Στρωμένος με…. ακρίδες και φέτος ο δρόμος προς Πηγαϊδάκια

Ένα φαινόμενο που μπορεί να μην είναι καινούργιο, εμφανίζεται ωστόσο φέτος σε τριπλάσια «ένταση» παρατηρείται και φέτος στο δρόμο προς τα Πηγαϊδάκια!
Σμήνη με ακρίδες, κάνουν τους οδηγούς να σταματούν και να κοιτάζουν άναυδοι το φαινόμενο και βέβαια τους κατοίκους των Πηγαϊδακίων να ανησυχούν για τους κήπους τους! Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο mesaralive.gr «υπήρχε και πιο παλιά το φαινόμενο αλλά παρουσιαζόταν για δυο τρεις μέρες. Πέρυσι παρατηρήσαμε τόσο μεγάλο πλήθος ακριδών, ενώ φέτος ο αριθμός τους τριπλασιάστηκε. Ο δρόμος, περίπου στα μέσα της διαδρομής Πόμπια – Πηγαϊδάκια στρώνεται κυριολεκτικά από εκατομμύρια ακρίδες». Σύμφωνα με τα όσα λένε οι κάτοικοι, πέρυσι οι ακρίδες έφτασαν μέχρι και τους Καλούς Λιμένες ενώ σημαντικές ζημιές προκάλεσαν σε κήπους με λαχανικά, που είχαν βάλει κάτοικοι των Πηγαϊδακίων και των γύρω περιοχών.
«Φέτος το φαινόμενο είναι πιο έντονο και παρατηρείται μόλις αρχίσει να ζεσταίνει η μέρα, μετά τις 12 το μεσημέρι» μας είπε κάτοικος.


Δείτε επίσης
- Δήμος Γόρτυνας: Συγχαρητήρια του Αντιδήμαρχου Κ. Κοκκινάκη στον παγκόσμιο πρωταθλητή Τ. Χριστοφοράκη
- Ένα ξεχωριστό μουσικό project από τη Σχολή «Μαέστρο» και τον Μιχάλη Μαρακομιχελάκη
- Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σήμερα στη Μεσαρά
- Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου: αυλαία των αθλητικών του εκδηλώσεων με τη λήξη του Beach volley
- Πνευματικό Κέντρο Ζαρού: η μουσικοθεατρική αφήγηση «Ελένη» την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2025