Στο έλεος των ισχυρών ανέμων η Κρήτη

  26 January, 2018 ΚΟΣΜΟΣ
Στο έλεος των ισχυρών ανέμων η Κρήτη

Προβλήματα και ζημιές σε όλο το νησί

Στο έλεος των ανέμων που έφτασαν μέχρι και τα 11 μποφόρ βρίσκεται από χτες η Κρήτη με τις ακραίες καιρικές συνθήκες να ... βάζουν λουκέτο σε σχολεία, να προκαλούν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο με κοπές δέντρων, διακοπές ρεύματος και άλλα προβλήματα.

Στην περιοχή της Ιεράπετρας οι ριπές συνεχίζονται και σήμερα με αμείωτο ρυθμό. Οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές ενώ με απόφαση του δημάρχου σήμερα θα μείνουν κλειστά όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια όλου του Δήμου Ιεράπετρας. Παράλληλα από τις 8 μέχρι και τις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί διακοπή ρεύματος σε όλη την πόλη της Ιεράπετρας για να αντιμετωπιστούν βλάβες που έχουν προκύψει. 

Κοπές δέντρων, ξήλωμα φαναριών αλλά και ... αιωρούμενες ταμπέλες μέχρι και τούμπα οχήματος ήταν μερικά μόνο από τα περιστατικά που κλήθηκαν χτες να αντιμετωπίσουν οι αρχές.

Συναγερμός σήμανε στις αρχές καθώς λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και στο νομό Ηρακλείου.  Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες ο δρόμος Χάρακας - Πραιτόρια έκλεισε λόγω επικινδυνότητας καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων ξεριζώθηκαν ευκάλυπτοι ενώ παραμένει και σήμερα κλειστός.

Παράλληλα οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και στην περιοχή της Γέργερης. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους κάτοικους της περιοχής σημαντικές ζημιές υπέστη το δημοτικό στάδιο - αθλητικό κέντρο του χωριού όπου ξηλώθηκε ο χλοοτάπητας. Σύμφωνα με τους κατοίκους έχουν σημειωθεί κι άλλες καταστροφές κυρίως σε ιδιωτικές περιουσίες σε στέγες σπιτιών σε κεραμίδια και ντεπόζιτα. 

Παράλληλα σήμερα, κλειστά θα παραμείνουν, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Βιάννου,  λόγω  των έντονων καιρικών φαινομένων, των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε όλη την επικράτεια του Δήμου Βιάννου,  αλλά και για την ασφάλεια της μετακίνησης  των μαθητών της  πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και του Δημοτικού παιδικού σταθμού Βιάννου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη τα σχολεία, που δεν θα λειτουργήσουν, είναι:
-Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Άνω Βιάννου
-Γυμνάσιο - Λύκειο Βιάννου 
-Δημοτικό Σχολείο  Αμιρών.
-Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Εμπάρου.
-Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Άρβης.
-Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Ψαρής Φοράδος .
- Νηπιαγωγείο Καστρίου.
-Ο παιδικός σταθμός του Δήμου Βιάννου

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες τα πλοία ταξίδεψαν κανονικά ενώ δε σημειώθηκαν προβλήματα στις πτήσεις από το αεροδρόμιο Ηρακλείου

 

cretalive.gr

 

  26 January, 2018 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα