Super League: Δύσκολες νίκες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ-Τετράδα ο ανεβασμένος ΠΑΟ (HL)

  20 December, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Δύσκολες νίκες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ-Τετράδα ο ανεβασμένος ΠΑΟ (HL)

Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες για να καθαρίσει το παιχνίδι από νωρίς, δεν το έκανε και η Λαμία του έβαλε δύσκολα στο φινάλε αναγκάζοντάς τον σε μια αγχωτική νίκη στο Γ. Καραϊσκάκη με 1-0. Στο τέλος της ημέρας πάντως, οι Πειραιώτες έκαναν τη δουλειά, πήραν το τρίποντο και παρέμειναν αήττητοι και στην κορυφή έπειτα από 15 αγωνιστικές.

 Οι Ερυθρόλευκοι, οι οποίοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, στο 19' έχασαν μοναδική ευκαιρία για να σκοράρουν καθώς ο Ελ Αραμπί νικήθηκε σε εκτέλεση πέναλτι (το κέρδισε ο Αγκιμπού Καμαρά

Δεν άργησε όμως το γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Ελ Αραμπί πήρε το αίμα του πίσω στο 23' καθώς έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση που άρχισε από δικό του κλέψιμο και ενστικτώδη απόκρουση του Σαράνοφ σε σουτ του Αγκιμπού, ο Μαροκινός πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Μάλιστα, ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια έφτασε τα εννέα στο εφετινό πρωτάθλημα πιάνοντας στην πρώτη θέση των σκόρερ τον Καρλίτος.

 Από εκεί και έπειτα, και κυρίως στο β' ημίχρονο, ο Ολυμπιακός παρουσίασε προβληματική λειτουργία σε όλους τους τομείς, η Λαμία το εκμεταλλεύτηκε και έκλεισε τους Πειραιώτες στην άμυνα αλλά δεν βρήκε τον τρόπο για να διασπάσει την ανασταλτική ζώνη της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος δεν έμεινε ικανοποιημένος απ' την απόδοση των παικτών του, κάτι όμως που απέδωσε στην κούραση.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (57' Μαντί Καμαρά), Μασούρας (57' Ροντρίγκες), Αγκιμπού Καμαρά (91' Μπα), Λόπες (76' Ονιεκούρου), Ελ Αραμπί (76' Τικίνιο).

Λαμία: Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Τζανδάρης (85' Τσούκαλος), Νούνιες (67' Τιρόνε), Ελευθεριάδης (67' Μανουσάκης), Ρόμανιτς, Γκέντσογλου, Αραμπούλι.

Σε τεντωμένο σχοινί ξανά ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά είχε μεγάλη ψυχή και τον... αρχισκόρερ Κούρτιτς, ο οποίος αν και μέσος, σκόραρε δύο φορές, έφτασε τα εννέα (!) στο πρωτάθλημα κι οδήγησε τον Δικέφαλο στην επικράτηση 3-2 στην Τούμπα.

 Ο ΠΑΟΚ άρχισε πολύ δυνατά το παιχνίδι χάνοντας μια σημαντική ευκαιρία με τον Άκπομ μόλις στο 2' αλλά ο Αστέρας τον αιφνιδίασε καθώς στο 13' άνοιξε το σκορ. Ο Καρμόνα έκανε προώθηση απ' τα δεξιά, πάσαρε στον Σόνι, ο οποίος με σουτ πέτυχε το 0-1. Ο Δικέφαλος έκανε ώρα να συνέλθει απ' το σοκ, μέχρι που στο 43' έφτασε στην ισοφάριση με τον Άκπομ. Ο Αουγκούστο πάσαρε στον Άγγλο, ο οποίος γύρισε ωραία το σώμα του και με εξαιρετικό μακρινό σουτ εκτός περιοχής έγραψε το 1-1.

Έχοντας πλέον ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο β' ημίχρονο και στο 49' έκανε την ανατροπή με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (ο Μουνάφο πάτησε τον Αουγκούστο) του Κούρτιτς, ο οποίος βρήκε και πάλι δίχτυα για το 2-1. Ο Αστέρας όμως δεν τα παράτησε,  άνοιξε το παιχνίδι του και έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης (2-2) στο 60' με τον Χριστόπουλο, ο οποίος έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Άλβαρες, έμεινε αμαρκάριστος και σκόραρε με κεφαλιά.

 Ο ΠΑΟΚ όμως είχε ψυχή, δεν το έβαλε κάτω, πίεσε κι έφτασε στο νικητήριο γκολ στο 90' με εκτέλεση πέναλτι του τρομερού Κούρτιτς που διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Ο Σλοβένος πλέον φιγουράρει μαζί με τους στράικερ Καρλίτος και Ελ Αραμπί στην κορυφή των σκόρερ!

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μιχάι (71' Ίνγκασον), Κρέσπο, Λύρατζης, Σίντκλεϊ (85' Βιεϊρίνια), Κούρτιτς, Τσιγγάρας (71' Σβαμπ), Αουγκούστο, Αντρ. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (71' Μουργκ), Άκπομ (85' Σβιντέρσκι).

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα (90' Ασιέρ Μπενίτο), Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο, Βαλιέντε (90' Ιγκλέσιας), Ρέγκις, Σονί, Σίτο (46' Τιλίκα), Μπαράλες (68' Ριέρα).

Άλμα τετράδας για τον αποτελεσματικό Παναθηναϊκό με ΠΑΣ Γιάννινα!

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο και πέτυχε μια πολύτιμη νίκη με 2-0 που τον φέρνει έπειτα από καιρό στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας έχοντας και ματς λιγότερο.

 Το Τριφύλλι είχε την υπεροχή καθόλη τη διάρκεια του α' ημιχρόνου αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα δημιούργησε τη μεγάλη ευκαιρία όταν στο 43' ο Σάλιακας «σημάδεψε» το δοκάρι με θαυμάσια εκτέλεση φάουλ. Ωστόσο, στο δεύτερο 45λεπτο οι Πράσινοι μετουσίωσαν την υπεροχή τους σε γκολ. Στο 54' ο Βιγιαφάνιες πάσαρε ωραία προς τον Χουάνκαρ, ο οποίος σέντραρε στην περιοχή, εκεί όπου ο Μαουρίσιο με κεφαλιά πέτυχε το 1-0.

Ο ΠΑΣ αναγκάστηκε να ανοιχτεί και ο Παναθηναϊκός έφτασε και σε ακόμη ένα τέρμα. Και πάλι η φάση άρχισε απ' τον Βιγιαφάνιες, ο οποίος εκτέλεσε φάουλ στην περιοχή κι ο Σάντσες με κεφαλιά σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Τριφυλλιού για το τελικό 2-0.

 Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (90' Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (80' Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (67' Μακέντα), Καρλίτος (67' Βιτάλ).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Καραχάλιος, Κάργας, Ντομίνγκεθ, Περέα (76' Μέντες Μορέιρα), Σνάιντερ (85' Λώλης), Μιλιντσεάνου (86' Λιάσος), Γκαρντάβσκι (73' Μπρένερ), Πίρσμαν.

 

  20 December, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα