Στον «απόηχο» της προσαγωγής του Γιώργου Αρμουτάκη….

mesaralive.gr  25 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Στον «απόηχο» της προσαγωγής του Γιώργου Αρμουτάκη….

Στον απόηχο της χθεσινοβραδινής «περιπέτειας» του Δήμου Φαιστού και της προσαγωγής του Δημάρχου κ. Γιώργου Αρμουτάκη στον Εισαγγελέα, εορτάζεται σήμερα η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, στον Καλλικρατικό Δήμο.

Θέμα συζήτησης και πολλών ερωτηματικών η χθεσινή προσαγωγή του πρώτου πολίτη του δήμου Φαιστού, για χρέη μάλιστα της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πιτσιδίων τα οποία εκκρεμούν για χρόνια τώρα. Το πόσα χρόνια θα το δείξει το πόρισμα των Ορκωτών Λογιστών…

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο κ. Αρμουτάκης, δεν διατέλεσε  δήμαρχος Τυμπακίου ποτέ και όπως λένε και οι συνεργάτες του «τα χρέη των 600.000 ευρώ  δεν δημιουργήθηκαν στους έξι μήνες που έχει αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή».

Τα ερωτηματικά που τίθενται από  δημότες του Δήμου Φαιστού είναι πολλά και το κυριότερο:

«Πως είναι δυνατόν  παραμονή της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου να οδηγείται ο πρώτος πολίτης του Δήμου Φαιστού στον Εισαγγελέα, για οφειλές προηγούμενων διοικήσεων της Αναπτυξιακής οι οποίες εκκρεμούν εδώ και χρόνια;».

Σε δηλώσεις του πάντως ο κ. Αρμουτάκης ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα του οικονομικού αδιεξόδου το οποίο ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή και μάλιστα δικαιώνει την απόφαση για διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην Αναπτυξιακή Πιτσιδίων.

Να σημειωθεί ότι στο πλευρό του κ. Αρμουτάκη βρέθηκαν χθες οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του και πολύς κόσμος από τη Μεσαρά, αλλά και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Η  Τ.Ε. Ηρακλείου του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της καταδικάζει τα γεγονότα αναφέροντας:

 "Καταδικάζουμε απερίφραστα τη σύλληψη του δημάρχου Φαιστού Αρμουτάκη Γιώργου για χρέη του δήμου. Η πρακτική αυτή είναι απαράδεκτη ως τρόπος αντιμετώπισης των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι δημοτικές επιχειρήσεις".

Ο κ. Αρμουτάκης, μόλις προσήλθε στον Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος – όπως έχει ήδη γράψει το mesaralive- αφού ορίστηκε δικάσιμος για τις 15 Οκτωβρίου.

 

mesaralive.gr  25 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ