Super League: Με κρύο αίμα ο ΟΦΗ επιβληθηκε του μαχητικού ΠΑΣ (HL)

  29 November, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Με κρύο αίμα ο ΟΦΗ επιβληθηκε του μαχητικού ΠΑΣ (HL)

Ο ΟΦΗ χτύπησε σαν… κόμπρα


Οι Κρητικοί πέτυχαν την πρώτη εντός έδρας νίκη τους, επικρατώντας 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα για τη 10η αγωνιστική της Super League 1 και τον προσπέρασαν στη βαθμολογία.

Ο Στάρτζεον άνοιξε το σκορ στο 20’ και ο Νέιρα, πέτυχε το νικητήριο στο 68’ με πέναλτι, ενώ ενδιάμεσα ισοφάρισε ο Ελευθεριάδης με άπιαστο σουτ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Στο +3 βρέθηκε από τον σημερινό της αντίπαλο η ομάδα του Γιώργου Σίμου, που εκμεταλλεύτηκε σχεδόν στο έπακρο τις φάσεις που έφτιαξε.

Το ματς
Επρόκειτο για μια «μάχη» ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες ομάδες, που είχαν τους ίδιους βαθμούς πριν την έναρξη του αγώνα, ενώ υπήρχαν και οι προϋποθέσεις για ένα καλό παιχνίδι. Αφού είναι δύο ομάδες που συνηθίζουν να παρουσιάζουν κάτι ωραίο στον αγωνιστικό χώρο.

Πιθανόν να περίμενε κανείς ότι ο ΟΦΗ θα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα, αλλά λογικά όχι όσοι έχουν παρακολουθήσει τον φετινό ΠΑΣ. Οι Ηπειρώτες μπήκαν καλύτερα, πιο επιθετικά, έχοντας ένταση στο παιχνίδι τους και ρύθμιζαν το τέμπο του αγώνα. Όπως, άλλωστε, κάνει στο ξεκίνημα των αγώνων του. Πάντως, του έλειπε η ουσία, αφού τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια.

Οι γηπεδούχοι είχαν στάση αναμονής σε αυτό το διάστημα, ανέβησαν σταδιακά και κατάφεραν να πιάσουν στον ύπνο τον αντίπαλό τους. Διότι, έπειτα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Σαρδινέρο βρήκε σε ετοιμότητα τον Χουτεσιώτη και ο Στάρτζεον, πήρε το… ριμπάουντ για το 1-0. Πλέον, ο ΟΦΗ έπαιζε κάπως πιο επιθετικά, αλλά ο ΠΑΣ δεν πτοήθηκε και συνέχισε να υποστηρίζει το πλάνο του, βρίσκοντας ευκαιρίες για το 1-1. Ο Ελευθεριάδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 29’, αλλά δεν υπήρξε γκολ, αφού ο συνελήφθη σε αντικανονική θέση. Αυτό συνέβη στις καθυστερήσεις, με τον πρωταγωνιστή να είναι ίδιος και το τελείωμα του εξαιρετικό με άπιαστο φαλτσαριστό σουτ από τα αριστερά.

Στο ίδιο περίπου μοτίβο κινήθηκε το δεύτερο μέρος. Τουλάχιστον μέχρι να πάρει νέο προβάδισμα ο ΟΦΗ, που και πάλι χτύπησε σαν… κόμπρα. Στο 65’, σε μια από τις λίγες φάσεις που είχε στο β’ ημίχρονο, ο Νέιρα βρέθηκε σε θέση βολής, νικήθηκε από τον Χουτεσιώτης, αλλά ο Κάργας τον ανέτρεψε την ώρα που ετοιμαζόταν να εκτελέσει. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε το πέναλτι και έστειλε στην άλλη γωνία τον Χουτεσιώτη για το 2-1 στο 68’.

Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν φτωχό σε θέαμα, ο ΟΦΗ έκατσε πάνω στο υπέρ του σκορ, πάγωσε το παιχνίδι, έκλεισε τους διαδρόμους, δίχως βέβαια να παίξει… κλεφτοπόλεμο και ο ΠΑΣ που ήθελε δεν μπορούσε και ουσιαστικά δεν απείλησε ιδιαίτερα. Πληγωμένος και από τις δύο αναγκαστικές αλλαγές και κυρίως του Λέο.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Κοροβέσης (76' Λυμπεράκης), Διαμαντής, Γιαννούλης, Μεγιάδο, Νέιρα, Ντε Γκουζμάν (36' λ.τρ. Σακόρ), Στάρτζεον (84' Βούρος), Γρίβας (75' Γιάννου) και Σαρντινέρο.

ΠΑΣ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Κάργας, Σάλιακας (59' λ.τρ. Οικονομόπουλος), Πίρσμαν, Παντελάκης, Σιόντης (77' Δούμτσης), Κάστρο, Ντομίνγκεζ, Ελευθεριάδης, Παμλίδης & Λεό (64' λ.τρ. Καρτάλης).

 

  29 November, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ