Στην κορυφή της Ευρώπης η Αγγλία- για πρώτη φορά στην ιστορία!

  01 August, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στην κορυφή της Ευρώπης η Αγγλία- για πρώτη φορά στην ιστορία!

Δεκάδες χιλιάδες φωνές, ενωμένες, το ζητούσαν επίμονα έχοντας κατακλύσει τον ναό του ποδοσφαίρου της Αγγλίας, το θρυλικό «Γουέμπλεϊ» και οι λέαινες της Σαρίνα Βίγκμαν δεν τους χάλασαν χατίρι. Έκαμψαν την αντίσταση της πολυνίκη του θεσμού Γερμανίας στην παράταση (2-1) και το... έφεραν (επιτέλους) σπίτι κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας τους.

Η Γερμανία δεν είχε χάσει ποτέ τελικό Euro Γυναικών. Μέχρι το βράδυ της Κυριακής (31/07) και τον τελικό του Euro της Αγγλίας, είχε φτάσει οκτώ φορές ως το τέλος της διαδρομής και είχε σηκώσει οκτώ φορές το βαρύτιμο τρόπαιο. Την ίδια στιγμή βέβαια, η προπονήτρια των lionesses, κουβαλούσε μαζί της το απόλυτο των νικών ως προπονήτρια και την πρόσφατη εμπειρία της κατάκτησης της Ευρώπης με την Ολλανδία (στο Euro του 2017).

Οι οιωνοί ήταν υπέρ της οικοδέσποινας. Η αρχηγός και πρώτη σκόρερ της Γερμανίας, Αλεξάντρα Ποπ, έμεινε εκτός «μάχης» κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Οι Γερμανίδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο σαστισμένες εν τη απουσία της μεγάλης τους ηγέτιδας. Η Αγγλία πήρε τον έλεγχο, έφτασε πρώτη στο γκολ (Τουν, 62'), μα τελικώς χρειάστηκε το έξτρα μισάωρο για να λυγίσει (2-1) τη refuse to lose Γερμανία (ισοφάρισε στο 79' με τη Μάκουλ) και να δώσει το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς!

Η μεγάλη «μάχη» Αγγλίας και Γερμανίας τα είχε όλα. Ένταση, δυνατές μονομαχίες, ρυθμό. Έπρεπε να περιμένουμε όμως να συμπληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού για να δούμε το πρώτο γκολ, το οποίο όμως άξιζε την αναμονή με την Τουν να φεύγει πανέξυπνα στην πλάτη της άμυνας της Γερμανίας και με υπέροχη λόμπα να «γράφει» το 1-0. Οι τυπικά φιλοξενούμενες είχαν απάντηση στο 79' με την πολυτιμότερη παίκτριά τους Μάκουλ να κάνει το 1-1 μετά από ωραία συνεργασία από δεξιά με την Βάσμουτ και τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στην παράταση, όπου η Κέλι «σέρβιρε» σε όλο το έθνος το αλκόολ της ευτυχίας!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΓΓΛΙΑ (Σαρίνα Βίγκμαν): Ερπς, Μπρονζ, Μπράιτ, Γουίλιαμσον, Ντέιλι (88’ Γκρίνγουντ), Στάνγουεϊ (88’ Σκοτ), Γουάλς, Μιντ (64' Κέλι), Κέρμπι (56' Τουν), Χεμπ (119’ Πάρις), Γουάιτ (56' Ρούσο).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Μαρτίνα Βος-Τέκλενμπουργκ): Φρομς, Γκουίν, Χέντριχ, Χέγκερινγκ (103’ Ντοσούν-Χαγιέχ), Ράουχ, Μαγκούλ (91’ Ντάλμαν), Όμπερντορφ (113’ Λατβάιν), Ντάμπριτζ (73’ Λόμαν), Χουτ, Μπραντ (46' Βάσμουτ), Σούλερ (67' Ανγιόμι).

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
  01 August, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα