Τα Πηγαϊδάκια τιμούν τον Πολιούχο Άγιο Γεώργιο.
Με την καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση θα τιμήσουν και φέτος τα Πηγαϊδάκια του, τον Πολιούχο τους Άγιο Γεώργιο.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πηγαϊδακίων, που φέτος ανασυστάθηκε συγκεντρώνοντας νέους ανθρώπους με όρεξη να προσφέρουν στον τόπο τους, προετοιμάζεται για την εορταστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 23 Απριλίου, εορτή του Αγίου Γεωργίου.
Το πρωί της Πέμπτης θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πηγαϊδακίων, ενώ θα ακολουθήσει η περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου όπως και κάθε χρόνο όπως απαιτεί η παράδοση, συνοδεία Γεωργαλίδικων Αλόγων από το Σύλλογο Προστασίας Γεωργαλίδικου Αλόγου «Οι Μεσαρίτες».
Στη συνέχεια ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα υποδεχτεί τον κόσμο στην πλατεία του χωριού, όπου θα προσφερθεί δωρεάν γεύμα με την προσφορά αρνιών από κτηνοτρόφους του χωριού. Τους παρευρισκόμενους θα διασκεδάσει με ζωντανή μουσική το συγκρότημα του Νεκτάριου Σαμόλη.
Δείτε επίσης
- Μητσοτάκης στο Φράγμα Πλακιώτισσας: «Έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για δημοπράτηση δικτύων»
- Δήμος Γόρτυνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της διεξαγωγής του Ράλλυ Κρήτης
- ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος στον Δ. Φαιστού σήμερα Παρασκευή 9 Μαΐου
- Δήμος Φαιστού: Δωρεάν προγράμματα για την καταγραφή ζώων συντροφιάς και σκύλων φύλαξης ποιμνίων
- Συνάντηση Μητσοτάκη - Βαρθολομαίου, με φόντο την Εκκλησία της Κρήτης
Σχετικά άρθρα
- Άγιος Γεώργιος: Σήμερα η μεγάλη εορτή του - Τα έθιμα σε όλη την Ελλάδα
- Μεσαρά: «Έκλεψαν» τις εντυπώσεις τα πανέμορφα γεωργαλίδικα της Κρήτης
- Αη Γιώργης ή Αζίζ Τζερτζίς: Ο κοινός άγιος χριστιανών και μουσουλμάνων!- Η εικόνα του στο Ηράκλειο
- Σήμερα 23 Απριλίου τιμάται ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος
- Άγιος Γεώργιος: Γιατί γιορτάζει σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα και και όχι 23 Απριλίου