Σενάριο για κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο...Τυμπάκι

neakriti.gr  09 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Σενάριο για κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο...Τυμπάκι

Κρίσιμη συνάντηση σήμερα στο υπουργείο εσωτερικών

Καζάνι που βράζει η Κρήτη, με αφορμή την σύσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών, στις 18:00 το απόγευμα, για το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα. Η σύσκεψη αυτή βάζει την Κρήτη και πάλι στο κάδρο, ενώ τα θεσμικά πρόσωπα που έχουν κληθεί, αποτυπώνουν το σχεδιασμό της κυβέρνησης για την χωροθέτηση κλειστών κέντρων, εάν και εφόσον φυσικά καταλήξουν στη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων.

Συγκεκριμένα στη σημερινή σύσκεψη έχουν κληθεί μόνο δύο δήμαρχοι του νησιού, ο Περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης και οι βουλευτές Κρήτης μόνο της ΝΔ. Όσον αφορά στους δημάρχους, κλήθηκαν μόνο ο Δήμαρχος Ρεθύμνου και ο Δήμαρχος Φαιστού, γεγονός που φουντώνει τα σενάρια για τη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται αντίστοιχα στους δύο αυτούς δήμους. Στο μεν Ρέθυμνο, τα σενάρια μιλούν για το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο στην περιοχή των Αρμένων ενώ όσον αφορά στο Δήμο Φαιστού, στο τραπέζι μπαίνει οι  εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο Τυμπάκι.

 

 Τι λένε οι δήμαρχοι;

Από πλευράς Φαιστού ο Γρηγόρης Νικολιδάκης στέλνει τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Φασομυτάκη καθώς η πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ γενική κι αόριστη από τη μία, ενώ από την άλλη δεν υπήρξε ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής και διάλογος με την Τοπική Κοινωνία. 


Δυσθυμία και στη Δημοτική Αρχή Ρεθύμνου με το Δήμαρχο Γιώργο Μαρινάκη να θεωρεί πως η κυβέρνηση και το Αρμόδιο Υπουργείο έπρεπε να κινηθούν σε θεσμικό επίπεδο καλώντας σε αυτή τη συνάντηση την ΠΕΔ.

Στην αντιπροσωπεία της Κρήτης δεν έχει κληθεί ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ  αλλά ούτε και βουλευτές της αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των Δημάρχων τάσσεται κατά της δημιουργίας Κλειστών Κέντρων στο νησί.

Η σημερινη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00,  έρχεται σαν συνέχεια στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα με πρωτοβουλία του Μεγάρου Μαξίμου  παρουσία αρμόδιων υπουργών και κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών των περιοχών όπου με βάση το κυβερνητικό σχέδιο θα μετεγκατασταθούν πρόσφυγες σε κλειστού τύπου κέντρα φιλοξενίας.  Εκεί κατά πληροφορίες ήταν έντονες οι αντιρρήσεις και οι ενστάσεις από πλευράς των γαλάζιων βουλευτών με δεδομένο το όχι από τις τοπικές κοινωνίες μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

neakriti.gr  09 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα