Σουφλέ τυριών με μπρόκολο
Ούτε που θα καταλάβουν τα παιδιά ότι τρώνε μπρόκολο!
Υλικά
150γρ. μπρόκολο
500γρ. τυρί γκούντα
200γρ. τυρί έμενταλ
200γρ. κασέρι γλυκό
120γρ. βούτυρο
3 αβγά
500ml γάλα φρέσκο
170ml γάλα εβαπορέ
4 φύλλα κρούστας
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζετε το μπρόκολο για 5 λεπτά και το πολτοποείτε στο multi.
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα τυριά, το μπρόκολο, το βούτυρο, τα αβγά, τα γάλατα, πιπέρι και πολύ λίγο αλάτι.
Σε ένα πυρέξ στρώνετε εναλλάξ ένα φύλλο κρούστας και από πάνω γέμιση, δεύτερο φύλλο και γέμιση κ.ό.κ.
Αφήνετε το σουφλέ μία ώρα έξω από το ψυγείο.
Το ψήνετε στους 160ºC για 1 ώρα. Σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστό.
Δείτε επίσης
- Γαριδομακαρονάδα: οι 10+1 καλύτερες συνταγές μας για την «εθνική» μας μακαρονάδα
- Ακτινογραφία Θώρακος: Ο Κρίσιμος Σύμμαχος στη Διαγνωστική Διαδικασία
- Από τις 22 Απριλίου σε ισχύ το «Καλάθι των Νονών» και από τις 24 Απριλίου το «Καλάθι του Πάσχα»
- Το Ηράκλειο υποδέχθηκε με τιμές Αρχηγού Κράτους την Ολυμπιακή Φλόγα
- Oι δημοι της Μεσαρας που ελέγχονται για παράνομες μεταδημοτεύσεις