Σκορδομακάρονα σμυρναίικα

Υλικά
Μερίδες: 4
1 πακέτο μακαρόνια σπαγκέτι
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, τριμμένα (όταν είναι η εποχή τους, 3 ντομάτες ώριμες, τριμμένες, ανακατεμένες με 1 κουτ. γλυκού πελτέ)
5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε σκορδομακάρονα ξεκινάμε βράζοντας τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και το δεντρολίβανο και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Αν δεν είναι μέρες νηστείας, πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και σερβίρουμε τα σκορδομακάρονα.
Δείτε επίσης
- Ανήλικη εργασία: Σοκαριστική αύξηση 10% στον νομό Ηρακλείου
- Χειροποίητο μαγγίρι
- Ψηφίστηκε η αναστολή ασύλου από τη Βουλή
- Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μεγάλη κινητοποίηση για την στήριξη εκατοντάδων μεταναστών στην Κρήτη
- Αποκεντρωμένη Διοίκηση: Παρατείνεται έως το 2028 η ισχύς των αδειών χρήσης νερού στην Κρήτη