Σουφλέ λαχανικών
Υλικά
Για το σουφλέ λαχανικών
1.200 γρ. πατάτες
500 γρ. κολοκύθα κίτρινη (εναλλακτικά κολοκυθάκια και καρότα)
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
250 γρ. φέτα
250 γρ. ανθότυρο
4 φέτ. ζαμπόν ψιλοκομμένες
4 μεγάλα αυγά
1/2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
500 γρ. κρέμα γάλακτος
Άνηθο
Μαϊντανό
1/4 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ψιλοκομμένες ντομάτες ή σάλτσα ντομάτας για το σερβίρισμα
Για το σουφλέ λαχανικών
Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τις πατάτες και την κολοκύθα.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το πράσο, τα τυριά, το ζαμπόν, το σιμιγδάλι, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά και τα αδειάζουμε σε λαδωμένο πυράντοχο σκεύος.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε το σουφλέ λαχανικών σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 45 λεπτά, έως ότου ροδίσει καλά και σφίξει.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά το κόβουμε.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένες ντομάτες ή λίγη σάλτσα ντομάτας στο πιάτο και συνοδεύουμε με σαλάτα.