Συλλήψεις μετά το πιστολίδι στο Χάρακα

  09 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Συλλήψεις μετά το πιστολίδι στο Χάρακα

Δύο συλλήψεις είχαμε χθες από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που μετέβησαν στην περιοχή του Χάρακα, για να δώσουν τέλος στο «θερμό» επεισόδιο που σημειώθηκε εκεί, ανάμεσα σε δύο αντιμαχόμενες πλευρες. Οι πυροβολισμοί που έπεσαν προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στην τοπιικη κοινωνία, αλλά και - γενικότερο - έντονο προβληματισμό, αφού αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως οι «καπετάνιοι» στην Κρήτη αποτελούν ένα σοβαρό και άλυτο πρόβλημα.

Όπως λένε οι πληροφορίες από θαύμα δε θρηνήσαμε νεκρό, ούτε είχαμε τραυματισμό ή τραυματισμούς, καθώς εκεινες τις στιγμές το σκηνικό θύμισε «Αγρια Δύση». Είναι ένα ακόμη συμβάν που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, όπως έγραψε το newshub.gr χθες το βράδυ.

Είναι πλέον επιτακτικη η ανάγκη για την πραγματοποίηση ενός νέου σχεδιασμού - όπως ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ο Υπουργος Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης - όχι μόνο για τον ορεινό Μυλοπόταμο, αλλά και για άλλες περιοχές της Κρήτης.

Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετική η προσέγγιση των πραγμάτων, όταν παρά τα γεγονότα που καταγράφηκαν στη σειρά στον ορεινό Μυλοπόταμο, είχαμε το νέο «θερμό» επεισόδιο με πυροβολισμούς στην ευρύτερη περιοχή του Χάρακα... 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα λοιπόν με την τοπική ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν, χθες (08.06.2020) το βράδυ δύο ανδρες ο οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας ημεδαπού και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

«Ειδικότερα, ύστερα από καταγγελία,  χθες (08.06.2020) το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Αχαρνών Αστερουσίων, δύο ημεδαποί πυροβόλησαν σε βάρος ημεδαπού.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς, του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων Ηρακλείου και Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης και αφού  εντοπίστηκαν οι δύο ημεδαποί επιβαίνοντες σε οχήματα ιδιοκτησίας τους, ακολούθησε η σύλληψη τους.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες καθώς και σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε ποιμνιοστάσια ιδιοκτησίας τους και στα οχήματα τους,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια και μαχαίρι.

Επιπλέον, κατασχέθηκε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Στο σημείο μετέβησαν επίσης αστυνομικοί του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ηρακλείου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου για την εξερεύνηση του χώρου.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

 

newshub.gr

 

  09 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα