Super League 1: Τα αποτελέσματα του Σαββάτου

  27 October, 2019 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League 1: Τα αποτελέσματα του Σαββάτου

Πάει για ρεκόρ ο ΟΦΗ

ΟΦΗ-ΞΑΝΘΗ 2-0
Συναρπαστικό ματς στο Ηράκλειο με χαμένο πέναλτι, με δοκάρι και με τον ΟΦΗ να ξεκινάει τη σεζόν με «4 στα 4» στην έδρα του, κάτι που είχε να συμβεί από την εποχή του Έγκεν Γκέραρντ. Η εκπληκτική ομάδα του Γιώργου Σίμου κυνηγάει πλέον το ιστορικό ρεκόρ της των 5 διαδοχικών εντός έδρας επιτυχιών, το οποίο είχε πετύχει το 1999. Ωστόσο, η αποστολή της είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη, αφού η επόμενη ομάδα που θα επισκεφτεί το «Γεντί Κουλέ» είναι ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ στις 9 Νοεμβρίου (10 η αγωνιστική).
Ο ΟΦΗ που νίκησε την Ξάνθη για πρώτη φορά μετά το 2014, βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και εκεί θα μείνει εφόσον η ΑΕΚ δεν νικήσει τον Ολυμπιακό στο κυριακάτικο ντέρμπι (27/10). "Είμαστε χαρούμενοι για τις τέσσερις εντός έδρας νίκες όμως περισσότερο από όλα είμαστε χαρούμενοι για την εικόνα μας. Κάναμε 16 τελικές προσπάθειες σε μια ομάδα που είναι δυσκολοκατάβλητη" είπε ο προπονητής των νικητών Γιώργος Σίμος, ενώ ο τεχνικός της Ξάνθης Κίκο Ραμίρεθ αναγνώρισε την ανωτερότητα του ΟΦΗ λέγοντας ότι "... ήταν πιο πιεστικός και δημιούργησε πιο πολλές ευκαιρίες από εμάς"

ΒΟΛΟΣ-ΠΑΟΚ 0-2
Το σερί του ΠΑΟΚ καλά κρατεί. Οι πρωταθλητές συμπλήρωσαν 42 αγώνες αήττητοι στη Super League, εκ των οποίων οι 28 είναι εκτός έδρας. Το εντυπωσιακό είναι ότι έχουν σκοράρει σε όλους και συμπληρώθηκαν δυο χρόνια από την τελευταία φορά που δεν βρήκαν δίχτυα (5 Νοεμβρίου 2017 στην ήττα 1-0 από την ΑΕΚ). Παράλληλα, το Πανθεσσαλικό στάδιο συνεχίζει να αποτελεί... ονειρεμένο γήπεδο για τον ΠΑΟΚ, καθώς εκεί εχει μονο νίκες: δύο επι του Ολυμπιακού Βόλου για το πρωτάθλημα και μία επί της ΑΕΚ στον τελικό κυπέλλου του 2017. "Είναι σημαντικό να μην δεχόμαστε γκολ" τόνισε ο Αμπελ Φερέιρα και πρόσθεσε ότι "...  είναι νωρίς για να κοιτάμε τη βαθμολογία".
Οι Βολιώτες μετά το εντυπωσιακό τους ξεκίνημα, έχουν πλέον τέσσερις διαδοχικές ήττες γεγονός που προβληματίζει τον Χουάν Φεράντο. Ωστόσο, δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του τόσο απόψε, όσο και την προηγούμενη εβδομάδα εναντίον της ΑΕΚ.

 

  27 October, 2019 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ