Σουπιές με χόρτα και λευκό κρασί.

Δημήτρης Σκαρμούτσος  10 March, 2015 ΑΡΘΡΑ
Σουπιές με χόρτα και λευκό κρασί.

Φωτο-Food Styling: Αντωνία Κατή

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο που συνδυάζει αρώματα γης και θάλασσας με τις σουπιές να σιγομαγειρεύονται με χόρτα και φρέσκα μυρωδικά.

Υλικά

1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 ματσάκι καυκαλήθρες

1 ματσάκι μυρώνια

1 ματσάκι άνηθο

1 ματσάκι μαϊντανό

1 ματσάκι σέσκουλα

300γρ. σπανάκι φρέσκο

1 κρασοπότηρο κρασί λευκό

1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Βήμα 1

Πλένετε και καθαρίζετε τα χορταρικά σας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και μόλις κάψει, σοτάρετε σε αυτό τις σουπιές.

Βήμα 2

Ρίχνετε όλα τα χορταρικά και τα μυρωδικά μαζί με το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί.

Βήμα 3

Χαμηλώνετε τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νεράκι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 30 περίπου λεπτά.

Βήμα 4

Λίγο πριν από το τέλος, σβήνετε με τον χυμό του λεμονιού. Φροντίζετε να μην παραψήσετε τις σουπιές, για να κρατήσουν την τραγανότητά τους. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

Σημείωση: Αν τα μυρώνια και οι καυκαλήθρες είναι εκτός εποχής, βάλτε άλλα μυρωδικά, όμως μάραθο, μαϊντανό κλπ.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Δημήτρης Σκαρμούτσος  10 March, 2015 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα