STOP από την Αρχαιολογία στο πυρηνελαιουργείο !

  07 March, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
STOP από την Αρχαιολογία στο πυρηνελαιουργείο !

Από την αρχή όλος ο φάκελος για τη μονάδα μετά τις αντιδράσεις

Η νέα ηγεσία  που θα προκύψει από την περιφέρεια Κρήτης, ο αντιπεριφερειάρχης που θα αναλάβει τα κρίσιμα χαρτοφυλάκια περιβάλλοντος κλπ θα ξαναδεί το φάκελο του πυρηνελαιουργείου στα Αστερούσια μετά την κατακραυγή και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Η δέσμευση του περιφερειάρχη ήταν σαφής και σε συνεργασία με το δήμο Γόρτυνας, το μουσείο φυσικής Ιστορίας και άλλες υπηρεσίες, όπως η Αρχαιολογία θα ξανανοίξουν το φάκελο και θα εξεταστεί κάθε λεπτομέρεια που αφορά την συγκεκριμένη μονάδα. 

Στις «αντιδράσεις» ήρθε να προστεθεί και η Αρχαιολογία αφού όπως προκύπτει η τοπική Εφορεία έστειλε έγγραφο διακοπής των εργασιών θεωρώντας ότι αρχικά δεν υπήρξε αναλυτική αναφορά στο τι θα γινόταν εκεί!

Όπως έχουμε αναφέρει, εκ των υστέρων ήρθε η αντίδραση της διοίκησης και αφού η συγκεκριμένη μονάδα είχε πάρει έγκριση από την επιτροπή ποιότητας Ζωής του δήμου Γόρτυνας, αλλά και το πράσινο φως από το Μουσείο Φυσικής το οποίο επικρίθηκε πως…παρέσυρε όλους σε αυτή τη λογική της αδειοδότησης!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας πάντως ανακάλεσε τη θετική του γνωμοδότηση λέγοντας πως δεν ήξερε τι ακριβως θα γινόταν εκεί και στην περιοχή Natoura…

Ανάλογη ήταν και η στάση της Εφορείας Αρχαιοτήτων καθώς αρχικά υπήρξε μπέρδεμα με τίνος αρμοδιότητα ήταν και μόλις πριν λίγες ημέρες η υπηρεσία έστειλε αίτημα διακοπής των εργασιών!

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η Εφορεία Αρχαιοτήτων απαντώντας στις αιτήσεις για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου αναφέρει:

 

cretalive.gr

 

  07 March, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα