Συνεχίζονται κανονικά οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ

  03 April, 2020 ΑΡΘΡΑ
Συνεχίζονται κανονικά οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ

Τι ισχύει για δικαιολογητικά και αιτήσεις

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες προσλήψεων προσωπικού ορισμένου ή αορίστου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ, παρά την κρίση του κορονοϊού διευκρινίζει με εγκύκλιο του ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Η εν λόγω εγκύκλιος αφορά τον αριθμό των προκηρύξεων που έχουν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ αλλά και όσες βρίσκονται στη διαδικασία έγκρισης. Αναλυτικά, σύμφωνα με την εγκύκλιο προβλέπονται τα εξής:
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν όλα τα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά, ωστόσο επισημαίνεται πως σε περίπτωση που δεν μπορούν να προμηθευθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τότε οι φορείς που έχουν προκηρύξει θέσεις εργασίας θα μπορούν να κάνουν δεκτές αιτήσεις με υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου και αποδεικτικό της ηλεκτρονικής αίτησης για το κάθε δικαιολογητικό.

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως , «εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κορονοϊού COVID-19, η έλλειψη του οποίου βεβαιώνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, και πάντως όχι πέραν της 30ης Ιουνίου 2020, προκειμένου για τις ανακοινώσεις πρόσληψης προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οι αιτήσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται στον φορέα με ηλεκτρονικό τρόπο και κατ ́ εξαίρεση ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, μετά από σχετική απόφαση του φορέα. Τα ανωτέρω ισχύουν και για Ανακοινώσεις που έχουν ήδη εγκριθεί από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και δεν έχουν δημοσιευθεί ή δεν έχει αρχίσει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Για τις ανωτέρω ανακοινώσεις, σε περίπτωση κατά την οποία δεν καθίσταται δυνατή η αναζήτηση απαιτούμενων δικαιολογητικών είτε με ηλεκτρονικό είτε με άλλο τρόπο, λόγω των τρεχουσών συνθηκών, ο υποψήφιος δύναται να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α ́ 75), σύμφωνα με την οποία, εφόσον προκύψει προσληπτέος, θα προσκομίσει αυτά σε χρόνο μεταγενέστερο και πάντως άμεσα μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων λόγω του κορονοϊού COVID-19. Για όσο διάστημα εφαρμόζονται τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, οι ενστάσεις για όλες τις διαδικασίες πρόσληψης υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο».

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ εδώ

 

  03 April, 2020 ΑΡΘΡΑ