Super League: Ισόπαλο και...”ανοστο” το ντέρμπι αιωνίων-Τα αποτελέσματα της Κυριακής

  17 January, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Ισόπαλο και...”ανοστο” το ντέρμπι αιωνίων-Τα αποτελέσματα της Κυριακής

Σε ένα απ' τα χειρότερα ντέρμπι όλων των εποχών ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κόλλησαν στο 0-0 στη Λεωφόρο για τη 18η αγωνιστική της Super League. Οι Πράσινοι ήταν εμφανώς καλύτεροι και πιο δραστήριοι απέναντι στους παθητικούς Ερυθρόλευκους που έπαιξαν για να μην χάσουν. Οι καλές φάσεις ήταν ελάχιστες, το ίδιο και η ποιότητα στο ματς με αποτέλεσμα να περάσει το 90λεπτο σε χαμηλό τέμπο και με τον Παναθηναϊκό κυρίως να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ.

 Το ντέρμπι ήταν κάκιστο στο α’ ημίχρονο καθώς οι δυο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο με φανερό στόχο πρωτίστως να μην δεχθούν γκολ. Ιδίως ο Ολυμπιακός έδειξε να αλλάζει τον χαρακτήρα στο παιχνίδι του έχοντας προσαρμοστεί πάνω στον Παναθηναϊκό. Κάπως έτσι έφτασε να έχει μόλις μια τελική σε 45’, κι αυτή όχι απειλητική καθώς το σουτ του Ρόνι Λόπες στο 44’ δεν απείλησε τον Μπρινιόλι.

Απ’ την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός ήταν ένα… κλικ πιο δραστήριος, αν και νευρικός. Οι Πράσινοι πάντως στο 41’ είχαν τη μοναδική καλή ευκαιρία του ημιχρόνου με τον Μακέντα να αστοχεί με κεφαλιά από καλή θέση έπειτα από τρομερή ενέργεια του Χουάνκαρ απ’ τα αριστερά. Οι τελικές ήταν 3-1 υπέρ του Τριφυλλιού.

 Το β’ ημίχρονο άρχισε με αλλαγή στην επίθεση και για τις δυο ομάδες καθώς ο Ιωαννίδης και ο Ελ Αραμπί πέρασαν στη θέση των Μακέντα και Ρόνι Λόπες αντιστοίχως. Ο Παναθηναϊκός πήρε μέτρα στο γήπεδο και πίεσε περισσότερο τον Ολυμπιακό που διατήρησε έναν παθητικό ρόλο στο παιχνίδι του. Μάλιστα όσο περνούσε η ώρα, οι Πειραιώτες έδειξαν να έχουν ως μοναδικό στόχο τη διατήρηση του μηδέν στην άμυνα και κατ’ επέκταση την αποφυγή της ήττας. Είναι ενδεικτικό ότι οι τελικές ήταν 7-1 υπέρ του Τριφυλλιού και η κατοχή της μπάλας στο 58-42%.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (81’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Παλάσιος, Αϊτόρ (66’ Βιτάλ), Μακέντα (46’ Ιωαννίδης).

 Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα, Λαλά (66’ Καρμπόβνικ), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Μασούρας (58’ Βαλμπουενά), Ρόνι Λόπες (46’ Ελ Αραμπί), Τικίνιο (85’ Βρουσάι).

Σόκαρε την ΑΕΚ ο Παναιτωλικός στο ΟΑΚΑ

Σπουδαία νίκη με ανατροπή στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ πέτυχε ο Παναιτωλικός ρίχνοντας... βόμβα στη διάρκεια της 18ης αγωνιστικής της Super League. Η Ένωση που κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα, προηγήθηκε στο σκορ στο φινάλε του ημιχρόνου, δεν μπόρεσε ούτε να καθαρίσει το παιχνίδι αλλά ούτε και να διασφαλίσει το μηδέν στην άμυνα και η ομάδα του Αγρινίου με εκπληκτικό φινάλε και πρωταγωνιστές τους Καρέλη και Μεντόσα μετέτρεψε το 1-0 σε 1-2 και πέτυχε μια απ' τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία, ενώ παράλληλα πήρε ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία.

Η ΑΕΚ δεν είχε ρυθμό στο α' ημίχρονο και δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική απέναντι στον καλά οργανωμένο Παναιτωλικό. Ωστόσο, στην πρώτη στιγμή που η Ένωση βρήκε κενό χώρο, χτύπησε με φαρμακερή αντεπίθεση και εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός κουβάλησε την μπάλα, «ζάλισε» τον Βργκοτς και με εξαιρετική ντρίμπλα, έφερε την μπάλα απ' το δεξί στο αριστερό πλασάροντας εύστοχα για το 1-0.

 Η ΑΕΚ μολονότι είχε το προβάδισμα στο σκορ, αντί να το διαφυλάξει, συνέχισε να παίζει με ρίσκο και το πλήρωσε. Σε μια αντεπίθεση «φωτιά» στο 78', ο Καρέλης άρχισε μια εκπληκτική κούρσα πίσω απ' το κέντρο, έπειτα από θαυμάσια κάθετη του Μεντόσα, και πλάσαρε ιδανικά τον Τσιντώτα ισοφαρίζοντας (1-1).

Η Ένωση αιφνιδιάστηκε απ' το γκολ και προτού συνέλθει, βρέθηκε προ δεύτερης έκπληξης λίγο αργότερα. Στο 84' ο Μεντόσα κουβάλησε την μπάλα και με ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ έξω απ' την περιοχή, έστειλε την μπάλα... συστημένη στο δεξί παραθυράκι του Τσιντώτα γράφοντας το 1-2 και την ολική ανατροπή στο ματς.

 

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Σβάρνας (80' Ρότα), Μοχαμάντι, Βράνιες, Τζαβέλλας, Σιμόες (87' Κοσίδης), Λε Ταλέκ (80' Σάκχοβ), Μάνταλος, Άμραμπατ (88' Γέβτιτς), Λιβάι Γκαρσία (65' Τσούμπερ), Ανσαριφάρντ.

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Χουχούμης, Κορνέλιους, Βργκοτς, Λούι, Φλόρες, Αντούνες (64' Μάρτεσον), Μεντόσα (85' Τσιγγάρας), Ντουάρτε (85' Μάλης), Μπαρμπόσα (70' Μόρσεϊ), Βέργος (70' Καρέλης).

Μοιράστηκαν βαθμούς κι εντυπώσεις στους Ζωσιμάδες

Ισόπαλος (1-1) τελείωσε ο αγώνας του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ατρόμητο, που διεξήχθη στους «Ζωσιμάδες» στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν κατόρθωσε να αξιοποιήσει την ανωτερότητά του και να κάνει ακόμη ένα βήμα για την εδραίωση στην τέταρτη θέση, ενώ το συγκρότημα της Ηπείρου έφυγε με έναν σημαντικό βαθμό από μια δύσκολη έδρα και πήρε ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας και της προσπάθειας απεμπλοκής του από τις τελευταίες θέσεις.

 Ο αγώνας στην πρωτεύουσα της Ηπείρου ξεκίνησε με καταιγιστικό ρυθμό, αφού πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Κουλούρης εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες στην περιοχή των γηπεδούχων και άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ, φτάνοντας τα έξι γκολ στο πρωτάθλημα. Πριν όμως προλάβουν να χαρούν οι «κυανόλευκοι», στο 3΄ ο Περέα ισοφάρισε για τον ΠΑΣ με κεφαλιά-ψαράκι στη σέντρα του Σάλιακα, επίσης με το έκτο φετινό τέρμα του!

Στο 17΄ ο Μπρέμερ γύρισε από δεξιά, ο Περέα πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι κι έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη, ενώ στο 40΄ Ο Σνάιντερ έπιασε την κεφαλιά μετά από τη νέα σέντρα του Σάλιακα, με την μπάλα να φεύγει ξανά δίπλα από την εστία του Γιαννιώτη.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ατρόμητου να χάσει μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Στρούγγης εκμεταλλεύθηκε την κόντρα σε απευθείας φάουλ του Σπιριντόνοβιτς, βγήκε απέναντι στον Σούλη και ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα απέκρουσε σε κόρνερ.

 Το δεύτερο ημίχρονο ήταν επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων. Στο 48΄ ο Μπρένερ έκανε την ατομική ενέργεια και το σουτ που έπιασε έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Γιαννιώτης, ενώ το ίδιο έκανε στο 59΄ σε σουτ του Σάλιακα, όπως και στο 71΄ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του δεξιού μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου ήταν ανίκητος και δύο λεπτά αργότερα το κατάλαβε και ο Λώλης, που μετά από λάθος της άμυνας βγήκε απέναντί του, ενώ στο 75΄ ο Έλληνας κίπερ έβγαλε και το δυνατό σουτ του Καραχάλιου στη δεξιά γωνία του, στην τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Σούλης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Καραχάλιος, Γκαρντάβσκι, Στάνκο, Μπρένερ, Σνάιντερ, Μορέιρα (63΄ Λώλης), Περέα.

 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Καστεγιάνο, Βασιλαντωνόπουλος, Γκαλβάο, Στρούγγης, Ντένιτς, Καρτάλης (66΄ Χαρίσης), Σάλομον, Σπιριντόνοβιτς (66΄ Μουνίθ), Μπεντινέλι (88΄ Νταβιώτης), Κουλούρης.

 

  17 January, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ