Σκορδομακάρονα σμυρναίικα

Υλικά
Μερίδες: 4
1 πακέτο μακαρόνια σπαγκέτι
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, τριμμένα (όταν είναι η εποχή τους, 3 ντομάτες ώριμες, τριμμένες, ανακατεμένες με 1 κουτ. γλυκού πελτέ)
5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε σκορδομακάρονα ξεκινάμε βράζοντας τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και το δεντρολίβανο και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Αν δεν είναι μέρες νηστείας, πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και σερβίρουμε τα σκορδομακάρονα.
Δείτε επίσης
- Mεσαρά: Μεγάλη φωτιά στον Άγιο Θωμά
- Κίνδυνος για...θύελλες αύριο στη Νότια Κρήτη
- «Σπαγγέτι» αγγουριού με πικάντικη σάλτσα από ντοματίνια, ελιές και μυρωδικά
- Real Estate: Πώς διαμορφώνονται οι τάσεις στην αγορά ακινήτων του Ηρακλείου
- Ανδρουλάκης: «Πολιτική αλλαγή, για να τελειώσουμε με την ηθική και πολιτική παρακμή»