Νέα ερώτηση στη Βουλή για το Δημοτικό Σχολείο Γαλιάς

mesaralive.gr  27 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Νέα ερώτηση στη Βουλή για το Δημοτικό Σχολείο Γαλιάς

Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Υποδομών και Μεταφορών, κ.Χ.Σπίρτζη, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα στέγασης της σχολικής μονάδας στη Γαλιά του Ν.Ηρακλείου».

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η Γαλιά είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη τοπική κοινότητα στο Δήμο Μοιρών του Νομού Ηρακλείου, με μόνιμο πληθυσμό περίπου 800 κατοίκων. Οι κάτοικοι του, που ασχολούνται ως επι το πλείστον με την αγροτική παραγωγή, έχουν αναλάβει αξιοσημείωτες πρωτοβουλίες, όπως η ίδρυση και οργάνωση αγροτολέσχης και Μορφωτικού Συλλόγου Αγροτικής Νεολαίας.

Σύσσωμη η τοπική κοινωνία (γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικοί-αιρετοί) διεκδικούν την ανέγερση ενός σύγχρονου και ασφαλούς σχολείου στο εν λόγω χωριό, αφού οι προκάτ αίθουσες του δημοτικού σχολείου που υπάρχουν σήμερα, σε καμιά περίπτωση δεν είναι κατάλληλες για σχολικές αίθουσες, ενώ η στέγαση του νηπιαγωγείου σε δημοτικό κτίριο δεν πληροί καμία από τις προϋποθέσεις για νήπια και προνήπια.

Μάλιστα, στην κατεύθυνση αυτή, με επιστολή τους προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, εκπαιδευτικοί και μαθητές εκθέτουν την αγωνία τους, περιγράφοντας αναλυτικά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και ζητούν την αρωγή της πολιτείας, προκειμένου να κατασκευαστεί άμεσα ένα σύγχρονο διδακτήριο, το οποίο θα καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών.

Επιπλέον, η δυσαρέσκεια, η ταλαιπωρία και οι έντονες διαμαρτυρίες των γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών για την αδράνεια της Κυβέρνησης, διατυπώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και στον τοπικό τύπο.

Επειδή δεν γίνεται σήμερα να υπάρχουν σχολικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν κάτω από αυτές τις συνθήκες                                            

 

Ερωτάστε κ.κ Υπουργοί:

1) Ποια η θέση σας για τα παραπάνω;

2) Σε ποιες άμεσες και συγκεκριμένες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα στέγασης της σχολικής μονάδας στη Γαλιά , με την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος για τη στέγαση του 6θέσιου Δημοτικού σχολείου;».

 

mesaralive.gr  27 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα