορά, ωστόσο το γκολ του Ιταλού ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Και στο 27’ έγινε το 1-2, με τον Τάισον να στρώνει στον Κωνσταντέλια, με τον διεθνή μεσοεπιθετικό να σουτάρει από το ημικύκλιο της περιοχής νικώντας τον Νίκο Παπαδόπουλο. Οι Αρκάδες έβγαλαν, επίσης, αντίδραση.
Ωστόσο, αφενός ο Παβλένκα απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μακέντα στο 29’, αφετέρου το τρομερό σουτ του Μούμο Μουνιόθ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Κι αφού δεν έγινε το 2-2, ήρθε το 1-3, πάλι από την άσπρη βούλα. Νέο πέναλτι, του Φερνάντες, αυτή τη φορά για μαρκάρισμα στο πρόσωπο του Τσάλοφ έπειτα από παρέμβαση του VAR (Αναστάσιος Παπαπέτρου, Δημήτριος Μόσχου), με τον Ρώσο να μετατρέπει σε γκολ την εσχάτη των ποινών, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στον ΠΑΟΚ στο 34’.
Το παιχνίδι επεφύλασσε κι άλλες συγκινήσεις προτού ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος. Ο Τάισον δεν πρόλαβε στο 45’ να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά τη σέντρα του Ντεσπόντοφ, για να μειώσει ο Αστέρας σε 2-3 στις καθυστερήσεις. Ο Παβλένκα απέκρουσε το πρώτο πλασέ του Μακέντα, αλλά στην επαναφορά ο Εμμανουηλίδης αντέδρασε πρώτος, στέλνοντας την μπάλα στον ουρανό των διχτύων, δίνοντας άλλο χρώμα στο δεύτερο ημίχρονο.
Στο δεύτερο ο Λουτσέσκου ήταν αυτός που έκανε πρώτος τις κινήσεις του. Μάλιστα, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς βρέθηκε σε ευνοϊκότατη θέση στο 62’, μα πλάσαρε άστοχα. Δυο από τις αλλαγές του Παντελίδη, όμως, έκαναν... δουλειά. Ο Χουλιάν Μπαρτόλο έκλεψε τη λάθος πάσα του Γκάρι Τέιλορ, σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε συμπαίκτη του και στρώθηκε τον Τζοακίνι που πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Παβλένκα για το 3-3 στο 74’.
Από εκτέλεση κόρνερ στο 82’, ο Ντέγιαν Λόβρεν με το κεφάλι από πλάγια έστειλε την μπάλα πάνω από τα γκολπόστ, με τους φιλοξενούμενους να αναζητούν πιο επιτακτικά το γκολ της νίκης. Δυο λεπτά μετά, το σουτ του Λούκα Ιβανούσετς έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου ενώ από την άλλη πλευρά πέρασε η κεφαλιά του Κωνσταντέλια στο 87’.
Ο Πομόνης αποβλήθηκε στο 90’ δεχόμενος δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Σταύρο Τσιμεντερίδη για καθυστέρηση ωστόσο οι Αρκάδες δεν «πλήρωσαν» το αριθμητικό μειονέκτημα. Το 3-3 έμεινε μέχρι τέλους, με τον ΠΑΟΚ να μένει στο «Χ» για τρίτο διαδοχικό επίσημο ματς, λίγες μέρες πριν το ταξίδι στο Βίγκο (Πέμπτη 2/10, 19:45) για το ματς με τη Θέλτα. Για τον Αστέρα Τρίπολης αυτός ήταν, μόλις, ο δεύτερος φετινός βαθμός αλλά μια καλή ένεση ηθικού ενόψει της συνέχειας.
Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)
Κίτρινες: Καλτσάς, Φερνάντες, Εμμανουηλίδης, Πομόνης, Κετού - Κένι, Καμαρά, Οζντόεφ, Ζίβκοβιτς.
Κόκκινες: Πομόνης (90’)
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Ιβανόφ, Σίπτσιτς, Πομόνης, Φερνάντες, Γκονζάλες (62’ Μπαρτόλο), Αλάγκμπε (70’ Αλμυράς), Καλτσάς (85’ Χαραλαμπόγλου), Εμμανουηλίδης (86’ Κέτου), Μούμο, Μακέντα (62’ Τζοακίνι).
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Παβλένκα, Κένι, Κεντζιόρα, Λόβρεν, Τέιλορ, Μεϊτέ, Καμαρά (53’ Οζντόεφ), Ντεσπόντοφ (70’ Ιβανούσετς), Κωνσταντέλιας, Τάισον (53’ Ζίβκοβιτς), Τσάλοφ (70’ Γιακουμάκης).
Μεγάλο διπλό της Κηφισιάς στο Ηράκλειο
Την πρώτη της εκτός έδρας στην εφετινή Super League πανηγύρισε η Κηφισιά που πέρασε θριαμβευτικά από το Παγκρήτιο με 3-1 επί του ΟΦΗ. Οι Παντελίδης (39΄), Τετέι (80΄), Πόμπο (90+4΄) πέτυχαν τα γκολ των νικητών, ενώ ο Ανδρούτσος είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 65΄ για τον ΟΦΗ, που αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 43ο λεπτό λόγω αποβολής του Σενγκέλια με απευθείας κόκκινη.
Η ομάδα του Λέτο ήταν για ακόμα μία φορά άριστα διαβασμένη και στρίμωξε για τα καλά τον ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο. Χάρη στον Χριστογεώργο οι γηπεδούχοι κράτησαν το «μηδέν» όταν ο 25χρονος γκολκίπερ επενέβη στις προσπάθειες του Νταβίντ Σιμόν στο 14΄ και του Πόμπο στο 19΄. Δεν μπόρεσε, όμως, να κάνει το ίδιο στο 39΄ σε μια υποδειγματική αντεπίθεση της Κηφισιάς με Τετέι, Αντονίσε και Παντελίδη ως τελικό παραλήπτη να εκτελεί άμεσα για το 0-1. Λίγο πριν από το ημίχρονο οι Κρητικοί βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, από μία απερίσκεπτη ενέργεια του Σενγκέλια. Ο Γεωργιανός παρενέβη σε διαπληκτισμό μεταξύ ποδοσφαιριστών και τράβηκε τα μαλλιά του Αντονίσε με αποτέλεσμα να αντικρίσει απευθείας κόκκινη κάρτα.
Πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο, ήταν πολύ δύσκολο για τους παίκτες του Ράσταβατς να βρουν μια λύση. Ταυτόχρονα κινδύνευσαν άμεσα στο 53΄ όταν από ενστικτώδες τακουνάκι του Παντελίδη η μπάλα πήρε ύψος και αναπήδησε στο οριζόντιο δοκάρι! Όμως στο 65΄ ο Θανάσης Ανδρούτσος ισοφάρισε με προβολή από κοντά μετά από σουτ του Νέιρα. Ο ΟΦΗ κατάφερε με 10 παίκτες να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει την ισοπαλία μέχρι το τέλος. Στο 80΄ ο Αντρέας Τετέι βρέθηκε στην περιοχή μετά από σέντρα του Αντονίσε και ήταν για ακόμα μία φορα ο παίκτης που έκανε τη διαφορά για την ομάδα των βορείων προαστίων. Ο ίδιος στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων βρέθηκε απέναντι από τον Χριστογεώργο και έδωσε έτοιμο γκολ στον Πόμπο, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-3 στην ανυπεράσπιστη εστία.
Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος
Κίτρινες: Κέβιν - Πόμπο, Παντελίδης, Ξενόπουλος
Κόκκινες: Σενγκέλια (43΄)
Οι συνθέσεις:
ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Γκονθάλεθ, Χατζηθεοδωρίδης (56΄ Κέβιν), Κρίζμανιτς, Λαμπρόπουλος, Καραχάλιος (79΄ Βούκοτιτς), Ανδρούτσος, Αποστολάκης (56΄ Νέιρα), Νους, Σενγκέλια, Σαλσίδο (79΄ Ρακόνιατς)
ΚΗΦΙΣΙΑ (Σεμπάστιαν Λέτο): Ξενόπουλος, Σιμόν, Χουχούμης (71΄ Λαρούσι), Πόμπο, Αντονίσε (85΄ Μποτία), Τετέι, Παντελίδης (65΄ Γκέρσον), Ντίαζ (65΄ Έμπο), Πέρεθ (84΄ Αμανί) Σόουζα, Ποκόρνι
Τρίποντο με...ζόρι για την ΑΕΚ
Με το γνώριμό της 1-0 η ΑΕΚ ξεπέρασε και το εμπόδιο του Βόλου στην OPAP Arena και παραμένει στην κορυφή μετά από 5 αγωνιστικές στη Super League. Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Πιερό στο 54ο λεπτό, ενώ ο αγώνας είχε ιστορική σημασία για τον Πέτρο Μάνταλο ο οποίος συμπλήρωσε επίσημα ματς με τη φανέλα της ΑΕΚ.
Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να επιβάλλει το ρυθμό της στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης και απείλησε ουσιαστικά μόνο μία φορά, όταν στο 17΄ η κεφαλιά του Γιόβιτς έφυγε λίγο άουτ μετά από σέντρα του Ελίασον. Οι Βολιώτες ήταν καλά διαβασμένοι και ανταποκρίθηκαν άριστα στο 4-4-2 του Νίκολιτς, ενώ έψαχναν τη δική τους ευκαιρία στις αντεπιθέσεις.
Όμως ήταν η ΑΕΚ αυτή που «χτύπησε» στην «κόντρα» στο β΄ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πάρουν μέτρα προς την περιοχή του Στρακόσα, οι παίκτες της ΑΕΚ έκλεψαν και ο Μάνταλος πέταξε τη μπάλα στον κενό χώρο για τον Ελίασον. Ο Σουηδός είχε όλο το χρόνο να μετρήσει τις επιλογές του, έβγαλε μια χαμηλή σέντρα στην «καρδιά» της περιοχής και ο Πιερό με κεφαλιά-ψαράκι άνοιξε το σκορ στο 54΄. Τυχερή η Ένωση που κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη μοναδική φορά στην οποία ο Βόλος έχασε τον αμυντικό του προσανατολισμό.
Από εκεί και πέρα ήταν πιο εύκολο για τους γηπεδούχους να διαχειριστούν το προβάδισμα, με τον Πιερό να είναι μόνιμος κίνδυνος στις αντεπιθέσεις, ίσως στην καλύτερη εμφάνισή του με τα «κιτρινόμαυρα». Από την άλλη, όσο το σκορ έμενε στο 1-0 ο Βόλος ήταν πάντα μέσα στο παιχνίδι. Στο 85΄ ο Σιαμπάνης πραγματοποίησε φανταστική απόκρουση στο πλασέ του Κουτέσα αναπτερώνοντας τις ελπίδες της ομάδας του. Όμως η ΑΕΚ δεν έδωσε δικαιώματα, κράτησε το 1-0 και αφοσιώνεται πλέον στην ευρωπαϊκή της πρεμιέρα, εναντίον της Τσέλιε την προσεχή Πέμπτη (2/10).
Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)
Κίτρινες: Ρέλβας, Ρότα, Πένραϊς - Φορτούνα, Μαρτίνες
Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσια, Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας, Πενράις (65΄ Πήλιος), Πινέδα, Μάνταλος (75΄ Μαρίν), Ελίασον (87΄ Καλοσκάμης), Κοϊτά (76΄ Κουτέσα), Πιερό, Γιόβιτς (65΄ Ζοάο Μάριο)
ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Σιαμπάνης, Σόρια, Φορτούνα, Κάργας, Χέρμανσον, Μαρτίνες, Κόμπα (84΄ Θαρθάνα), Χουάνπι (73΄ Μακνί), Τζόκα, Λάμπρου (84΄ Ασεχνούν), Χάμουλιτς
Δείτε επίσης
- A1 Eπση: Μοιρασιά στο Τυμπάκι-Τα αποτελέσματα
- Kωπηλασία: Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Ντούσκος!
- Κατέκτησε το Super Cup ο Ολυμπιακός με 92-80 τον Προμηθέα Πατρών στη Ρόδο
- Super Cup: Με επίδειξη δύναμης απέναντι στην Καρδίτσα στον τελικό ο Ολυμπιακός
- Ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Ντιλικινά από την Παρτιζάν
Σχετικά άρθρα
- Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Από ένα γκολ ο καθένας στο ντέρμπι «αιωνίων» -Η βαθμολογία της Super League
- Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός 5-0: Έλαμψαν Ποντένσε και Ταρέμι για τους Πειραιώτες (SL)
- Super League: Πρεμιέρα με γκέλα για τον ΠΑΟ-Συνέχισαν με νίκες οι Δικέφαλοι (hl)
- SuperLeague: Πρεμιέρα με δυνατές αναμετρήσεις
- Super League: Το πρόγραμμα της σεζόν 2025/26