Super League: Απόρθητο κάστρο το “Γεντί Κουλέ¨”-Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

  04 September, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Απόρθητο κάστρο το “Γεντί Κουλέ¨”-Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

Με «χρυσή» αλλαγή τον Λερόι Αμπάντα, που σκόραρε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΟΦΗ επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στο γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου, για την 3η αγωνιστική της Super League, και τον υποχρέωσε στην πρώτη του βαθμολογική απώλεια στο φετινό πρωτάθλημα.

Οπως και στο ματς της πρεμιέρας με τον Αρη, έτσι και απόψε οι Κρήτες «χτύπησαν» στο φινάλε, έκαναν το «2 στα 2» στην έδρα τους και έπιασαν τον «Δικέφαλο του βορρά» στη δεύτερη θέση της κατάταξης, τρεις βαθμούς πίσω από τον «απόλυτο» Ολυμπιακό.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και απείλησαν σε δύο περιπτώσεις, με σουτ του Μεγιάδο (10΄) και του Μπάκιτς (14΄), εκ των οποίων το πρώτο πέρασε ελάχιστα άουτ και το δεύτερο εξουδετερώθηκε από τον Κοτάρσκι.

Σταδιακά ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 23΄ ο Μπράντον Τόμας κέρδισε φάουλ στο όριο της περιοχής (η φάση ελέγχθηκε για πέναλτι, χωρίς να αλλάξει η αρχική υπόδειξη), αλλά η εκτέλεση του Μουργκ έστειλε μπάλα ψηλά άουτ.

Το υπόλοιπο διάστημα του α΄ μάρους είχε δύναμη, μονομαχίες και αρκετά φάουλ, αλλά όχι κάποια «καθαρή» ευκαιρία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λουτσέσκου προχώρησε σε εσωτερικές αλλαγές και ο «Δικέφαλος του βορρά» έδειξε να «πατά» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μουργκ δοκίμασε το πόδι του στο 51΄, αλλά ο Χριστογεώργος (που αντικατέστησε τον Χρήστο Μανδά στον ΟΦΗ, μετά την πώληση του τελευταίου στη Λάτσιο) απέκρουσε.

Λίγο αργότερα, ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε τρεις αλλαγές, με τον Μεϊτέ να κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όμως οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν πολλές δυσκολίες στη δημιουργία.

Πλησιάζοντος προς το τέλος του παιχνιδιού, οι Θεσσαλονικείς ρίσκαραν, άλλαξαν το σύστημά τους σε 4-4-2 με την είσοδο του Τζίμα, αλλά πλήρωσαν... βαρύ τίμημα.

Σε μία αντεπίθεση στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, ο Αμπάντα (που είχε μπει ως αλλαγή) έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ από πλάγια αριστερά νίκησε τον Κοτάρσκι.

Ο βοηθός διαιτητής υπέδειξε αρχικά οφσάιντ, αλλά το VAR διόρθωσε το λάθος και ο ΟΦΗ πανηγύρισε μία πολύ μεγάλη νίκη.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Γκαγέγκος, Μπάκιτς, Πασαλίδης, Τοράλ - Εκόνγκ, Α. Ζίβκοβιτς, Μεϊτέ, Μπάμπα, Κωνσταντέλιας
Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Χριστογεώργος, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Καρώ (81΄ Λαμπρόπουλος), Πασαλίδης, Μεγιάδο, Γκαγέγκος (82΄ Νέιρα), Μπάκιτς (73΄ Αμπάντα), Φελίπε (65΄ Ντικό), Ριέρα (66΄ Τοράλ)

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (76΄ Βιεϊρίνια), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Σοάρες (67΄ Μπάμπα), Σβαμπ (66΄ Μεϊτέ), Οζντόεφ, Κωνσταντέλιας, Μουργκ (76΄ Τζίμας), Α. Ζίβκοβιτς, Μπράντον (66΄ Μπράντον)

Με ωραίο ποδόσφαιρο και...Φορτούνη στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Αήττητος παρέμεινε ο Ολυμπιακός, στη Super League, επικρατώντας με 4-0 της Λαμίας, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, στο «Γ. Καραϊσκάξης». Χάρη στα γκολ των Μασούρα (17΄) και Φορτούνη (32΄) στο α΄ μέρος, το αυτογκόλ του Βασιλαντωνόπουλου στο 62΄ και το διαγώνιο πλασέ του Αγιούμπ ελ Κααμπί στο 90 +5΄, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 9 βαθμούς, με 3 νίκες. Στον αντίποδα, η Λαμία υπέστη την πρώτη ήττα της την τρέχουσα σεζόν και παρέμεινε με βαθμούς (1 νίκη, 1 ισοπαλία και 1 ήττα). Τραυματίστηκε στα πλευρά ο Σαμουέλε Λόνγκο που είχε μπει αλλαγή για τη Λαμία στο 46ο λεπτό στη θέση του Τσιλούλη και διακομίστηκε σε νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις. 

Στο 6ο λεπτό, ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη ευκαιρία, όταν ο Φορτούνης έπαιξε πολύ γρήγορα το 1-2 με τον Μπιελ ακινητοποιώντας την άμυνα της Λαμίας, για να τροφοδοτήσει εκ νέου τον Ισπανό ο οποίος έκανε το πλασέ με το δεξί μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Η Λαμία ανέβασε την απόδοσή της και απείλησε δύο φορές με σουτ του Καρλίτος στο 10ο και στο 12ο λεπτό. Πέντε λεπτά αργότερα (17ο λεπτό), όμως ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ από στημένη φάση. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ και έφερε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Μασούρα να  πιάνει το σουτ στην κίνηση και να στέλνει συστημένη την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Κοσέλεφ. Μάλιστα, ο Μασούρας σκόραρε για τρίτο διαδοχικό ματς του Ολυμπιακού (με Ατρόμητο και Τσουκαρίτσκι). Ο δημιουργός του πρώτου γκολ, Κώστας Φορτούνης, έγινε ο σκόρερ του δεύτερου. Στο 32ο λεπτό, οι αμυντικοί της Λαμίας απέτυχαν να απομακρύνουν τη μπάλα μετά από σέντρα του Κίνι από τα δεξιά και αυτή στρώθηκε στον Φορτούνη λίγο πιο πίσω από το σημείο του πέναλτι. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικό με δεξί σουτ διαμόρφωσε το 2-0 για τους «ερυθρόλευκους». 

Mε την επανέναρξη, ο τεχνικός της Λαμίας, Λεωνίδας Βόκολος προχώρησε στις δύο πρώτες αλλαγές, με τους Λόνγκο και Μούλα να αντικαθιστούν τους Τσιλούλη και Μαρτίνεθ αντίστοιχα. Η ομάδα του Πειραιά ήταν πιο κινητική και δημιούργησε δύο καλές στιγμές στο 52΄ και στο 53΄. Αρχικά το σουτ του Ελ Κααμπί από το ημικύκλιο αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Κοσέλεφ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα από το σουτ του Καμαρά έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Και στο 57΄, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία του Ολυμπιακού, όταν ο Λόνγκο με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ κνίκησε τον Πασχαλάκη, όμως ο Κίνι που ήταν πάνω στη γραμμή έδιωξε σωτήρια με το κεφάλι, για να διώξει στη συνέχεια ο Ρέτσος με νέα κεφαλιά. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ απέσυρε τους Ρέτσο και Ορτέγκα, με τους Φρέιρε και Ροντινέι να περνούν στον αγωνιστικό χώρο στη θέση των προαναφερόμενων αντίστοιχα. Ο τραυματισμός του Λόνγκο, αμέσως μετά, όταν έπεσε στο χορτάρι δείχνοντας να πονά στα πλευρά ανησύχησε τους Πειραιώτες. Ο Ιταλός επιθετικός Σαμουέλε Λόνγκο δεν μπορούσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε από τον Ματίας Ακούνια. Και σαν να μην έφτανε ο τραυματισμός του Λόνγκο, η Λαμία βρέθηκε άμεσα να χάνει με 3-0, αφού στο 62΄ ο Ροντινέι έγινε αποδέκτης της μπάλας από δεξιά και έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής παρά την πίεση του Σαραμαντά, με την μπάλα να περνά από τον Κοσέλεφ και τον Βασιλαντωνόπουλο να τη βρίσκει και να τη στέλνει άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 71΄, το γκολ του Καρλίτος, όταν νίκησε τον Πασχαλάλη με σκαφτό πλασέ, δεν μέτρησε, καθώς ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι και το VAR εξέτασε τη φάση, για να καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα και να μείνει έτσι το 3-0. Ο σκόρερ του πρώτου γκολ, Μασούρας, βγήκε στο 73΄ με τον Καρβάλιο να περνά στη θέση του ενώ και ο Αλεξανδρόπουλος πέραε στη θέση του Έσε. Στο 81΄ ο Μαρτίνεθ έβαλε τον Μπρίνιτς στη θέση του Μπιελ, καθώς όλα είχαν κριθεί. Ο Φορτούνης είχε και σουτ εκτός εστίας στο 87΄, για να έρθει εν τέλει και το 4ο γκολ, με σκόρερ τον Αγιούμπ ελ Κααμπί, στο 90+5'. Ο Φορτούνης έβγαλε απίστευτη ασίστ στον Μαροκινό φορ που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με διαγώνιο πλασέ. 

Διαιτητής: Σπυρίδων Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

Κίτρινες: Ρέτσος, Μπιελ - Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Σλίβκα 

Οι συνθέσεις:  

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος (60΄ Φρέιρε), Ντόη, Ορτέγκα (60΄ Ροντινέι), Καμαρά, Έσε (73΄ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (73΄ Καρβάλιο), Φορτούνης, Ελ Κααμπί, Μπιελ (81΄ Μπρίνιτς)

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Πάβλοβετς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Νούνιες (81΄ Τζανδάρης), Σλίβκα, Στάνκο, Τσιλούλης (46΄ Λόνγκο, 64΄ Ακούνια), Καρλίτος (86΄ Καρλίτος), Μαρτίνεθ (46΄ Μούλα)

Με στόφα πρωταθλήτριας η ΑΕΚ

Τεράστια νίκη, έστω κι αν αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 24ο λεπτό λόγω αποβολής του Μάνταλου, πέτυχε η ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό με 3-2 επί του Βόλου, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League.  

Η αναμέτρηση κρίθηκε με το πέναλτι του Άμραμπατ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (90΄+3), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 8΄ με τον Ντέλετιτς και ισοφαρίσει με τον ίδιο παίκτη στο 72΄. Το 1-1 για την Ένωση είχε κάνει στο 32΄ ο Γιόνσον και στο 44΄ ο Τσούμπερ έδωσε προσωρινά προβάδισμα στους «κιτρινόμαυρους». 

Με τέσσερις αλλαγές ξεκίνησε το παιχνίδι η ΑΕΚ σε σχέση με την ενδεκάδα που αντιμετώπισε στα μέσα της εβδομάδας την Αντβέρπ. Στο βασικό σχήμα βρέθηκαν οι Γαλανόπουλος, Γιόνσον, Ελίασον και Μάνταλος, ενώ εκτός έμειναν οι Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ.

Το ματς στο Πανθεσσαλικό ξεκίνησε... στραβά για την ΑΕΚ. Από το ολέθριο λάθος του Μουκουντί (προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα στον Στάνκοβιτς) στο 8΄, ο Ντέλετιτς με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα βάζοντας «φωτιά» στο παιχνίδι με το 1-0 του Βόλου.

Ακόμη χειρότερη έγινε η κατάσταση για το συγκρότημα του Ματίας Αλμέιδα στη συνέχεια. Ο Αργεντινός τεχνικός είδε στο 24΄ τον Πέτρο Μάνταλο να δέχεται την απευθείας κόκκινη κάρτα από το διαιτητή Μανούχο, για χτύπημα στον Κόμπα με απλωμένο πόδι.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η ΑΕΚ δύσκολα θα μπορούσε να συνέλθει, όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά μπήκε στ΄ αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο έχοντας φέρει τα πάνω κάτω στο ματς.

Αρχικά με την ισοφάριση στο 32΄ από την κεφαλιά του Γιόνσον, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ελίασον και πέντε λεπτά μετά (37΄) με το έξοχο φάουλ που εκτέλεσε ο Τσούμπερ κι έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Σιαμπάνη.

Έχοντας ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα πριν κλείσει το ημίχρονο, η Ένωση μπήκε στο δεύτερο με στόχο να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση για να «σφραγίσει» τη νίκη. Οι Βολιώτες μη έχοντας άλλες επιλογές βγήκαν στην επίθεση και χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί έφτασαν στην ισοφάριση πάλι με τον Ντέλετιτς στο 72ό λεπτό.

Στη συνέχεια οι «κιτρινόμαυροι» τα έπαιξαν όλα για όλα με την είσοδο των Πινέδα και Άμπραμπατ, είχαν δοκάρι (και άουτ) με την κεφαλιά του Αραούχο στο 88΄, ωστόσο, το γκολ της νίκης δεν ερχόταν.

Η επιμονή τους, όμως, έφερε αποτέλεσμα στο 90΄+3, όταν η ομάδα του Αλμέιδα κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κρούζλιακ μετά από κεφαλιά του Μουκουντί. Ο Αμραμπατ ήταν ψύχραιμος από την «ασβεστένια βούλα» και με το γκολ που πέτυχε έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να επιστρέψει στις νίκες μετά το «στραβοπάτημα» με τον Πανσερραϊκό >(1-1) στην ΟΠΑΠ Αρένα.
 
Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

Κίτρινες: Ασλανίδης, Κίτσος, Σιέλης, Κρούζλιακ - Γιόνσον

Κόκκινες: Μάνταλος (24΄) 


Οι συνθέσεις:  

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Σιαμπάνης, Άλχο, Σιέλης, Ασλανίδης (46΄ Κρούζλιακ), Κίτσος (46΄ Μεταξάς), Τσοκάνης, Τρουϊγέ (75΄ Γκλάβτσιτς), Κορνέτ (61΄ Ενγκιν), Κόμπα, Ντέλετιτς, Μωραΐτης (72΄ Μραζ)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (77΄ Πινέδα), Γαλανόπουλος (73΄ Σιμάνσκι), Γιόνσον, Τσούμπερ (68΄ Αραούχο), Ελίασον (77΄ Αμραμπατ), Μάνταλος, Πόνσε (68΄ Ζίνι)

"Πράσινη" απόδραση απο τα Γιάννενα

Ζορίστηκε πολύ, όμως ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε στους «Ζωσιμάδες» απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα επικρατώντας με 1-0 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής κι έκανε το «2 στα 2» στο πρωτάθλημα. 

Οι «πράσινοι» έφτασαν στο τρίποντο χάρις στο εξαιρετικό γκολ του Σεμπαστιάν Παλάσιος στο 74’, εξαργυρώνοντας την πίεση που άσκησαν στους Γιαννιώτες μετά το 60’ για να βρουν το τέρμα της νίκης.

Με 7 αλλαγές στη σύνθεσή του σε σχέση με το τελευταίο ματς κόντρα στην Μπράγκα και πρόβλημα της τελευταίας στιγμής τον Βέρμπιτς ο οποίος τέθηκε εκτός με μυϊκό τραυματισμό στην προθέρμανση ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να επιβάλλει απ’ την αρχή το δικό του τέμπο στο παιχνίδι. 

Ωστόσο, ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε... άφοβα στο γήπεδο και στο 11’ είχε την πρώτη τελική στο ματς, όταν ο Τσαούσης βρήκε λίγο χώρο κι εκτέλεση από πλάγια θέση, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά.

Στο 18’ δύο φορές ο Αϊτόρ και μία φορά ο Παλάσιος μέσα στην περιοχή σούταραν με δύναμη, αλλά είδαν της προσπάθειές τους να αποκρούονται από τους αμυντικούς της γιαννιώτικης ομάδας.

Στο 38’ ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να κάνει διπλή αλλαγή λόγω των τραυματισμών των Βαγιαννίδη (έντονη ενόχληση στον δικέφαλο μηριαίο μυ) και Αϊτόρ, με τους Κώτσιρα και Μπερνάρ να παίρνουν τη θέση τους. Η κατοχή δεν άλλαξε, όμως οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να μετουσιώσουν σε πιο απειλητικές καταστάσεις μπροστά απ’ την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα, αυτό το 64% που είχε σε κατοχή μπάλας ο Παναθηναϊκός.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, με τον ΠΑΣ να έχει άλλη μία τελική στο 50’ με το σουτ του Τζίμα που βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπρινιόλι.

Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στο 58’ στο σουτ του Σόρια, ενώ στο 61’ ο Ιωαννίδης με κεφαλιά δεν σημάδεψε καλά μετά την εξαιρετική σέντρα του Μλαντένοβιτς.

Ο ΠΑΣ συνέχισε να ψάχνει τις αντεπιθέσεις και στο 70’ ο Τζίνο είχε ένα σουτ πάνω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού, ενώ στο 73’ ο Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, με την είσοδο του Βιλένα, αντί του Πάλμερ-Μπράουν και τη μετακίνηση του Αράο στο κέντρο της άμυνας.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (74’) ήρθε η λύτρωση για τους «πράσινους», όταν ο Μαντσίνι έβγαλε σέντρα ακριβείας στο πίσω δοκάρι κι ο Παλάσιος με υπέροχο πλασέ στην κίνηση  έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Ο Αργεντινός είχε κι άλλη μία ευκαιρία στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν το τελείωμά του πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κλέιμαν, με το 1-0 υπέρ των «πράσινων» να παραμένει ως το τέλος του αγώνα, καθώς ο γκολκίπερ του ΠΑΣ έβγαλε εντυπωσιακά με το πόδι στο 90’+3’ και το πλασέ του Σπόραρ.

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)
Κίτρινες: 21’ Εραμούσπε, 29’ Τσαούσης, 34’ Τζίμας, 86’ Σόρια, 90’ Τζίνο, 90'+4' Κλέιμαν - 72’ Μλαντένοβιτς, 81’ Βιλένα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμουσπε, Τσαούσης, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα (76’ Γκάρο), Παμλίδης (90’+1’ Μπάλαν), Τζίμας (62’ Ροσέρο), Κόντε. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (38’ λ.τρ. Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Πάλμερ-Μπράουν (73’ Βιλένα), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Παλάσιος, Τζούριτσιτς, Αϊτόρ (38’ λ. τρ. Μπερνάρ), Ιωαννίδης (72’ Σπόραρ).

Τρομερό παιχνίδι και πρώτη νίκη για τον ΑΡΗ απέναντι στον Αστέρα

Η δεύτερη θητεία του Άκη Μάντζιου στο «τιμόνι» του Άρη ξεκίνησε με αγχωτική, αλλά μεγάλη νίκη, πρώτη στο πρωτάθλημα μετά από δύο σερί ήττες, με 3-2 επί του Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League.

Ζαμόρα (16΄), Μορόν (61΄) και Φαμπιάνο (πέν. 82΄) ήταν οι σκόρερ των νικητών, ενώ για την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, που γνώρισε την δεύτερη ήττα στην Θεσσαλονίκη μετά από εκείνη της πρεμιέρας από τον ΠΑΟΚ, είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπαρτόλο (28΄) και ο Μάντζης στο 85΄ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο αγώνας στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Άρη, που ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ. Συγκεκριμένα στο 16΄ από τη σέντρασ του Κάρλσον και την κεφαλιά-πάσα του Μορόν, ο Ζαμόρα κατέβασε τη μπάλα και με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους (1-0).

Θα περίμενε κανείς ότι η ομάδα του Μάντζιου θα πίεζε περισσότερο για ένα δεύτερο γκολ που θα της έδινε σημαντικό προβάδισμα για την πρώτη της νίκη, ωστόσο, ήταν ο Αστέρας που βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει και τα κατάφερε στο 28΄. 

«Δράστης» του 1-1 ήταν ο Μπαρτόλο, ο οποίος με αριστερό συρτό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Κουέστα. Στα υπόλοιπα λεπτά που έμειναν για τη λήξη του ημιχρόνου οι παίκτες του Ράσταβατς έλεγξαν το ρυθμό και δεν επέτρεψαν στους Θεσσαλονικείς να τους απειλήσουν.

Χωρίς να είναι καλύτερος από τον αντίπαλό του, ο Άρης κατάφερε να προηγηθεί στο 61΄ με το πλασέ του Μορόν μετά από ασίστ του Νταρίντα. Ο Ισπανός πήρε την μπάλα από οριακή θέση και πλάσαρε ιδανικά τον Παπαδόπουλο για το 2-1.

Το παιχνίδι φάνηκε να τελειώνει στο 82΄. Δύο λεπτά νωρίτερα οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μορόν από τον Παπαδόπουλο και ο Φαμπιάνο με ψύχραιμο πλασέ στο κέντρο της εστίας «έγραψε» το 3-1.

Οι Αρκάδες, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο 85΄ μετέτρεψαν το παιχνίδι σε... θρίλερ. Ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ο Μάντζης με πλασέ από τη μικρή περιοχή μείωσε σε 3-2, βάζοντας ξανά τους φιλοξενούμενους στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος, που τελικά δεν ήρθε.  

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κατοίκος

Κίτρινες: Καστάνιο, Παπαδόπουλος, Καλτσάς
Κόκκινες: 

Οι συνθέσεις:  

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Φεράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Νταρίντα (90΄+5 Πάβισιτς), Ντουκουρέ, Ρουπ (76΄ Τζούρασεκ), Ζαμόρα (76΄ Μενέντες), Κάρλσον (76΄ Χριστοδουλόπουλος), Μορόν

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρσία (73΄ Καρμόνα), Καστάνιο, Ατιένζα (85΄ Χριστόπουλος), Άλβαρες, Μουνάφο (46΄ Σουρλής), Αλάγκμπε, Σίτο (73΄ Καλτσάς), Μπαρτόλο, Κρέσπι (84΄ Μάντζης), Μιριτέλο

 

  04 September, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα