Την στήριξη της Κυβέρνησης για την υλοποίηση όλων των μεγάλων έργων που έχει ανάγκη η Κρήτη και είναι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Κρήτη, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στη συνάντηση του σήμερα στη Περιφέρεια με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.
Ο Περιφερειάρχης παρόντων των βουλευτών Ν. Ηγουμενίδη, Σ. Βαρδάκη, του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηρακλείου Ε. Κουκιαδάκη, του Προέδρου του ΙΤΕ Ν. Ταβερναράκη και άλλων θεσμικών εκπροσώπων, έθεσε στον Αντιπρόεδρο τις προτεραιότητες της Περιφέρειας τα μεγάλα έργα της Κρήτης με κυρίαρχα τον Βόρειο Οδικό Άξονα του νησιού, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, τα μεγάλα φράγματα, το αεροδρόμιο όπως επίσης τους κάθετους οδικούς άξονες και το Νότιο Οδικό Άξονα. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ζήτησε να υπάρξει ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Κρήτη όπως έχει γίνει σε άλλες περιοχές και που να μπορούν μέσω αυτού να ωφεληθούν οι μικροί δήμοι και γενικά να υπάρξει στήριξη σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία του τόπου.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσουν τα έργα που ενδυναμώνουν τους πυλώνες ανάπτυξης της Κρήτης τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα και που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Επίσης, περιέγραψε τις περαιτέρω δυνατότητες-προοπτικές ανάπτυξης του νησιού και της χώρας ευρύτερα καθώς η Κρήτη εξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο για την Ελλάδα, την Μεσόγειο και την Ευρώπη.
Παράλληλα, επεσήμανε την στενή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στη Περιφέρεια Κρήτης και τα Ερευνητικά-Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του νησιού με στόχο την ανάπτυξη της «Έξυπνης Εξειδίκευσης» και την διασύνδεση της με την παραγωγική διαδικασία, οικονομία του νησιού.
Στο τέλος της συνάντησης σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης είπε, ότι ήταν μια σημαντική συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ο οποίος είναι Κρητικής καταγωγής. Του θέσαμε, ανέφερε, «όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά θέματα της Κρήτης για τα οποία χρειαζόμαστε υποστήριξη, όπως είναι ο Βόρειος Οδικός Άξονας, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, τα μεγάλα φράγματα, το αεροδρόμιο όπως επίσης οι κάθετοι δρόμοι και ο νότιος οδικός άξονας. Ζητήσαμε και ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Κρήτη όπως έχει γίνει σε άλλες περιοχές που να μπορούν να ωφεληθούν ειδικά οι μικροί δήμοι του νησιού, γενικά την στήριξη σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία του νησιού μας. Αναμένουμε την ανταπόκριση από πλευράς αρμοδιότητας που κατέχει».
Ερωτηθείς ο κ. Αρναουτάκης για τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα απάντησε: «Όπως συζητήθηκε στη συνάντηση, η Κρήτη μπορεί να αποτελέσει τον ενεργειακό κόμβο όχι μόνο της Ελλάδας αλλά της Μεσογείου της Ευρώπης. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις έχουν ξεκινήσει κάποια έργα να γίνονται, υπάρχουν οι επαφές μεταξύ των Πρωθυπουργών Ελλάδας Κύπρου και Ισραήλ και για τον EUROMED και για τον EUROASIA, επίσης αυτή την περίοδο και για την μικρή και για την μεγάλη διασύνδεση γίνονται οι απαιτούμενες μελέτες και θεωρούμε ότι τα επόμενα χρόνια η Κρήτη θα κυριαρχήσει ενεργειακά μέχρι το 2030».
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Που έβρεξε περισσότερο σήμερα - Οι 8 περιοχές της Κρήτης με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- Τουρισμός: Κοντινούς προορισμούς εντός Κρήτης επιλέγουν οι Κρητικοί για τις διακοπές τους
- Το διάβημα της Λιβύης για τις έρευνες στην Κρήτη και οι σχέσεις Αθήνας – Τρίπολης
- Σε 24 δείγματα ελαιολάδου από όλη την Κρήτη βρέθηκε υπολειμματικότητα από φυτοφάρμακα
- Ποιο μέρος της Ελλάδας είναι το πιο ήρεμο στον κόσμο;