Συνοδική Θ. Λειτουργία και αποκαλυπτήρια στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Μοιρών (Φωτορεπορτάζ - Βίντεο)

mesaralive.gr  10 November, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Συνοδική Θ. Λειτουργία και αποκαλυπτήρια στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Μοιρών (Φωτορεπορτάζ - Βίντεο)

Φώτο-Βίντεο: Στέλιος Χανιωτάκης

Ιδιαίτερη μέρα για τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Μοιρών, χθες όχι μόνο γιατί ήταν ημέρα εορτής του Αγίου, αλλά και για τον ιδιαίτερο λόγο της τέλεσης εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τον αοίδιμο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο. Εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας και τέλεσαν υπό την αιγίδα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί με  Όρθρο, Συνοδική Θ. Λειτουργία και Συνοδικό μνημόσυνο για τον, από Γορτύνης και Αρκαδίας, αοίδιμο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο, παρουσία Αρχιερέων και Ιερέων,  εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Στρατιωτικών αρχών του τόπου.

Των ι. ακολουθιών και της Θ. Λειτουργίας  προεξήρχε  ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, Πρόεδρος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο οποίος και κήρυξε τον θ. Λόγο.

Ακολούθησε  Επιμνημόσυνη δέηση και αποκάλυψη προτομής του, από Γορτύνης και Αρκαδίας, αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Τιμοθέου, έμπροσθεν του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγ. Νεκταρίου Μοιρών. Αποδόθηκαν τιμές από στρατιωτικό άγημα.

Σύντομη προσλαλιά Σεβ. Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, κ. Γεωργίου Αρμουτάκη, Δημάρχου Φαιστού, κ. Νικολάου Σχοιναράκη, Δημάρχου Γόρτυνας και κ. Επιτροπάκη προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχανών Αστερουσίων.  Οι εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Μοιρών ολοκληρώθηκαν με προσφορά καφέ στο υπό απόπεράτωση, «Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς», στην αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγ. Νεκταρίου Μοιρών.

Η Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής τίμησε τη μνήμη του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Τιμοθέου

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές χθες  κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης στον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο, στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής. Ένα χώρο όπου ο μακαριστός Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας Τιμόθεος, δημιούργησε και ανέπτυξε μεγάλο φιλανθρωπικό έργο, όπου όλοι όσοι τον γνώρισαν τον θυμούνται με μεγάλη αγάπη και ευγνωμοσύνη. Στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής, τελέστηκε Επιμνημόσυνη δέηση ενώ ακολούθησε και αποκάλυψη ειδικής στήλης για τον, από Γορτύνης και Αρκαδίας, αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, επίδωσε  εύφημο μνεία της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, στην Οσιωτ. Μοναχή Μελάνη, ενώ ακολούθησε παράθεση γεύματος εις μνήμην του, από Γορτύνης και Αρκαδίας, μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Τιμοθέου, από την Ι. Μονή.

 

Παρακολουθείστε το Βίντεο με το Ρεπορτάζ του Mesaralive.gr

Παρακολουθείστε το πλούσιο Φωτορεπορτάζ του Mesaralive.gr

 

mesaralive.gr  10 November, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα