Σκορδομακάρονα σμυρναίικα

Υλικά
Μερίδες: 4
1 πακέτο μακαρόνια σπαγκέτι
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, τριμμένα (όταν είναι η εποχή τους, 3 ντομάτες ώριμες, τριμμένες, ανακατεμένες με 1 κουτ. γλυκού πελτέ)
5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε σκορδομακάρονα ξεκινάμε βράζοντας τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και το δεντρολίβανο και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Αν δεν είναι μέρες νηστείας, πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και σερβίρουμε τα σκορδομακάρονα.
Δείτε επίσης
- Τραγωδία στον Γεροπόταμο: αγωγή κατά του Δήμου Φαιστού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δημοσίου
- Κρήτη: στην πρώτη πεντάδα στη μη χρήση κράνους ανάμεσα στις Περιφέρειες της χώρας
- Οι κοινωνικές ανισότητες παράγοντας κινδύνου για διατροφικές διαταραχές στην εφηβεία
- Κυβερνοεπίθεση σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια - Μεγάλες καθυστερήσεις και χάος
- Ισραήλ: Ισοπεδώνει την πόλη της Γάζας με ρομπότ και οχήματα με εκρηκτικά-Αυξάνονται οι νεκροί