Συναντήθηκαν οι παραγωγοί της Κρήτης με τον Μάκη Βορίδη

cretalive.gr  06 August, 2019 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Συναντήθηκαν οι παραγωγοί της Κρήτης με τον Μάκη Βορίδη

Σε καλό κλίμα η συνάντηση-Τα αιτήματα που έπεσαν στο τραπέζι

Απόλυτα ενημερωμένος για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο έδειξε να είναι ο αρμόδιος Υπουργός Μάκης Βορίδης, κατά την πρώτη δια ζώσης επαφή που είχε με παραγωγούς της Κρήτης.

Ο κ. Βορίδης, που έχει συμπληρώσει ένα μήνα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του εκπροσώπους των αμπελουργών και των ελαιοπαραγωγών της μεγαλονήσου.

Η συνάντηση ήταν περισσότερο γνωριμίας και ενημερωτικού χαρακτήρα. Η συζήτηση περιστράφηκε, κυρίως, γύρω από τα φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα, με τους Κρητικούς αγρότες να προβάλουν το αίτημά τους για “γρήγορες και δυναμικές” φοροελαφρύνσεις για την ενίσχυση της παραγωγής τους.

Το τέλος επιτηδεύματος και η νέα ΚΑΠ ήταν δύο σοβαρά θέματα που επίσης τέθηκαν επί τάπητος. Για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, ειδικότερα, οι αμπελουργοί και οι ελαιοπαραγωγοί του νησιού ανέδειξαν την σπουδαιότητα-αναγκαιότητα να ληφθούν υπόψιν οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στην Κρήτη και να υπάρξουν συγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι.

“Ο Υπουργός, ως νομικός, έδειξε να είναι γνώστης της πραγματικότητας, διότι τα περισσότερα ζητήματα είναι νομικής φύσης”, επεσήμανε  πρόεδρος της ομάδας αμπελουργών και ελαιοπαραγωγών Πρίαμος Ιερωνυμάκης, υπογραμμίζοντας τη σημαντικότητα αλλαγής πολιτικής για την στήριξη των παραγωγών.

Σύμφωνα με τον κ. Ιερωνυμάκη, ο κ. Βορίδης δεσμεύτηκε ότι θα είναι σε συνεχή επαφή με τον αγροτικό κόσμο, συνολικά όλη της χώρας, εγγυόμενος ότι δεν θα γίνει καμία αλλαγή (λχ Στον ΕΛΓΑ) χωρίς να προηγηθεί σχετική ενημέρωση – συνεννόηση.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

cretalive.gr  06 August, 2019 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα