Σπεντζοφάι με θαλασσινά
ΥΛΙΚΑ
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
200 γρ. μύδια με το κέλυφος
12 γαρίδες, καθαρισμένες (κρατάμε τα κελύφη και το κεφάλι αλλά κόβουμε το σημείο με τα μάτια )
150 γρ. χταπόδι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κ.σ. πέλτες ντομάτας
20 ml ούζο
50 ml λευκό κρασί
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.γ μπούκοβο
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. μέλι
200 ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
2. Προσθέτουμε το σκόρδο, το σέλερι, τις πιπεριές Φλωρίνης, τις πράσινες πιπεριές και την πιπεριά τσίλι. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
3. Προσθέτουμε τα μύδια, τις γαρίδες, το χταπόδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
4. Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
5. Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το κρασί και το αφηνουμε 2 λεπτά, να παρει μια βραση. Έπειτα, αφαιρούμε τα μυδια, τις γαριδες και τα αφήνουμε στην άκρη, σε ένα πιάτο.
6. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το μπούκοβο, τη δάφνη και τον ζωμό. Ανακατεύουμε εκ νέου και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τα τελευταία 2 λεπτά αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μέλι.
7. Τοποθετούμε τις γαρίδες και τα μύδια πάνω από το σπεντζοφάι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.
Δείτε επίσης
- Τα βασικά χαρακτηριστικά του μεταβατικού συστήματος πληρωμών και ελέγχων των αγροτικών επιδοτήσεω
- Σε τροχιά κακοκαιρίας η Ελλάδα από σήμερα μέχρι το Σάββατο
- ΟΗΕ: Κάθε 10 λεπτά μια γυναίκα δολοφονείται από οικείο της πρόσωπο –Το σπίτι ο πιο επικίνδυνος χώρος
- Χρήσιμες συμβουλές λίγο πριν από τη Black Friday – Πώς θα κάνετε ασφαλείς αγορές
- Γιορτάζει σήμερα η Αγία Αικατερίνη-– Η συμβολή της στα γράμματα και στον Χριστιανισμό





