Ο ανυπέρβλητος ελληνικός μεζές.
Αν διαβάσετε σε κάποιο ξένο οδηγό μαγειρικής, τα τηγανητά συκωτάκια πουλιών τα κατατάσσουν στις συνταγές από τον Λίβανο ή τη Μέση Ανατολή.
Οι Δυτικοί τρελαίνονται για συκώτι χήνας-πάπιας (φουά γκρα), τρώνε υπερβολικά πολύ συκώτι μόσχου αλλά κατά κάποιο περίεργο τρόπο απεχθάνονται το αρνήσιο συκώτι και τρώνε λίγο τα συκωτάκια πουλιών.
Επίσης σιχαίνονται και τα εντόσθια ζώου και δεν τρώνε πατσά, κοκορέτσι και λοιπές λιχουδιές που ξετρελαίνουν τους Έλληνες.
Τα θεωρούν βαρβαρικά πιάτα, καλά για Αραβες και άλλους υπανάπτυκτους.
Τι να κάνουμε, εμάς μας αρέσουν όλα αυτά!
Υλικά για τα συκωτάκια λαδορίγανη
- 350 γραμμάρια συκωτάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Χυμός 1 λεμονιού
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Λίγη ρίγανη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πλύντε πολύ καλά και καθαρίστε τα συκωτάκια
Σε ένα τηγάνι ρίξτε ελάχιστο ελαιόλαδο για να τα τηγανίσετε. Αν βάλετε πολύ, θα βράσουν. Πρέπει να ροδίσουν πολύ καλά
Όταν τα δείτε να ροδίζουν, ρίξτε το σκόρδο ψιλοκομμένο
Όταν ροδίσουν ακόμη περισσότερο, ρίξτε το λεμόνι και τη ρίγανη
Σερβίρετε με τον μαϊντανό.
Το πιάτο τρώγεται υπέροχα με βραστές πατάτες λαδορίγανη.
Πηγή: iefimerida.gr
Δείτε επίσης
- Το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς
- HΠΑ: “Παγώνουν” τη βοήθεια στο εξωτερικό-Εξαίρεσεις το Ισραήλ και η Αίγυπτος
- Το ελληνικό νησί ανάμεσα στους 5 «παραδείσους» παγκοσμίως για συνταξιούχους
- Όσκαρ 2025: Όλες οι υποψηφιότητες των φετινών βραβείων
- Αποκαλύφθηκε το DNA των Σκοπιανών - Η σχέση τους με τους Αρχαίους Μακεδόνες είναι η... αναμενόμενη