Σορμπέ φράουλα με μέλι και τσάι μέντα

Υλικά για μισό κιλό
450 γρ. φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες
1 φακελάκι τσάι μέντας
4 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Βράζουμε ένα σφηνάκι νερό, βάζουμε μέσα το φακελάκι μέντας και το αφήνουμε 5 λεπτά. Βγάζουμε το φακελάκι και αφήνουμε το νερό να κρυώσει εντελώς. Βάζουμε τις φράουλες σε ένα μπολ και τις αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Χτυπάμε στο μούλτι τις φράουλες, το τσάι μέντας και το μέλι μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς και να ομογενοποιηθούν. Όταν το μείγμα γίνει σαν γρανίτα το μεταφέρουμε σε ένα δοχείο που κλείνει το καπάκι (κατά προτίμηση μεταλλικό) και βάζουμε στην κατάψυξη για 6-12 ώρες (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα). Βγάζουμε το σορμπέ από την κατάψυξη για 10 λεπτά, να μαλακώσει λίγο, και σερβίρουμε σε μπολάκια.
Tip
Για πιο εύκολο σερβίρισμα χρησιμοποιήστε ειδικό κουτάλι παγωτού (σκουπ) και βουτήξτε το σε ζεστό νερό.
Δείτε επίσης
- Φορολογικές δηλώσεις:Σε ποιες περιπτώσεις παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή τους και για πόσο
- Αυγά και χοληστερίνη: Πόσα πρέπει να τρώμε την εβδομάδα
- Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Κόκκινου Πύργου: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
- Γίγαντες φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο
- Μονή Αγ. Αικατερίνης Σινά: «λουκέτο» βάζει η Αίγυπτος-δήμευση περιουσίας και εξώσεις