Super League: Κερδισμένος ο ΠΑΟ-Γκέλα για την ΑΕΚ (HL)

  23 September, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Κερδισμένος ο ΠΑΟ-Γκέλα για την ΑΕΚ (HL)

Ο Παναθηναϊκός «ζορίστηκε» πολύ απ’ τον Πανσερραϊκό, είχε πάλι διαστήματα στα οποία έβγαλε «αδυναμίες» δημιουργικά κι ανασταλτικά, όμως στο φινάλε «καθάρισε» για τους «πράσινους» ο Φίλιπ Τζούριτσιτς, οδηγώντας την ομάδα του σε νίκη με 3-1. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός πέρασε στο γήπεδο στο 68’ στη θέση του Πελίστρι και με δύο προσωπικά γκολ στο 82’ και στο 88’, μετέτρεψε το «αγχωτικό» 1-1, στο τελικό 3-1 για τον Παναθηναϊκό. Στο 10’ ο Τετέ άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους», ενώ στο 15’ ο Μπετανκόρ έφερε το ματς στα ίσα για τα «λιοντάρια».

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς βγάζοντας έντονη επιθετικότητα απ’ τα πρώτα λεπτά κι ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησε. Στο 10ο λεπτό, έπειτα από φάση διαρκείας έξω απ’ την περιοχή του Πανσερραϊκού και κράτημα του Μπακασέτα, η μπάλα κατέληξε στον Μλαντένοβιτς, ο οποίος έβγαλε μία χαμηλή σέντρα κι ο Τετέ από κοντά έκανε το 1-0.

Η αντίδραση των φιλοξενουμένων ήταν άμεση. Στο 13’ ο Στάικος έκανε ένα εξαιρετικό σουτ έξω απ’ την περιοχή το οποίο «έβγαλε» ο Ντραγκόφσκι και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπετανκόρ έπιασε ένα γυριστό που έφυγε λίγο άουτ.

Στο 15’ ο Πανσερραϊκός ισοφάρισε, όταν σε μία άμεση μετάβαση των παικτών του Πανσερραϊκού ο Φαρές έβγαλε εξαιρετική σέντρα προς τον Μπετανκόρ που ισοφάρισε με καρφωτή κεφαλιά. Στην ίδια φάση ο Ισπανός φορ των «λιονταριών» χτύπησε κεφάλι με κεφάλι με τον Γεντβάι και είχε μία πολύ άσχημη πτώση στο χορτάρι με τον αυχένα, με αποτέλεσμα να διακοπεί το ματς για λίγα λεπτά και να επιστρέψουν μετά από λίγο και οι δύο παίκτες με μπανταρισμένα κεφάλια.

Στο 20’ από ωραία ενέργεια του Πελίστρι και πλασέ του Μπακασέτα, ο Γκουγκεσασβίλι απέκρουσε κι ο Ιωαννίδης δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 30’ από ασίστ του Ουναΐ προς τον Μπακασέτα, ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας σούταρε έξω απ’ την περιοχή λίγο άουτ.

Στο 32’ από ωραία ενέργεια του Μπετανκόρ και πλασέ του Σαλαζάρ από πλάγια θέση, ο Ντραγκόφσκι έδειξε καλά αντανακλαστικά, ενώ στο 39’ από ωραία αντεπίθεση των «πράσινων» και κάθετη πάσα του Πελίστρι προς τον Ιωαννίδη, ο Ντάβιντσον πρόλαβε να βάλει κόντρα στο τελείωμα του φορ του Παναθηναϊκού, διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 4 λεπτό των καθυστερήσεων έγινε μία φάση που συζητήθηκε πολύ έντονα. Σε σουτ του Ουναΐ, ο Γκουγκεσασβίλι έδιωξε ασταθώς, ο Βαγιαννίδης προσπάθησε να πάρει το «ριμπάουντ», αλλά ο Γεωργιανός γκολκίπερ της σερραϊκής ομάδας φαίνεται πως ήρθε επαφή (με γροθιά) με το κεφάλι του μπακ των «πράσινων». Ο Ευαγγέλου έδειξε αρχικά την εσχάτη των ποινών, αλλά ο VAR Ζαμπαλάς τον κάλεσε για on field review κι ο Αθηναίος ρέφερι πήρε πίσω την απόφασή του, δείχνοντας «παίζεται».

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 53’ όταν από ατομική ενέργεια του Βαγιαννίδη και διώξιμο του Ντάβιντσον, ο Μπακασέτας σούταρε από το όριο της περιοχής, αλλά ο Γκουγκεσασβίλι μπλόκαρε σταθερά.

Ένα καλοτραβηγμένο φάουλ του Ουναΐ στο 56’ οδήγησε σε νέα εντυπωσιακή επέμβαση τον Γκουγκεσασβίλι, ενώ στο 78’ ο Ντραγκόφσκι έκανε πολύ καλή επέμβαση σε σουτ του Ντέλετιτς έξω απ’ την περιοχή.

Η πίεση του Παναθηναϊκού επιβραβεύτηκε στο 81’ με ένα γκολ του Φίλιπ Τζούριτσιτς. Σε γρήγορη μετάβαση των «πράσινων» ο Τετέ «έσπασε» την μπάλα στο όριο της περιοχής προς τον Σέρβο που με ένα ωραίο γωνιακό πλασέ έκανε το 2-1 για τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός είχε πλέον ξανά τον έλεγχο του αγώνα στα δικά του χέρια κι έφτασε και σε τρίτο γκολ, ξανά με τον Τζούριτσιτς στο 88ο λεπτό. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός πήρε την μπάλα πολύ έξω απ’ την περιοχή, την «κουβάλησε» αρκετά μέτρα και με έναν δεξιό «κεραυνό» έκανε το 3-1 για τους γηπεδούχους, «τελειώνοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Κίτρινες: 82’ Τζούριτσιτς - 36’ Τέρζιτς, 65’ Μπετανκόρ, 69’ Περούτσι
Αποβολές:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (68’ λ. τρ. Μπάλντοκ), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Ουναΐ (87’ Μαξίμοβιτς), Τετέ, Μπακασέτας (76’ Γερεμέγεφ), Πελίστρι (68’ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης (87’ Τσέριν). 
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Κουτσογούλας, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές (83’ Πεταυράκης), Στάικος, Περούτσι, Σαλαζάρ (83’ Δεληγιαννίδης), Τομάς (71’ Χατζηστραβός), Τέρζιτς (66’ Ντέλετιτς), Μπετανκόρ (71’ Γκίγκιτς).

"Φρέναρε" την ΑΕΚ η  Καλλιθέα

Μετά τον Παναθηναϊκό, η Athens Καλλιθέα κατάφερε να κόψει βαθμούς και από την ΑΕΚ, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Εξαιρετική για ακόμα μία φορά η νεοφώτιστη ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι, «γκρέμισε» την Ένωση από την κορυφή της βαθμολογίας, στην οποία βρίσκεται πλέον μόνος ο ΠΑΟΚ μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής της Super League

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης η Athens Καλλιθέα έδωσε συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις της με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Περιόρισε σε πολύ μεγάλο βαθμό τη δημιουργία της ΑΕΚ ενώ προσπάθησε να απειλήσει στις αντεπιθέσεις με τους ταχύτατους Ντεμέτριους, Τζιάνι.

Θα μπορούσε να προηγηθεί στο 28΄ όταν ο Μανθάτης βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια θέση, όμως ο Στρακόσα ήταν σωστά τοποθετημένος στην κλειστή του γωνία. Από την άλλη, όμως, θα μπορούσε και να βρεθεί πίσω στο σκορ στο 33΄, όταν ο Μπαραγκάν πραγματοποίησε πολύ δύσκολη απόκρουη στο σουτ του Σιμάνσκι. 

Η Ένωση είχε πολλά προβλήματα στο κέντρο, η μπάλα δεν περνούσε κάθετα στους επιθετικούς, ο Πιερό ήταν καλά μαρκαρισμένος και δεν μπορούσε να απειλήσει στον αέρα. Ο Αλμέιδα αναζητούσε λύσεις στην επίθεση, έχοντας παράλληλα στο μυαλό ότι δεν έπρεπε να παραμελήσει την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του. 

Στο 52΄ ο Πιερό με κεφαλιά από πολύ πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ, «απάντησε» η Καλλιθέα με διαγώνιο σουτ-άουτ του Ντεμέτριους στο 55΄. Ο «Δικέφαλος» απείλησε ξανά με Ελίασον στο 59΄ και Πιερό στο 65΄ όμως οι παίκτες του ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Ο Αλμέιδα προσπάθησε να «φρεσκάρει» την επίθεση με τον Στίβεν Τσούμπερ που πολλές φορές στο παρελθόν έχει δώσει λύσεις στα δύσκολα. Στο 68΄ η Καλλιθέα έχασε απίστευτη ευκαιρία όταν από λάθος γύρισμα του Πήλιου, ο Μουτίνιο βρέθηκε εντελώς μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά... κατάφερε να μην βρει τη μπάλα.

Ήταν η καλύτερη στιγμή της Καλλιθέας στο ματς, μια φάση η οποία 99 στις 100 φορές μετουσιώνεται σε γκολ. Η ΑΕΚ έμεινε «όρθια» σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο. 

Στο 89΄ ο Σοϊρι βρέθηκε απέναντι στον Στρακόσα από ασίστ του Βασιλόγιαννη, αλλά νικήθηκε από τον Αλβανό γκολκίπερ στην τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού. 

Διαιτητής: Τζήλος

Κίτρινες: Μότοκ, Πασαλίδης, Μερκάτι - Κοϊτά, Μάνταλος, Γιόνσον, Πινέδα, Πήλιος

Οι συνθέσεις:

OI ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Μάσιμο Ντονάτι): Μπαραγκάν, Μανθάτης, Χάνουσεκ, Ισιμάτ-Μιρέν, Μότοτς, Πασαλίδης (71΄ Τσιβελεκίδης), Μερκάτι (67΄ Ντιαγιέ), Ντιμπά, Ντεμέτριους (67΄ Βασιλόγιαννης), Μουτίνιο (72΄ Βαλμπουενά), Τζιάνι (85΄ Σοϊρι).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Μουκουντί (37΄λ.τρ. Κάλενς), Πήλιος, Πινέδα, Βίντα, Σιμάνσκι (66΄ Γιόνσον), Μάνταλος, Περέιρα (76΄ Τσιλούλης), Κοϊτά (66΄ Τσούμπερ), Ελίασον (76΄ Φερνάντες), Πιερό.

Μοιρασιά στη Λιβαδειά

Με γκολ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΟΦΗ κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία 1-1 από τον ανώτερο Λεβαδειακό, σε αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 46΄ με τον Μπάλτσι, αλλά το... πικρό φινάλε δεν τους επέτρεψε να πανηγυρίσουν την παρθενική φετινή τους νίκη, ενώ η κρητική ομάδα έμεινε αήττητη για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι και διατηρεί την τέταρτη θέση, σε ισοβαθμία με τον Αρη.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου και απείλησαν στο 23΄, όταν ο Χριστογεώργος δεν συγκράτησε τη μπάλα σε μακρινό σουτ του Τσάπρα, αυτή στρώθηκε στον αμαρκάριστο Μπάλτσι, το τελείωμα του οποίου όμως δεν ήταν καλό. Ο ΟΦΗ «απάντησε» στο 28΄, με τα διαδοχικά σουτ των Λαμπρόπουλου και Μπάκιτς από καλή θέση να σταματούν σε σώματα αμυνομένων, ενώ η συνέχεια ως την ανάπαυλα δεν είχε κάτι αξιοσημείωτο.

Τα δεδομένα άλλαξαν με το ξεκίνημα του β΄ μέρους, καθώς το εξαιρετικό σουτ του Μπάλτσι έξω από την περιοχή έδωσε προβάδισμα στον Λεβαδειακό στο 46΄. Οι παίκτες του Τραϊνού Δέλλα ήταν υποχρεωμένοι να ανοιχτούν και να ψάξουν την ισοφάριση, αλλά η απόδοσή τους ήταν πολύ κατώτερη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Παρότι όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ούτε ευκαιρία, οι φιλοξενούμενοι «έκλεψαν» το βαθμό στο 95΄, χάρη σε κεφαλιά του προωθημένου Λαμπρόπουλου μετά από σέντρα του Σενγκέλια.


Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Κίτρινες: Τσοκάι, Ρομό, Λιάγκας - Φούντας, Μπρεσάν, Χατζηθεοδωρίδης
Οι συνθέσεις:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκαραβέλης, Λιάγκας, Μεχία (82΄ Κωστή), Παπαδόπουλος, Τσοκάι (46΄ Πλέγας), Βήχος, Ρομό (88΄ Οζμπολτ), Ζίνι (65΄ Γιαννιώτας), Πεντρόσο (88΄ Εραμούσπε), Μπάλτσι, Τσάπρας
ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Γκονζάλεθ (79΄ Μαρινάκης), Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Μπάκιτς (54΄ Αποστολάκης), Μπαϊνοβιτς (79΄ Καραχάλιος), Φούντας (79΄ Ριέρα), Νους (62΄ Σαλσίδο), Σενγκέλια, Γιουνγκ

Τετράσφαιρος ο Ατρόμητος!

Ο Ατρόμητος του Πάμπλο Γκαρσία συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις και επικρατώντας 4-2 της Λαμίας στο Περιστέρι ανέβηκε την τέταρτη θέση της Super League, μετά από τις πρώτες 4 αγωνιστικές.

Τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ είχαν οι νικητές, τους Καρλίτος (5΄), Μπακού (50΄), Φαν Βερτ (70΄) και Αθανασίου (77΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ραντόνια στο 40΄, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από αυτογκόλ του Χουτεσιώτη.

Το ματς ξεκίνησε με γκολ για τους γηπεδούχους. Από βαθιά μπαλιά του Κίνι ο Καρλίτος νίκησε τους αμυντικούς της Λαμίας και με έξοχη εκτέλεση άνοιξε το σκορ στο 5΄.

Το προβάδισμα έδωσε «φτερά» στους παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία που διαχειρίστηκαν με άνεση την κατάσταση και περίμεναν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ που εν πολλοίς θα «κλείδωνε» το παιχνίδι. Η ευκαιρία αυτή ήλθε στο 30΄ σε καθαρό τετ-α-τετ του Γιουμπιτάνα από την κάθετη του Καρλίτος, όμως ο Κόστιτς δήλωσε «παρών». 

Ήταν μια σημαντική εξέλιξη αφού στα επόμενα λεπτά ο Ατρόμητος έχασε λόγω τραυματισμού τον Καρλίτος και αμέσως μετά, δέχτηκε την ισοφάριση. Από σέντρα του Νούνιες, ο Ραντόνια με κεφαλιά έγραψε το 1-1 στο 40΄ με το πρώτο γκολ της καριέρας του σε επίπεδο Α΄ κατηγορίας. 

Η έναρξη του β΄ ημίχρου ήταν... καρμπόν με την αντίστοιχη του πρώτου. Ακριβώς το 5ο λεπτό (50΄) ο Ατρόμητος επανέκτησε το προβάδισμα, με την προβολή του Μπακού απο κοντά, μετά την ασίστ του Άμρ Ουάρντα. Στο 68΄ ο Μπακού είχε δοκάρι χάνοντας ακόμα μία ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς, όμως αυτό δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο αφού δύο λεπτά αργότερα (70΄), το πέτυχε ο Φαν Βερτ. Αυτή τη φορά δημιουργός ήταν ο Μπακού και εκτελεστής ο έμπειρος Ολλανδός που πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του στον Ατρόμητο, ενώ το 4-1 διαμόρφωσε ο Νίκος Αθανασίου στο 77΄. Το τελικό σκορ προέκλυψε από αυτογκόλ του Χουτεσιώτη που προσπάθησε να αποκρούσει κεφαλιά του Ενρίκες στο 88΄.


Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης
Κίτρινες: Τσακμάκης - Ρινγκ

Οι συνθέσεις:

OI ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χουτεσιώτης, Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Αθανασίου (81΄ Βρακάς), Ουέντραογκο, Τσιγγάρας (81΄ Τσακμάκης), Μπακού (81΄ Έντερ), Γιουμπιτάνα (66΄ Μιχορλ), Ουάρντα, Καρλίτος (39΄λ.τρ. Φαν Βερτ)

ΛΑΜΙΑ (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Σάντμπεργκ (46΄ Μπίκοβ), Κορνέζος (74΄ Σιμόνι), Λέο, Ραντόνια, Γιαννούτσος, Νούνιες, Ρινγκ, Φουρτάδο (80΄ Σαραμαντάς), Μέκιτς (56΄ Ενρίκες), Βλαχομήτρος (56΄ Γκουϊντο)

 

  23 September, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα