Σε τηλεδιάσκεψη με … Αστροναύτη, συμμετέχουν μαθητές από το Τυμπάκι και την Πόμπια.

mesaralive.gr  22 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Σε τηλεδιάσκεψη με … Αστροναύτη, συμμετέχουν μαθητές από το Τυμπάκι και την Πόμπια.

Μοναδικές εμπειρίες έχουν αποκομίσει οι μαθητές των σχολείων της Κρήτης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) «Food from Spirulina».

Το αποκορύφωμα αυτών των εμπειριών έρχεται την  Πέμπτη 23 Απριλίου, οπότε οι μαθητές που πήραν μέρος στο πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την αστροναύτη του ESA, Samantha Cristoforetti, η οποία θα απαντήσει σε ερωτήσεις τους.

Να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν και  μαθητές από το Γυμνάσιο Τυμπακίου καθώς και από το Γυμνάσιο Πόμπιας και μάλιστα θα θέσουν τις δικές τους ερωτήσεις στην Αστροναύτη. 

Η  απευθείας σύνδεση με τον Ευρωπαϊκό Διαστημικό Σταθμό, που πετάει στα 900 km από την Γη, θα επιτρέψει στην αστροναύτη Samantha Cristoforetti να  απαντήσει σε ερωτήσεις των μαθητών για 10 λεπτά, ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα του πειράματος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Μαθητές από 20 σχολεία της Κρήτης θα συνδεθούν με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και θα συνομιλήσουν με την αστροναύτη του ESA, Samantha Cristoforetti.

Το 1ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετέχει στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) «Food from Spirulina».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2 μέρη:

Στο 1ο μέρος πραγματοποιήθηκε πείραμα εκτίμησης παραγωγής οξυγόνου από καλλιέργεια Σπιρουλίνας από 90 πενταμελής ομάδες μαθητών με τη χρήση ειδικής πειραματικής διάταξης που προμήθευσε ο ESA και

το 2ο μέρος περιλαμβάνει τη διενέργεια ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Μαρία Μανασσάκη» του Φοιτητικού κέντρου της Πανεπιστημιούπολης Βουτών την Πέμπτη, 23/04/2015 και θα περιλαμβάνει ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), όπου οι μαθητές θα μιλήσουν ζωντανά με την αστροναύτη του ESA, Samantha Cristoforetti, η οποία θα απαντήσει σε ερωτήσεις των μαθητών.

Η ημερίδα θα υποστηριχθεί τεχνικά από την Μονάδα Δικτύων και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Κρήτης και θα μεταδοθεί ζωντανά από την Υπηρεσία Ζωντανών Μεταδόσεων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στην διεύθυνση http://vod-new.sch.gr/live/.

 

mesaralive.gr  22 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα