Στο βαθύ κόκκινο ο Δήμος Φαιστός-Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και στο Δήμο Ρεθύμνου

  16 April, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στο βαθύ κόκκινο ο Δήμος Φαιστός-Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και στο Δήμο Ρεθύμνου

Νέες περιοχές της Ελλάδας μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο», λόγω αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την διάρκεια ενημέρωσης  για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου μπαίνουν από αύριο Σάββατο 17 Απριλίου οι εξής περιοχές:

η Θάσος, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν σχεδόν τετραπλασιαστεί, καθώς από 11 στις 5 Απριλίου έχουν φτάσει τα 40.
Στο βαθύ κόκκινο μπαίνει επίσης ο δήμος Ρεθύμνου, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 137 και παρατηρείται αύξηση πάνω από 20 %,  καθώς και ο δήμος Φαιστού, δεδομένου ότι έχει 73 ενεργά κρούσματα όταν στις 5 Απριλίου είχε 30 (άρα τα ενεργά κρούσματα έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα σε 10 ημέρες).
Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) ανεβαίνει και ο δήμος Μαρώνειας-Σαπών, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στα 43 όταν στις 5 Απριλίου ήταν 20. Τα κρούσματα έχουν δηλαδή υπερδιπλασιαστεί μέσα σε 10 ημέρες.
Στο βαθύ κόκκινο ανεβαίνει και η Κύθνος, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 7 από 2 στις 5 Απριλίου. Ο εντοπισμός ικανού αριθμού κρουσμάτων, σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες που απορρέουν από τη νησιοτικότητα, καθιστούν αναγκαία τη λήψη μέτρων για την αντιστροφή της εικόνας αυτής το ταχύτερο δυνατό.
Στο βαθύ κόκκινο εντάσσεται και ο Δήμος Διδυμοτείχου, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 85 από 36 στις 5 Απριλίου (αύξηση 136,11%), καθώς και ο δήμος Πύδνας – Κολινδρού, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 40 από 14 στις 5 Απριλίου, έχουν δηλαδή σχεδόν τριπλασιαστεί.
Επίσης, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου ανεβαίνουν ο δήμος Καβάλας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 224 όταν -στις 5 Απριλίου- είχε 145 (αύξηση 54,48%).
Και ο δήμος Βόλου, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στα 338 από 215 στις 5 Απριλίου (αύξηση 57,21%).
 Τέλος, στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται πλέον ο δήμος Σιντικής Σερρών, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 30,65% τα τελευταία 24ωρα και είναι αυτή τη στιγμή 81,  καθώς και ο δήμος Βόρειων Τζουμέρκων, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 12 όταν στις 5 Απριλίου είχε καταγραφεί μόνο ένα κρούσμα.

 

  16 April, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ