Super League: Καθάρισε τον Αστέρα με πεντάρα ο Ολυμπιακός-”Όρθιος” στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ (HL)

  03 March, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Καθάρισε τον Αστέρα με πεντάρα ο Ολυμπιακός-”Όρθιος” στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ (HL)

Ένα εκρηκτικό ξέσπασμα του Ολυμπιακού στο β' ημίχρονο και τρία γκολ σε διάστημα μόλις έξι λεπτών, μετέτρεψε σε περίπατο με 5-1 την επικράτηση επί του Αστέρα Τρίπολης στο Γ. Καραϊσκάκης σε εξ αναβολής παιχνίδι για τη 17η αγωνιστική της Super League.

 

Οι Ερυθρόλευκοι μετά την είσοδο του Βαλμπουενά στο δεύτερο 45λεπτο, πάτησαν... γκάζι κι έφτασαν μέσα σε 35 λεπτά σε εμφατική νίκη αυξάνοντας στους 16 βαθμούς τη διαφορά τους απ’ τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ο οποίος αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ. Παραμένει οριακά στην 6η θέση (με 35 βαθμούς) και στη ζώνη των πλέι οφ η ομάδα της Αρκαδίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έδειξε από νωρίς τα... δόντια του. Και με τρία γκολ σε έξι λεπτά «τελείωσε» το ματς. Στο 52' από κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Παπασταθόπουλος σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά έκανε το 1-0. Δύο λεπτά μετά (54') από γρήγορη αντεπίθεση και συνδυασμό των Βαλμπουενά, Βρουσάι, Καρβάλιο, ο τελευταίος έστρωσε την μπάλα στον Μασούρα που έκανε εύκολα το 2-0. Στο 57’ από σέντρα του Βρουσάι από τα δεξιά, ο Μασούρας με κεφαλιά-ψαράκι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι επιθετικός κι έφτασε σε τέταρτο γκολ. Σε νέο κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί πήρε την πρώτη κεφαλιά κι ο Μπουχαλάκης από κοντά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 4-0. Ο Αστέρας μείωσε με κοντινό πλασέ του Καρμόνα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη χλιαρή απόκρουση του Μπουχαλάκη, μειώνοντας σε 4-1, ενώ το τελικό 5-1 «σφράγισε» ο Γκάρι Ροντρίγκες στο 84’ μετά από ασίστ του Ρέαμπτσιουκ.

 

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (46’ Σισέ), Βρουσάι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (61’ Μπουχαλάκης), Μαντί Καμαρά, Καρβάλιο, Αγκιμπού Καμαρά (46’ Βαλμπουενά), Μασούρας (73’ Ροντρίγκες), Τικίνιο (35’ λ.τρ. Ελ Αραμπί).

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Τασουλής, Μουνάφο (68’ Κανελλόπουλος), Βαλιέντε (80’ Ιγκλέσιας), Ρεγκίς, Καπίγια (46’ Ρειέρα), Σίτο (58’ Λέο Τιλίκα), Μπενίτο (68’ Σονί).

Ισόπαλο το Ντέρμπι Δικεφάλων

Αν και έπαιζε από το 19' με δέκα παίκτες, ο ατσάλινος ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, για το εξ αναβολής ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής Super League, που ήθελε μεν αλλά δεν μπορούσε (1-1), ακούγοντας αποδοκιμασίες από τον κόσμο της.

 Ήταν να παίξουν τον αγώνα του πρωταθλήματος πριν βρεθούν αντιμέτωποι στο Κύπελλο. Έκτοτε αντιλαμβάνεται κανείς πως πολλά μεσολάβησαν. Ο ΠΑΟΚ βρήκε απέναντί του μια «λαβωμένη» ΑΕΚ που είχε βγει μόλις από το διαζύγιο με τον Αργύρη Γιαννίκη. Πατώντας πάνω σε αυτή τη «φοβισμένη» ΑΕΚ, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης, έχοντας να επιδείξει στο πρώτο 20λεπτο δύο ευκαιρίες με εκφραστή τον Αουγκούστο, την ώρα που οι γηπεδούχοι έψαχναν να βρουν τα πατήματά τους.

Στο 19΄του παιχνιδιού, τα δεδομένα του ματς άλλαξαν. Με τη συνδρομή του VAR, ο Φάμπρι απέβαλε τον Τσιγγάρα για επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Τσούμπερ και η ΑΕΚ κλήθηκε να διαχειριστεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Όπως και ακριβώς έκανε! Κι όλα αυτά σε ένα μομέντουμ που ο ΠΑΟΚ έπρεπε να προχωρήσει σε επαναπροσέγγιση του ματς, βάζοντας εντός κάδρου τον Πασχαλάκη.

 Ο Λιβάι Γκαρσία προειδοποίησε για αρχή στο 24΄και τέσσερα λεπτά αργότερα, μετά από συστημένη σέντρα του αρχηγού της Ένωσης, φρόντισε να στείλει με ωραία κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ, ανοίγοντας το σκορ στο ΟΑΚΑ (1-0).

Η ΑΕΚ άντεξε όμως μόλις οχτώ λεπτά καθώς ο... συνήθης ύποπτος και σπεσιαλίστας των φάουλ, Γιάσμιν Κούρτιτς, βρήκε εκ νέου τον τρόπο να την πληγώσει, περνώντας τη μπάλα από την τρύπα της βελόνας στο 36ο λεπτό, με το τείχος της ΑΕΚ να ανοίγει και να αιφνιδιάζει τον Παναγιώτη Τσιντώτα για το 1-1.

 Σκορ που οδήγησε τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τον Πασχαλάκη να φαντάζει κομβικός όμως στο 38΄, αποσοβώντας τον κίνδυνο για τους Θεσσαλονικείς καθώς κατέγραψε μία απίθανη επέμβαση σε εξ επαφής κεφαλιά του Μάνταλου που εμφανίστηκε ιδιαίτερα ορεξάτος δημιουργικά και επιθετικά.

Με την έναρξη του β' μέρους, η ΑΕΚ προσπάθησε να εντείνει την πίεση της για ένα δεύτερο γκολ δεδομένου πως ο ΠΑΟΚ έδωσε χώρους, έχοντας ψηλά τις γραμμές της, αλλά βρέθηκε απέναντι σε μία αποτελεσματική αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ, που αν και «ζορίστηκε», εξουδετέρωσε τα ατού της Ένωσης, με τους κιτρινόμαυρους να επιστρατεύουν Άμραμπατ στο δεξί «φτερό» της επίθεσης και Σάκχοφ στα χαφ αντί του Σιμάνσκι στο 55'.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου απάντησε με την είσοδο Ελ Καντουρί στα αριστερά και του Σβαμπ στα χαφ, σε ένα παιχνίδι σκακιέρας για τον Ρουμάνο που έπρεπε να αποσυμφορίσει την πίεση, να ανακτήσει ηρεμία και να επιδείξει κάτι καλύτερο δημιουργικά ακόμη και με αριθμητικό μειονέκτημα. Αλλαγών συνέχεια από τον Οφρυδόπουλο κινούμενος στη λογική όλα γι΄όλα σε ένα 4-4-2, με την ΑΕΚ να απολαμβάνει μεν την υπεροχή της στο β΄ημίχρονο αλλά να μην βρίσκει αυτό που θέλει...

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να περιορίστηκε σε ένα παθητικό μεν ρόλο, ωστόσο, μέχρι το φινάλε δεν άφησε την Ένωση σε κατάσταση εφησυχασμού, με το 1-1 να σφραγίζει εν τέλει τις προσπάθειες των δύο ομάδων! Ανίκητος ΠΑΟΚ για ακόμη μία φορά στο ΟΑΚΑ, κάτω από κάθε είδους συνθήκες και αήττητος σε 13 ματς πρωταθλήματος. Έντονος προβληματισμός στην ΑΕΚ που εκφράστηκε και στο ΟΑΚΑ...

ΑΕΚ (Οφρυδόπουλος): Τσιντώτας, Ρότα (74' Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι (56' Σάκχοφ), Γκαρσία (56' Άμραμπατ), Μάνταλος (82' Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ (74' Τάνκοβιτς), Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (85' Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (85' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας, Κούρτιτς (74' Σβαμπ), Ζαμπά (85' Μουργκ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (66' Καντουρί), Άκπομ.

 

  03 March, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα