Σύλληψη 55χρονης που εξαπατούσε και Μεσαρίτες.

mesaralive.gr  02 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Σύλληψη 55χρονης που εξαπατούσε και Μεσαρίτες.

Φωτο: ethnos.gr

«Μαϊμού» υπάλληλος, έταζε «λαγούς και πετραχήλια» εξαπατώντας και Μεσαρίτες.

Παρουσιαζόταν ως υπάλληλος δημόσιας υπηρεσίας και έταζε «λαγούς και πετραχήλια» στα υποψήφια θύματά της.

Ο λόγος για μια 55χρονη της οποίας η δράση  έφτανε μέχρι τη Μεσαρά, σταμάτησε ωστόσο με την σύλληψή της από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου!

Η συγκεκριμένη «μαϊμού» υπάλληλος, είχε καταφέρει να εξαπατήσει 36 άτομα και να αποσπάσει περισσότερα από 51.000 ευρώ σε διάρκεια τεσσάρων ετών και συγκεκριμένα από το τέλος του 2011 μέχρι και πριν λίγες μέρες!

Να σημειωθεί ότι μετά από καταγγελίες για τις παράνομες δραστηριότητές της στις 28/29 και 30.04.2015 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου και στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, η 55χρονη συνελήφθη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, η 55χρονη προσποιούμενη υπάλληλο Δημόσιας Υπηρεσίας και με το πρόσχημα ότι θα εντάξει τέσσερα άτομα (27χρονο, 26χρονη, 23χρονη και 47χρονο) σε διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα, κατάφερε να της καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία τους έπειθε ότι απαιτούνται για την διαδικασία της ένταξης τους στα προγράμματα.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 28 Απριλίου το πρωί σε συνάντηση που είχε με τον 27χρονο και την 26χρονη, απέσπασε συνολικά και από τους δύο το χρηματικό ποσό των 526 ευρώ, ενώ από 23χρονη, με την ίδια μέθοδο είχε αποσπάσει τον τελευταίο μήνα, το χρηματικό ποσό των 620 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και ενδελεχή προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι η 55χρονη από το τέλος του έτους 2011 έως και την 28.04.2015, προσποιούμενη υπάλληλο διαφόρων Δημόσιων Υπηρεσιών και άλλων φορέων, με σκοπό να αποκομίσει η ίδια παράνομο περιουσιακό όφελος, έπειθε παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά και με το πρόσχημα της ένταξης ανυποψίαστων πολιτών, σε διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα, κατάφερε να αποσπάσει χρήματα από ακόμη 32 άτομα.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που αποκόμισε η 55χρονη από τις συγκεκριμένες πράξεις, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των πενήντα μια χιλιάδων πεντακοσίων εξήντα οκτώ (51.568) ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η τέλεση ομοειδών πράξεων από την 55χρονη.

Η συλληφθείσα, με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
mesaralive.gr  02 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα