Σήμερα οι ανακοινώσεις για τη μείωση της ύλης στα μαθήματα των Πανελληνίων

  08 January, 2021 ΑΡΘΡΑ
Σήμερα οι ανακοινώσεις για τη μείωση της ύλης στα μαθήματα των Πανελληνίων

Aρχισε απο σήμερα (8/1) η τηλεκπαίδευση για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου,αλλά άγνωστο παραμένει πότε θα αρχίσει η δια ζώσης διδασκαλία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση,καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορονοϊό δεν είναι ενθαρρυντικά .Ετσι για την ώρα το υπουργείο Παιδείας αναγκαστικά θα δώσει όλο το βάρος στους μαθητές της Γ΄λυκείου αρχικά μειώνοντας την εξεταστέα ύλη (σήμερα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις) και στη συνέχεια δίνοντας προτεραιότητα στην επιστροφή των μαθητών της Γ΄λυκείου στα σχολεία,καθώς τα συγκεκριμένα παιδιά έχουν μπροστά τους τις πανελλαδικές.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το άνοιγμα όλων των σχολείων της δευτεροβάθμιας (γυμνασίων και λυκείων) αυτή τη στιγμή αποτελεί τον "πονοκέφαλο" των κρατικών υπηρεσιών. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου οι επιστήμονες του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εκτιμήσουν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις. Οπως τόνισε ο κ. Τάκης Παναγιωτόπουλος,επιδημιολόγος και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, "περί τα μέσα του μήνα (15 – 20) Ιανουαρίου, που θα μπορούμε να δούμε τα δεδομένα θα αποφασίσουμε και για τις υπόλοιπες βαθμίδες του σχολείου.Υπάρχει και το ενδεχόμενο να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου, είναι μέσα στα σενάρια.Οσοι δεν ανήκουν στη λίστα των σοβαρών νοσημάτων πρέπει να πάνε στο σχολείο, στη δουλειά τους, πάντοτε με την τήρηση των μέτρων προφύλαξης".

200 ευρω για αγορά τάμπλετ και λάπτοπ

Με δεδομένο πάντως οτι η τηλεκπαίδευση στα σχολεία ήρθε και θα...μείνει το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε,μέσω της νέας υφυπουργού Ζέτας Μακρή,ότι ξεκινά και η διαδικασία χορήγησης voucher 200 ευρώ σε 560.000 νέους, μαθητές και φοιτητές, προκειμένου να αγοράσουν λάπτοπ και τάμπλετ. Δικαιούχοι θα είναι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ. Πρόκειται για νέο πρόγραμμα των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με το οποίο εξασφαλίζεται επιταγή (voucher) αξίας 200 ευρώ, με συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά του εν λόγω εξοπλισμού.

Το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες, που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.Το νέο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα σε ευρωπαϊκό επίπεδο που στοχεύει στη χρήση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

Παραδείγματα δικαιούχων

Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί και με ετήσιο εισόδημα 10.500€ ευρώ
Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 12.000€ ευρώ
Μονογονεϊκές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000€ ευρώ
Μονογονεϊκές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500€ ευρώ

 

  08 January, 2021 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα