Σπανάκι σφουγγάτο με φέτα
Υλικά Συνταγής
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φρ. κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
150 γραµ. νιφάδες βρόμης ή τραχανά
300 γραµ. φέτα
4 αυγά
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
3 κ.σ καλαμποκάλευρο για το ταψί
Εκτέλεση
Φανταστικό σπανάκι σφουγγάτο με φέτα
συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας. Στη συνέχεια για το σπανάκι σφουγγάτο με φέτα,
Ξεκινάμε να καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά. Τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
Σε πλασοτέ μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το στραγγισμένο σπανάκι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε να πέσει ο όγκος τους για 4-5΄ ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε να πιει τα υγρά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βότανα. Προσθέτουμε το σπανάκι κι ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα (κρατάμε λίγα τρίμματα για την επιφάνεια).
Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος με διάμετρο 32 εκατ. πασπαλίζουμε τις 2 κ.σ καλαμποκάλευρο.
Αδειάζουμε το σπανάκι σφουγγάτο και ισιώνουμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο.
Ψήνουμε το σφουγγάτο μας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200ºC στη μεσαία σχάρα για περίπου 35΄ λεπτά.
Αφού βγάλουμε το φαγητό μας από το φούρνο, αφήνουμε το σφουγγάτο να κρυώσει για να το κόψουμε.
Σφουγγάτο με σπανάκι και φέτα για όλους εσάς που σας αρέσει η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, αγαπάτε όμως και τα trends στο φαγητό. Το σφουγγάτο λοιπόν είναι η πανελλήνια λέξη που είχαμε πριν από την ομελέτα. Σφουγγάτα φτιάχνουν ακόμα σε πολλά μέρη της Ελλάδας και αναφέρεται σε φαγητό που φτιάχνεται από χτυπημένα τηγανισμένα αυγά. Έτσι και το σπανάκι σφουγγάτο με φέτα, ακολουθεί την παράδοση παντρεύοντας φρέσκα υλικά του τόπου μας με τη βρώμη. Το αποτέλεσμα; Ένα πεντανόστιμο, χορταστικό και υγιεινό πιάτο που μοσχοβολάει από τα φρέσκα αρώματα των μυρωδικών. Και το κυριότερο, είναι μια συνταγή που γίνεται εύκολα και γρήγορα για να τη σερβίρετε από το πρωί μέχρι και το βράδυ!
Το σπανάκι σφουγγάτο με φέτα είναι ιδανική συνταγή για πρωινό ή το brunch σου! Δοκίμασε να το συνδυάσεις με τις υπόλοιπες συνταγές μου!
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο