Στη Βουλή ξανά ο Πλατύς, το Γερακάρι και το Φράγμα Φανερωμένης

mesaralive.gr  19 May, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στη Βουλή ξανά ο Πλατύς, το Γερακάρι και το Φράγμα Φανερωμένης

Νέα ερώτηση στη Βουλή για το μεγάλο έργο πνοής που θα δώσει ανάσα στον αγροτικό κόσμο του Νότιου Ρεθύμνου και της Μεσαράς.

Ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, επανέρχεται με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οικονομίας & Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Υποδομών & Μεταφορών και Εσωτερικών και ζητά τα έργα τα οποία σχετίζονται με τις μελέτες κατασκευής και λειτουργίας του συστήματος των τριών φραγμάτων των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου (Φανερωμένης) και Ρεθύμνου (ποταμού Πλατύ και Γερακάρι) Περιφέρειας Κρήτης, να χαρακτηριστούν ως μεγάλο, σύνθετο και ειδικό έργο εθνικού Επιπέδου, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους.

 

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Η Περιφέρεια Κρήτης από 18-01-2018, με το υπ’αριθμ. 13031 έγγραφο της έχει ζητήσει το έργο: «Συνδυασμένα έργα Φραγμάτων Πλατύ και Γερακάρι –Φράγματος Φανερωμένης και των κατάντη αρδευτικών έργων» να χαρακτηριστεί μεγάλο,σύνθετο και ειδικό έργο Εθνικού Επιπέδου, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του.

Επειδή κατά την συζήτηση της υπ’αριθμ. 2464/3-4-18 σχετικής ερώτησης μου, στις 17-05-2018 στην Ολομέλεια της Βουλής , ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν έδωσε απάντηση για το αίτημα της Περιφέρειας Κρήτης και

επειδή σε οριακό σημείο βρίσκονται τα αποθεματικά του Φράγματος Φανερωμένης και πρέπει να προχωρήσει άμεσα το έργο εκτροπή του πλατύ ποταμού, ώστε να εμπλουτιστεί το Φράγμα Φανερωμένης και να επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημα άρδευσης.

 

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

Γιατί κωλυσιεργεί ο χαρακτηρισμός του έργου: «Συνδυασμένα έργα Φραγμάτων Πλατύ και Γερακάρι –Φράγματος Φανερωμένης και των κατάντη αρδευτικών έργων» ως μεγάλο, σύνθετο και ειδικό έργο εθνικού Επιπέδου, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του, όπως άλλωστε έχει ζητήσει και η Περιφέρεια Κρήτης;».

 

mesaralive.gr  19 May, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα