Στη Βουλή το αίτημα για νέο Δημοτικό Σχολείο στη Γαλιά

mesaralive.gr  18 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ
Στη Βουλή το αίτημα για νέο Δημοτικό Σχολείο στη Γαλιά

Στη Βουλή έφτασε το αίτημα για την ανέγερση ενός νέου δημοτικού σχολείου στη Γαλιά από τον Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Στην παρέμβαση Αυγενάκη αναφέρεται «Η ανάγκη κατασκευής σχολικού συγκροτήματος για τη στέγαση του 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου Γαλιάς του ν. Ηρακλείου είναι απαραίτητη για την κάλυψη των αναγκών του αριθμού των μαθητών της περιοχής. Το υφιστάμενο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου δεν λειτουργεί, αφού, μετά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη από το σεισμό του Οκτωβρίου του 2013, κρίθηκε ακατάλληλο για χρήση. Το σχολικό κτίριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με αποτέλεσμα οι μαθητές του Δημοτικού να κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες που έχουν τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο του Σχολείου.    

Την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας νέου σχολικού κτιρίου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Γαλιά ζητούν τόσο οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων, όσο και σύσσωμη η τοπική κοινωνία της περιοχής. Μάλιστα, η κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος καθίσταται εύκολα υλοποιήσιμη, αφού υπάρχει επαρκής χώρος, 4.000 τ.μ. περίπου, στο οικόπεδο που υπάρχει το υφιστάμενο κτίριο, προκειμένου να αναγερθεί το νέο σχολικό συγκρότημα.   

Μάλιστα, η κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες στέγασης του Νηπιαγωγείου Γαλιάς, καθώς και του Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων που λειτουργεί στη Γαλιά και τώρα στεγάζεται και αυτό στις λυόμενες αίθουσες που λειτουργεί και το Δημοτικό Σχολείο.

Είναι ανήκουστο να υπάρχουν στις μέρες μας σχολικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν κάτω από αυτές τις συνθήκες, που έχουν σημαντικές ελλείψεις σε στοιχειώδη ζητήματα, και που δεν καλύπτουν τις βασικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών. Η άμεση εύρεση κατάλληλης λύσης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στέγασης και αποτελεσματικής λειτουργίας της σχολικής μονάδας στη Γαλιά είναι απαραίτητη. Αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας η εκπαίδευση των μαθητών και η παροχή σχολικών κτιρίων και εγκαταστάσεων που να λειτουργούν αποτελεσματικά και να είναι ασφαλή για τα παιδιά.   

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1.    Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε άμεσα για την αξιοποίηση του υπάρχοντος οικοπέδου και την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος στη Γαλιά;

2.    Ποιος ο προγραμματισμός του Υπουργείου σας για την άμεση κάλυψη της επιτακτικής ανάγκης ανέγερσης νέου δημοτικού σχολείου στη Γαλιά Ηρακλείου;».

 

mesaralive.gr  18 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα