Σήμερα η 6η Γευσιγνωσία στη Μητρόπολη της Γόρτυνας

mesaralive.gr  29 July, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Σήμερα η 6η Γευσιγνωσία στη Μητρόπολη της Γόρτυνας

Σήμερα λίγο μετά τις 8 το βράδυ θα ξεκινήσει στη Μητρόπολη του Δήμου Γόρτυνας, η 6η Γευσιγνωσία «Γεύσεις της Μεσαράς», με είσοδο ελεύθερη για το κοινό!

Την Γευσιγνωσία διοργανώνει το Δίκτυο Συλλόγων Μεσαράς, ενώ φέτος την όμορφη εκδήλωση φιλοξενεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μητρόπολης!

Σύλλογοι  και φορείς έχουν αναλάβει το «ταξίδι» του επισκέπτη στις Γεύσεις της Μεσαράς, ενώ δεν θα λείψουν και οι παράλληλες εκδηλώσεις. Έτσι παράλληλα με την εκδήλωση της 6ης γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τα παιδιά του χωριού σχετικά με την παιδική παραδοσιακή υγιεινή  διατροφή από την κ Μαριλένα Ξηρογιάννη με θέμα το Θεατρικό παιχνίδι με κρητικές παραδοσιακές γεύσεις.

Κατά της διάρκεια της εκδήλωσης στη Μητρόπολη θα γίνει βιωματικό σεμινάριο για το χαρούπι με παρασκευή χαρουποσοκολότας από την κ Μαθουδάκη Δέσποινα  . Ο Δόκτορας κ Βασιλάκης Αντώνης,  αρχαιολόγος και επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων θα μιλήσει για  μπαχαρικά και τα γλυκά των Μινωιτών, των Αρχαίων. Και η ιατρός  κ Καμπουράκη Μαρία   ομιλεί  με θέμα "Η σημασία της μεσογειακής διατροφής για έναν υγιεινό τρόπο ζωής"

Τέλος της γευσιγνωσίας και των συζητήσεων περί αυτής και ανταλλαγής πληροφοριών για τις γεύσεις  ακολουθεί μουσική βραδιά   με το συγκρότημα του Ανδρέα Κλάδου.

 

mesaralive.gr  29 July, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα