Στην Ελλάδα το Μ. Σάββατο το απόγευμα το Άγιο Φως

Δεν θα διανεμηθεί σε ναούς και πιστούς
Στην Αθήνα θα μεταφερθεί το 'Αγιο Φως από το Ιεροσόλυμα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Βλάση, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών.
Στη συνέχεια θα μεταφερθεί μόνο στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, προκειμένου να φυλαχθεί, ενώ λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, δε θα μεταφερθεί σε άλλες ενορίες.
«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών και με την προσφορά της Aegean, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα, το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα», σημειώνει ο κ. Βλάσης.
«Από το αεροδρόμιο θα μεταφερθεί μόνον στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, όπου και θα φυλαχθεί», διευκρινίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών.
«Υπογραμμίζεται ότι, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού, δεν θα μεταφερθεί σε άλλες ενορίες ούτε θα διανεμηθεί στους πιστούς, καθώς ισχύουν τα σχετικά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων», καταλήγει η δήλωση.
Δείτε επίσης
- MATALA BEACH FESTIVAL 2025 στις 4-6 Ιουλίου
- ΑΣΕΠ: Για πρώτη φορά ηλεκτρονικά ο διαγωνισμός – Πριν από τις εξετάσεις οι ερωτήσεις
- Δημοφιλή τρόφιμα συνδέονται με τη νόσο του Παρκινσον
- Ντολμαδάκια γιαλαντζί: 12 συνταγές, τώρα που είναι φρέσκα τα αμπελόφυλλα
- Αύριο η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο